FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI

Mediop Ndiaye și povestea sa demnă de scenariu de film » Trimitea familiei 400 din cei 800 de lei, s-a cazat cu 20 de lei pe zi, iar fratele său a murit pe teren

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2019 16:37

Mediop Ndiaye, 27 de ani, a fost cel mai bun jucător al Dunării în partida de sâmbătă cu FCSB, 1-1. A marcat golul egalizator după ce-a făcut ce a vrut cu Planici și a fost la un pas să înscrie și golul victoriei, dar Bălgrădean a scos miraculos.

Născut în Senegal, în micuța localitate Saint-Louis, Mediop are o poveste de viață incredibilă. Acolo și-a și început cariera, la o echipă locală.

"Eu venisem să dau probe la Berceni în Liga 1, dar ei m-au pus să joc fundaș stânga, deși eu eram atacant! Nu le-am plăcut și nu au vrut să mă țină. Trebuia să mă întorc în Senegal, dar n-am vrut.

Un prieten de la Timișoara m-a chemat la el și m-am dus imediat. N-aveam bani, n-aveam nimic. Am vorbit cu sora mea din Canada care mi-a trimis o mie de euro. Am stat la prietenul meu o perioadă, dar după m-am mutat la hotel.

Le-am spus că n-am cum să le plătesc cazarea la suma pe care o cereau ei ... N-aveam de unde. Până la umăr au acceptat și plăteam doar 20 de lei pe zi. Mi-am găsit și o sală de forță unde l-am cunoscut pe antrenorul Alex Moja. După ce-am terminat banii, m-am mutat la el. Acolo dormeam, acolo mâncam", povestește Mediop.

"Cât vor trăi părinții mei le voi trimite bani"

Perioada de la Timișoara i-a adus atacantului și primul contract în România, semmând cu CS Ghiroda, în L4.

Luam 2 milioane pe lună, plus prime de joc. Ajungeam în total la 8 milioane. Mă descurcam pentru că îmi dăduseră apartament de la club și mâncare. Cu banii mă descurcam cum puteam și încercam să trimit și acasă, pentru că știu cum e acolo și nu e bine să uiți de unde ai plecat.

Mă descurcam cum puteam și le dădeam și lor. Le dădeam 100 de euro, îmi rămâneau vreo 4 milioane. Și astăzi le mai trimit bani. Cât vor trăi părinții mei eu le voi trimite bani", spune Ndiaye pentru Look.

După doar un sezon la Ghiroda, senegalezul a ajuns în 2014 la Ripensia Timișoara. Colegii l-au primit repede în grup și l-au poreclit Remy. În tricoul Ripensiei, atacantul a obținut titlul de cel mai bun marcator atât în Liga a IV-a Timiș, cât și în Liga a III-a.

De asemenea, în campionatul ligii secunde a înscris pe bandă rulantă pentru timișoreni.

Cifrele lui Mediop la Ripensia sunt impresionante: 127 de goluri în 123 de meciuri, recordul fiind în partida jucată cu Foresta Suceava, în august 2017, atunci când a marcat de șapte ori!

Experiența pe Bega s-a terminat după patru sezoane, în vara lui 2018, atunci când Dan Alexa l-a convins să semneze cu Dunărea Călărași. 

"Are FCSB cei mai buni jucători din România? Ei bine eu le-am dat gol, am mai avut o șansă să marchez din nou. Gnohere râdea de mine că nu știu cum să marchez. Până la urmă e bine că n-am pierdut cu ei în primul meci din 2019" Ndiaye Mediop, atacant Dunărea

450.000 €este cota de piață a lui Mediop Ndiaye, ce mai mare din cariera sa de până acum, la Ripensia era cotat la 75.000 de euro

Fratele lui a murit pe teren la 30 de ani!

Mediop a dezvăluit un episod care i-a marcat viața, iar după acest eveniment părinții i-au interzis să mai meargă la fotbal, dar până la urmă a reușit să-i convingă.

"Am avut un frate care a jucat fotbal și a murit pe teren. Avea vreo 30 de ani. Avea probleme la inimă.

Eram mic și mergeam după el la meciuri. Părinților le-a fost teamă să mai mă lase la fotbal. Eu îmi doream și mai mult să merg la fotbal, după ce el a murit. La început, nu le spuneam părinților că merg la antrenament, dar acum joc fotbal cu gândul la el!", povestește atacantul Dunării. 

S-a autopropus la FCSB

Pe vremea când evolua la Ripensiei Timișoara, Mediop s-a autopropus la vicecampioana României.

"Steaua e echipa care îmi place cel mai mult. Acolo ai tot ce îți trebuie în fotbal, sunt condiții, tot. Îmi place de Gnohere, e un jucător pe care îl urmăresc foarte mult. Îmi place de când juca la Dinamo, de acolo am început să mă uit la ce face. Gigi Becali e om bun, ar trebui 10 ca el pentru ca fotbalul din România să meargă mai bine. Vreau să îl conving să mă ia, vreau să ajung acolo. În fotbal nu știe nimeni ce și cum. Dacă joc bine, de ce nu?", spunea atunci Mediop.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  07 Februarie 2019, 19:32

Tot respectu pt băiatu asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează