FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB

Cât de mult merită FCSB titlul? Clubul lui Becali ar putea ajunge într-o postură incredibilă!

O victorie CFR, o remiză, o victorie FCSB este palmaresul duelurilor între cele două echipe în acest sezon / foto: Cristi Preda +23   FOTO
O victorie CFR, o remiză, o victorie FCSB este palmaresul duelurilor între cele două echipe în acest sezon / foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2022 07:23 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 08:57

FCSB. Dacă ar câștiga campionatul, clubul lui Gigi Becali ar bifa o situație incredibilă: să nu fie pe primul loc în niciuna dintre etape, dar să termine în frunte după disputarea ultimului meci. La niciunul dintre precedentele titluri cucerite, FCSB n-a fost în această postură, așa cum niciuna dintre campioanele din sistemul cu play-off n-a primit medaliile fără să fie cel puțin o dată pe primul loc înainte de final. 

  • CS Universitatea Craiova - FCSB se joacă duminică, de la ora 19:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

Actualul campionat e pe cale să producă o premieră absolută. O echipă să câștige titlul fără să fi fost pe primul loc în niciuna dintre etape, dar să treacă în vârf exclusiv la finalul celor 90 de minute ale sezonului.

Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”
STADION
Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

În această postură s-ar putea regăsi FCSB în cazul în care va reuși să cucerească titlul. Cea mai probabilă situație în care s-ar putea ajunge la așa ceva ar fi ca FCSB și CFR să facă maximum de puncte în următoarele două runde, după care în etapa de finiș, roș-albaștrii să se impună și astfel ar trece pe primul loc după a 10-a etapă de play-off.

Ar fi pentru prima dată când FCSB ar fi lider. Campionatul a fost dominat mai mult decât autoritar de CFR. Din cele 37 de etape scurse până acum, clujenii au stat primii în nu mai puțin de 35. Singurele runde după care n-au fost pe locul 1 s-au bifat după primele două etape, când deși aveau maximum de puncte, departajarea era realizată la golaveraj, un criteriu care nu e printre primele atunci când se face diferențierea la final.

Cine a fost lider în acest sezon:

ClubEtapeProcent
CFR Cluj3595%
Rapid12,5%
Sepsi12,5%
FCSB00%

Să câștige titlul fără să fi fost nici măcar o etapă pe primul loc, ci doar la final, e ceva ce FCSB n-a realizat în cele 5 sezoane în care a cucerit titlul! De fiecare dată a fost lider în peste 50% din volumul campionatului.

Cele mai clare sezoane, din perspectiva clubului patronat de Becali, au fost cele în care Reghecampf a fost antrenor în primul său mandat. Între 2012 și 2014, timp de două ediții la rând, FCSB a stat pe primul loc 55 de etape dintr-un total de 68. Ceea ce înseamnă cel puțin 80%!

Cât a dominat FCSB din sezoanele în care a devenit campioană

SezonEtape ca liderProcent din totalul etapelor
2004-20052377%
2005-20061757%
2012-20132882%
2013-20142779%
2014-20152573%

Campioanele din play-off n-au fost ce e acum FCSB

Liga 1 și-a desemnat 6 campioane în sistem cu sezon regulat și play-off. Niciodată nu s-a întâmplat ceea ce ar putea realiza în prezent FCSB: o echipă să devină campioană fără să fie lider în nicio etapă până după ultima rundă.

Astra a fost cea care a dominat cel mai clar, în chiar prima ediție cu play-off, în vreme ce CFR a devenit campioană sezonul precedent deși a stat pe primul loc mai puțin de 20% din campionat.

Cât de mult merită FCSB titlul? Clubul lui Becali ar putea ajunge într-o postură incredibilă!

În 4 dintre aceste 6 sezoane, FCSB, deși s-a recunoscut învinsă în lupta pentru titlu, a bifat etape ca lider. Mai mult, în două campionate, cel cucerit de Viitorul și cel de anul trecut, a stat pe prima poziție mai mult decât a reușit cea care avea să devină campioană!

De exemplu, sezonul trecut, FCSB a fost pe locul 1 de aproape 4 ori mai mult decât CFR, dar cu toate acestea, la final, clujenii au ridicat trofeul și au primit tricourile de campioni. FCSB fusese lider de 25 de ori, CFR de numai 7 ori!

+19 FOTO

14 punctea fost cea mai mare diferență dintre CFR și FCSB în acest sezon, consemnată chiar la finalul sezonului regulat; ecartul s-a înjumătățit imediat, la startul play-off-ului

89-80e raportul dintre CFR și FCSB în privința punctelor totale acumulate pe parcursul acestui sezon: 30 de etape în sistemul regulat și 7 în play-off, ceea ce înseamnă că trupa lui Petrescu a atins 80% din totalul punctelor puse în joc, iar FCSB numai 72%

DEZBATEREA ZILEI, 4 mai » Are Toni Petrea vreun merit pentru rezultatele FCSB din ultima vreme?

Citește și alte știri despre FCSB:

VIDEO Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

Mihai Stoica a confirmat Gazeta! FCSB, cu toate vedetele în teren la meciul cu Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
dvd1
dvd1  •  07 Mai 2022, 15:52
Postat de Eric Dobrescu pe 07 Mai 2022, 14:46

cu ce motiv?

pt ca sint blatisti de multa vreme. Cistiga meciuri prin aranjamente de aia trebuie sa dispara

florianveress
florianveress  •  07 Mai 2022, 15:27
Postat de steaualiga1 pe 07 Mai 2022, 14:12

Mai ai frati ? Cati ? Nu-i face de ras. Te rog frumos nu mai scrie pe aici. Le faci greutati. Scri prost si urat...ca tine.

Iar tu “scri” ca un fecefecesebist veritabil! Incult și agramat!

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  07 Mai 2022, 15:00

E un mister cum de fecesbeaua inca nu a fost desfiintata.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează