FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTS FESTIVAL

VIDEO + FOTO 3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

FOTO/ Raed Krishan +29   FOTO
FOTO/ Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 12 iunie 2022 16:45 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 09:07

Azi, la Cluj a avut loc meciul de retragere al lui Adrian Mutu în cadrul Sports Festival. În fața a 20.000 de fani, pe Cluj Arena, România și echipa stelelor lumii au terminat la egalitate, 3-3. Imediat după finalul partidei, fanii au intrat pe gazon pentru a face fotografii cu idolii lor.

Spectacol de școală veche! Ca-n vremurile bune ale naționalei, pe când era respectată în lume.

Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, show ca-n vremurile bune

Ca-n vremurile bune ale naționalei, pe când era respectată în lume. Frey nu s-a putut abține și, la pauză, a venit la Gică: „Ești uriaș! E ceva incredibil". A fost meciul de retragere al lui Mutu, dar Hagi a fost „Regele".

La 57 de ani, Gică a mângâiat balonul ca în timpul Generației de Aur aducând emoție pe Cluj Arena, în fața a 20.000 de oameni. Fiecare atingere a sa a fost însoțită de vuietul tribunei. Un câlcâi ca-n America 1994 a ridicat asistența în picioare și a dat drumul valurilor sud-americane.

Probabil, nu vom mai avea un alt fotbalist atât de gigant ca Hagi, dar să fim fericiți că l-am avut și-l mai putem vedea pe gazon, fie și la astfel de evenimente

Adrian - care a jucat și la „prieteni", încercând să marcheze de la mijlocul terenului - a fost ca un amfitrion, a simțit că trebuie să lase locul maestrului. Oricum, în atac, nu prea a avut loc de Ionel Ganea, care s-a ambiționat să alerge, să tragă la poartă, să muște din adversari.

Fostul Balon de Aur, Fabio Cannavaro a acuzat o problemă la genunchi, în timp ce Del Piero a fost doar o imagine de marketing pentru eveniment, n-a mai sosit la Cluj. Hasselbaink a dovedit încă o dată, a câta oară?!, că rămâne „Pistolarul". Stofă de atacant. Tot o dublă a reușit și Ionel Ganea, pe final, pentru naționala României.

+25 FOTO

Mutu a făcut cu greu turul stadionului

La final, Mutu a reușit cu greu să facă turul stadionului pentru a-i saluta pe fani. Imediat după fluierul final, suporterii au intrat pe teren pentru a se fotografia cu jucătorii, iar Mutu și-a făcut cu greu loc printre ei.

20.000 de faniAu fost pe Cluj Arena, la meciul de retragere al lui Mutu

FINAL » România - World Stars 3-3

  • Au marcat: Mutu 10, Ganea 75, 78/ Hasselbaink 9, 15, Gilardino 58

min. 80: Final de meci: România - World Stars 3-3
min. 79: GOOL ROMÂNIA. Ionel Ganea face dubla. Mutu a primit o pasă la mijlocul terenului, dar a schimbat brusc taberele și i-a pasat lui Gabi Tamaș, care era liber în bandă. Fundașul a pătruns în careu, i-a pasat lu Ganea, care l-a culcat pe Frey și a făcut dubla.
min. 75: GOOL ROMÂNIA! Așa cum a făcut-o la EURO 2000, contra Angliei, Ionel Ganea a marcat și azi din penalty. Adrian Mutu s-a bucurat și el alături de „tricolori”
min. 65: Hagi, antrenorul României, profită de pauza de hidratare și le dă jucătorilor indicații

+25 FOTO

„Sunt foarte fericit. E prima dată când sunt la Cluj pentru Adrian Mutu. E o sărbătoare. Adi a fost un jucător talentat. Suntem foarte buni prieteni și de aceea sunt aici”, a spus David Trezeguet, campion mondial și european cu naționala Franței.

min. 58: Gilardino face 3-1, cu o lovitură de cap de la 6 metri
min. 52: Hagi a venit de pe banca de rezerve, acolo unde se pregătea să dea un interviu, pentru a executa o lovitură liberă. Din păcate, mingea a lovit zidul. „Era păcat să nu bată el”, a spus Zicu.

min. 45: Hasselbaink a fost schimbat cu Gilardino. „Îmi plac românii. A venit să-l sărbătorim pe Adi Mutu, să ne revedem cu prietenii și să ne simțim bine”, a spus fostul atacant de la Chelsea.

min. 41: A început repriza a doua. Adrian Mutu joacă acum pentru echipa Wold Stars, fiind căpitan. Banderola României e purtată de Raț

min. 40: Pauză
min.35: Adrian Mutu și Gică Hagi au ieșit de pe teren

min. 34: Thiago Mutu, fiul cel mic al „Briliantului”, stă pe bancă și se comportă ca un antrenor. Dă indicații, îi salută pe spectatori și pe mama lui și îi strigă numele tatălui său.
min. 30: După ce au făcut valuri în tribune, fanii scandează numele numele lui Adrian Mutu
min. 29: Atât Hagi, cât și Adi Mutu poartă același număr, 10, deși sunt coechipieri. „Briliantul” este căpitanul naționalei României.

După 26 de minute, Marica a părăsit terenul. „E foarte greu pe teren. E mai ușor la TV”, a spus Marica

+25 FOTO

min: 16: Hagi a încercat să repete golul din 1994, contra Columbiei, A încercat să-l lobeze pe Frey, de la mare distanță, dar portarul a respins în corner
min. 15: Hasselbaink face dubla. Marchează pe sub Stelea, care nu mai are reflexele din perioada în care activa
min. 10: GOOL ADRIAN MUTU! După o pasă genială a lui Hagi, Adrian Mutu a scăpat singur cu Frey și l-a învins cu un șut cu exteriorul
min. 9: Deschidere de scor. Hasselbaink a profitat de lipsa de marcaj și a înscris cu un șut la colțul lung, din mijlocul careului
min. 2: Stelea intervine la șutul moale a lui Luca Toni, de la 16 metri
min.1: Mutu a primit o pasă excelentă de la Hagi, a scăpat spre poartă, dar s-a dictat ofsaid
min. 1: A început meciul

UPDATE 20:35 » A început meciul

Echipele de start: 

România: Stelea- Maftei, Tamaș, Goian, RațMutu, Săpunaru, Rădoi, HagiGanea, Marica
Rezerve: Stăncioiu, Kiriță, Zicu, Codrea, Pătrașcu, M. Niculae, Borza, D. Niculae, Iencsi, Dănciulescu

World Stars: Frey – Ujfalusi, P. Cannavaro, Dainelli, Gobbi – Makelele, Montolivo, Jorgensen – Hasselbaink, Trezeguet, L. Toni

UPDATE 20:30 » Adrian Mutu, mesaj pentru fani

Intrat ultimul pe teren, Adrian Mutu a ținut le-a mulțumit fanilor prezenți la meci.

„Vă mulțumesc pentru prezență la retragerea mea. De multă vremea voiam să spun, dar nu am avut șansa. Vă mulțumesc pentru fiecare dată în care m-ați susținut de-a lungul celor 13 ani în care am jucat pentru națională. Hai, România! Sper să vă distrați. Vă mulțumesc din suflet”, a declarat Mutu.

Fanii, mesaj pentru Mutu

La tribuna a doua, fanii au afișat un mesaj pentru „Brilaint”.

„Respect Adrian Mutu!”, au scris fanii.

UPDATE 20:00 » Jucătorii au ieșit pe teren

Jucătorii ies în acest moment pe gazonul pe Cluj Arena, fiind prezentați pe rând.  Adrian Mutu a intrat pe teren înfășurat în steagul României.

3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

UPDATE, ora 18:30 » Spectacol pe Cluj Arena înainte de meciul demonstrativ

La ora 19:00, pe stadion va începe un concert susținut de trupa Barbarossa Samba Group.

Meciul Team Romania vs. World Stars va începe la ora 20:00. Partida va fi transmisă de Pro Arena. 

Iată componența integrală a echipelor:

3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

UPDATE, ora 15:20. Adi Mutu, între Prandelli și Hagi: „Mi-au influențat enorm cariera”

De la ora 15:00, Adrian Mutu a susținut o conferință de presă alături de Fabio Cannavaro, Cesare Prandelli și Gică Hagi. Principalele declarații ale acestora, mai jos.

Adrian Mutu:

  • „Stau între doi oameni speciali pentru mine, Hagi si Prandelli, care mi-au influențat enorm cariera. Del Piero mi-a trimis un video, e alături de noi. Nu toți pot sosi oricând oriunde, au un program, sunt staruri mondiale”
  • „De-abia aștept să plec în cantonament cu Rapid, să încep treaba! Luni am reunirea cu Rapid, fac ceea ce-mi place”
  • „A fost un target pentru mine să-l întrec pe Hagi, cred că am onorat numărul 10 la națională. Prima întâlnire am avut-o la Giovanni în birou, Hagi era cu spatele, s-a întors, s-a prezentat, i-am spus că știu cine e. Eram atât de emoționat, aveam 17 ani, n-am putut să-mi spun numele. Am un autograf de la el vechi de 25 de ani!”
3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

Adi Mutu are aceeasi personalitate ca antrenor cum a avut-o și ca jucător, îi place golul în continuare, joacă un fotbal ofensiv. Cand am jucat contra lui, Farul - Craiova, l-m analizat 2-3 zile ca să știu cum să am posesia. S-a terminat egal
Gică Hagi

Adi e un tip charismatic, care în momente critice a știut să renască. A bifat niste clipe absurde, dar personalitatea lui l-a adus sus din nou
Cesare Prandelli

UPDATE, ora 14:05. Hasselbaink: „Mutu, un bad boy, dar și un jucător de top. Trebuie să fii ambele!”

Jimmy Floyd Hasselbaink, fost coleg cu Adrian Mutu la Chelsea:

„O să fie un meci frumos diseară, va fi plăcut să-mi văd foștii colegi, inclusiv pe Adrian, bineînțeles. Am o mulțime de amintiri cu Mutu, am fost colegi la Chelsea, am jucat o mulțime de meciuri împreună în acel an. A fost unul dintre prietenii mei buni din Anglia. 

Știu doar cuvinte urâte în română 😂. Am mai fost în România, e o țară care a produs mulți jucători buni, fotbaliști tehnici, asta nu se va schimba niciodată. Aveți și cluburi mari, CFR Cluj, îl știu și pe Dan Petrescu, de-asta încă sunt campioni cei de la Cluj, pentru că Dan e antrenorul lor, am auzit și de Steaua. Jucătorul meu român favorit all-time e Hagi. Va juca în această seară? Poate încă să alerge? 😂 Abia aștept. 

Mutu a început de jos, e un lucru bun ca antrenor, ai nevoie și de noroc, să ai jucătorii potriviți la momentul potrivit. Are experiență ca jucător, are respect din partea fotbaliștilor și charismă, lucruri importante pentru un manager. Mutu a fost și un bad boy și un jucător de top, pentru că trebuie să fii ambele!”.

UPDATE, ora 13:50. Luca Toni: „Mutu, exploziv ca jucător”

Iată ce a declarat și Luca Toni la venirea în România:

„Nu știu dacă sunt prieten foarte bun cu Adi, am jucat totuși doar un an împreună la Fiorentina. A fost un sezon fantastic, s-a comportat bine cu mine. O persoană extraordinară. Va fi o plăcere să-l revăd. Sunt curios cum este și ca antrenor, el era un tip exploziv ca jucător, exuberant, acum am înțeles că s-a schimbat ca tehnician.

La Fiorentina am făcut împreună record de puncte. Adrian este fuoriclasse, a fost un fotbalist de top la nivel european. Și știu ce vorbesc, am jucat alături de mari fotbaliști, în special ofensivi. Sunt de părere că Adrian a fost un atacant de mare clasă, ar fi putut evolua în naționala Italiei, e un campion veritabil. Am jucat cu Totti, Del Piero, Ribery, Robben și alții. Mutu se compară cu ei”.

3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena
Luca Toni

UPDATE, ora 13:45. Cesare Prandelli: „Mutu mi-a fost ca un fiu”

Evident, nu putea lipsi nici Cesare Prandelli, fostul antrenor al lui Mutu de la Fiorentina, care în această seară va fi tehnicianul starurilor internaționale: „Sunt foarte fericit să fiu aici, să-l onorez pe Adrian. Sa fiu în compania altora fotbaliști mari și să particip la un asemenea regal. Dacă i-am fost ca al doilea tată lui Adrian? Am avut un raport frumos, sincer, direct, chiar mi-a fost ca un fiu! Românii? Oameni frumoși, iar în privința fotbalului, este unul dinamic, global, care implică multe persoane”.

UPDATE, ora 13:30. Fabio Cannavaro: „Românii sunt asemănători cu italienii”

Fabio Cannavaro, fost jucător la Real Madrid și Juventus, a ajuns la Cluj Napoca: „Am atâtea amintiri frumoase cu Adrian. Nu a fost doar un fotbalist, ci a făcut și face parte din familia mea. Este un om excepțional, am un fiu care se cheamă Adrian, în cinstea lui. Un băiat care a cucerit lumea, nu doar ca fotbalist. 

Aceasta este o partidă de divertisment, dar și una care să-l onoreze pe Adrian Mutu. Suntem câțiva fotbaliști și prieteni ai lui, chiar dacă avem câteva kilograme în plus odată cu trecerea anilor, sperăm să oferim un spectacol deosebit. 

Ce-mi place cel mai mult la români? Sunt asemănători cu italienii, oameni care au căldură, care pun în centru familia. Am avut mulți colegi, mulți cunoscuți români de-a lungul anilor, am amintiri frumoase și bune cu ei. Da, chiar amintiri frumoase!

Am început antrenoratul alături de Cosmin Olăroiu, sunt foarte mulți români de valoare și deosebiți. Gică Hagi este uriaș. Îl cunosc foarte bine, un talent pur, te face să te îndrăgostești de el, de acest sport”.

Cannavaro a precizat că are probleme la genunchi și că nu va putea juca tot meciul aseară. Fostul Balon de Aur (2006) a venit în România alături de fratele lui, Paolo, ex-căpitan Napoli.

Iată componența integrală a echipelor:

3-3 la meciul de retragere al lui Mutu » „Briliantul” a marcat din pasa lui Hagi, apoi a schimbat echipa. Imagini tari de pe Cluj Arena

Mutu s-a retras din activitate cu 77 de meciuri jucate și 35 de goluri înscrise pentru echipa națională. A jucat la cluburi uriașe, precum Inter, Chelsea, Juventus și Fiorentina.

Meciul de retragere al lui Mutu ar fi trebuit să aibă loc în iunie 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Mutu, episod fabulos cu Totti: „Dau eu un milion de euro, doar să vii” / „Era să leșin!”
„Revenirea din Infern”
Mutu, episod fabulos cu Totti: „Dau eu un milion de euro, doar să vii” / „Era să leșin!”
Sandra Mutu, susținătoarea numărul 1 a lui Adrian Mutu la lansarea cărții: „Sunt foarte mândră de el”
Lansare de carte
Sandra Mutu, susținătoarea numărul 1 a lui Adrian Mutu la lansarea cărții: „Sunt foarte mândră de el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (65)
MaxiP
MaxiP  •  13 Iunie 2022, 20:22
Postat de sportix pe 13 Iunie 2022, 11:31

La aproape 60 de ani, Hagi este mai bun decat Maxim si toti mijlocasii astia "de creatie" pe care ii avem acum. Poate juca lejer la nationala si acum, nici nu trebuie sa alerge, doar sa dea pase de gol si sa bata lovituri libere. De asemenea Mutu, Ganea, mai atacanti decat dulapurile astea de jucatori pe care le avem acum (Puscas sau Alibec), pot juca linistiti intr-un meci cu Luxemburg sau Malta si mai dau si cate 2-3 goluri de caciula.

Sa îl comparam pe Hagi ca jucător cu mijlocașii actuali ai echipei naționale, nu are rost. Și da, Ganea a fost atacant. Însă luând-o la propriu, Hagi de acum, sigur ca încă are un stâng magic, pune mingea unde vrea, însă luând-o pe bune, mobilitate nu mai are, iar în fotbalul de azi nu poți fără ea. Totuși aseară nu ii ieșea nimeni în întâmpinare la acele diagonale minunate, avea timp berechet sa își așeze mingea. A fost un jucător genial. De Maxim eu nu m-aș lega, e chiar un jucător care da niște pase foarte bune și are o execuție de excepție, e și mobil și e unul din putinii jucători din ultimii ani ce a jucat la nivel înalt. Marea lui problema au fost lipsa forței fizice, o problema de altfel comuna la majoritatea mijlocașilor romani, și slaba contribuție pe faza defensiva, ce se presupune a fi motivul trecerii sale pe banca de rezerve la Stuttgart prin 2015. Și încă ceva, degeaba așteptăm un idol, nu va fi suficient. Maxim, ca tot zici de el, nu a făcut minuni la națională, nefiind un jucător foarte individualist sau cu mari sclipiri individuale, e foarte bun însă dacă are cu cine sa joace în viteza. Sa recunoaștem ca pana și Hagi a avut o generație tare în jurul lui, fără de care probabil ca nu mai era același. De pilda Mutu de asta nu a avut parte. Noi avem nevoie de cât mai mulți jucători buni, nu de unul magnific, dar singur. Dacă ar apărea și asa ceva, ar fi cu atât mai minunat, dar intai ne trebuie colectiv, cu care 1-2 excepții, nu faci minuni.

gigelos
gigelos  •  13 Iunie 2022, 19:39
Postat de jean_valjean pe 13 Iunie 2022, 16:09

Esti doar un hater al lui Mutu..atata tot ! Esti frustrat pe succesul omului. ! Ura orbeste oamenii ! Ronaldinho, poate cel mai talentat fotbalist din istorie, era mult mai golan decat Mutu ..femei, bautura, nopti pierdute, certuri cu antrenorii si colegii..asta facea Ronaldinho..chiar si asa avea sute de milioane de fani in intreaga lume! Lasa ura, nu amesteca viata personala a unui fotbalist cu ceea ce face pe teren...iar Mutu a facut pe teren ce nu a facut nici un alt fotbalist roman !

M-ati omorat ca e legenda in Italia .Ca e tovaras cu fotbalisti renumiti , ok.Ca au mers la femei si la bautura , au ramas prieteni .Dar e atat de legenda ca nici macar pe site Fiorentina nu este pomenit meciul lui de retragere . Galata a scris in sec 2 de Hagi .Ca sa nu mai vorbim ca legendele primesc oferte de a lucra in interiorul clubului . Prostii . Dupa 2-3 poze in care aparea cu Mutu pe la lot lui Chivu i s-a cerut de catre Inter sau Roma , nu mai stiu , sa faca test antidrog ...

gigelos
gigelos  •  13 Iunie 2022, 17:50
Postat de jean_valjean pe 13 Iunie 2022, 16:09

Esti doar un hater al lui Mutu..atata tot ! Esti frustrat pe succesul omului. ! Ura orbeste oamenii ! Ronaldinho, poate cel mai talentat fotbalist din istorie, era mult mai golan decat Mutu ..femei, bautura, nopti pierdute, certuri cu antrenorii si colegii..asta facea Ronaldinho..chiar si asa avea sute de milioane de fani in intreaga lume! Lasa ura, nu amesteca viata personala a unui fotbalist cu ceea ce face pe teren...iar Mutu a facut pe teren ce nu a facut nici un alt fotbalist roman !

Nu intelegi nimic prietene ! Ce succes , ce hater , crezi ca ma intereseaza Mutu ? *** . E nasol ca a fost exemplu pentru toate talentele astea ratate din ultimii 15 ani .Iar papagalii astia mici nu au avut talentul si smecheria lui Mutu . Si au facut *** praf .Cum l-a facut si Mutu , fotbalist ratat pentru potentialul lui .Vrei sa vorbesti de un golan talentat ia-l pe Diego . Dar murea pentru tara lui . Si pentru mica echipa Napoli . Pe Mutu il durea in ..., il interesa doar sa-i fie bine lui .Chivu e de 1000 de ori mai apreciat in lumea fotbalului iin Italia . Mutu ...zero pe linie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează