FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO Finală de 7* pe stadion de 3* » GSP a vizitat arena care ar putea găzdui duelul de titlu din Liga 1: „Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

Dușurile de la stadionul din Buzău +49   FOTO
Dușurile de la stadionul din Buzău

Articol de , - Publicat vineri, 06 mai 2022 08:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 13:30

Arena de la Buzău, pe care se va disputa, cel mai probabil, duelul de titlu dintre FCSB şi CFR Cluj, este într-o stare de degradare din cauza infiltraţiilor. Singura veste bună: gazonul se prezintă în condiţii acceptabile.

Ora 13:00 - Poziția directorului SCM Gloria Buzău

Ion Cazan, directorul SCM Gloria Buzău, a contactat Gazeta Sporturilor după publicarea materialului inițial. Oficialul clubului din Buzău a trimis fotografii cu sala de forță și cantonamentul din incinta arenei. De menționat că administratorii arenei sunt cei care au ales zonele care au putut fi fotografiate în momentul vizitei reporterilor GSP.

Îmi pare rău că au fost prezentate în mod special minusurile pe care noi le avem la Buzău. Sigur, recunoaștem problemele cauzate de vechimea arenei, nu le negăm, dar vă rog să arătați și ceea ce e bun. 

Înțeleg că a fost o lipsă de comunicare și dumneavoastră nu ați ajuns să vedeți sala de forță, utilată la un nivel excelent, la fel cantonamentul cu 20 de camere duble care arată cât se poate de bine. 

Am văzut că ați spus lucruri bune despre gazon, care e schimbat recent, are un drenaj bun. Și ați spus că încercăm, pe cât posibil, să ținem arena la un nivel bun. Cât ne permite și vârsta ei. 

Nu spun că ați mințit, nu e așa, dar îmi doresc să se vadă și lucrurile unde nu ați ajuns. Faptul că FCSB poate veni aici să joace Liga 1 arată ca stadionul e la un nivel bun. Nu ne dorim să se înțeleagă altceva

- Ion Cazan

Fotografie trimisă de oficialii SCM Gloria Buzău
+45 FOTO

Știrea inițială - Buzău, gazda probabilă a meciului FCSB - CFR Cluj 

Fără cale de înțelegere pentru un meci în Ghencea sau pe „Arcul de Triumf”, FCSB e obligată din nou să se mute din oraș. S-au fluturat fel și fel de variante, „mutată” la nivel verbal dintr-un cartier în altul, dintr-un sector al Capitalei în altul, la un moment dat chiar prin „Giulești”, pe arena marii rivale.

Foarte probabil, FCSB pleacă din nou din București, la Buzău, unde cel mai probabil se va juca finala campionatului. Un meci de 7*, pe un stadion de anii '80, „peticit” și îngrijit cât să mai servească chinuit cerințelor de acum.

+45 FOTO

A 3-a oară la Buzău doar în acest sezon pentru FCSB

Arena din Crâng nu e o necunoscută a roș-albaștrilor. Doar în acest sezon FCSB a mai mers în două rânduri la Buzău. În octombrie, când Arena Națională a fost închisă pentru turneul de DOTA, echipa antrenată de Edi Iordănescu la acea vreme câștiga cu Mioveni și FC Argeș.

Primul jucat în niște condiții grele, pe un teren inundat, mocirlos. De fapt, de fiecare dată când nu și-a găsit loc la București, una din principalele variante pentru FCSB a fost Buzăul.

FCSB a făcut cerere oficială să joace pe Ghencea: „Plătim dublu față de Arena Națională”
FCSB
FCSB a făcut cerere oficială să joace pe Ghencea: „Plătim dublu față de Arena Națională”

VIDEO » Gazon bun la Buzău, restul e depășit

Vizitat recent de echipa GSP, stadionul din Crâng primește notă mare la nivel de gazon. 

„E cea mai prielnică lună pentru noi. De câte ori veți veni la Buzău în luna mai, o să vedeți un gazon impecabil. Din acest punct de vedere, FCSB n-are de ce să se teamă dacă va veni aici până la urmă”, ne-a spus unul dintre oamenii ce se ocupă de mentenanța arenei de peste 12.000 de locuri.

E adevărat, gazonul se prezintă bine, sunt însă lacune pentru condițiile din zona vestiarelor și tribunelor. Jucătorii lui Toni Petrea și Dan Petrescu se vor schimba în niște vestiare vechi, cu pereți ce-au suferit teribil din cauza infiltrațiilor. 

Construit la jumătatea anilor '70, „Municipalul” din Buzău trece cu greu peste anotimpurile ploioase. Mucegai, crăpături, o tribună a II-a care duce cu greu prezentul, deși la stadion au existat constant lucrări de întreținere.

+45 FOTO

„Cei de la FCSB știu unde vin. Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete”

Arena construită după modelul vechiului stadion „Steaua”, un mini-Ghencea, cu scaune roș-albastre, cu o zonă „VIP” mult sub standardele la care e obișnuită formația vicecampioană, dar care probabil va fi plină „ochi”.

„Cei de la FCSB știu unde vin. Nu e lux, nici n-ar avea cum. Până la urmă, vorbim despre o arenă bătrână. Noi tot încercăm s-o ținem la un nivel bun. Dar apar ici-colo probleme. Măcar ca atmosferă nu vor avea emoții.

Deja ne sună oamenii că vor câte 1.000 de bilete, de parcă noi ținem ticketingul de la FCSB. Mereu echipa asta a fost primită aici cu multă căldură”, au mai spus administratorii arenei.

Studenta-ultras care salvează vieți » A sărit din Peluza Sud pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului prăbușit în Ghencea: „Deja îmi pusesem în minte să mă apuc de resuscitare”

Răzvan Zăvăleanu, reacție după ședința de la Dinamo: „Ei sunt cu banii la zi, haideți să vă zic cum stă treaba”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
io.s_ge
io.s_ge  •  06 Mai 2022, 17:45
Postat de kordell pe 06 Mai 2022, 15:57

Se putea si mai rau , in Regie sau la Clinceni :)))

Si la noi'n Groapa'i jale :(

 •  06 Mai 2022, 16:15

Asta e valoarea FC FCSB-ului. Ei sunt tari doar din gură, campionii lumii (de apoi), dar în realitate nu au nici identitate și nici stadion. Umblă de colo colo, telelei, cu cortul prin țară. Vai de ei. Vai și de cei care consideră că asta e echipa fanion a fotbalului românesc.

kordell
kordell  •  06 Mai 2022, 15:57
Postat de maninblack08 pe 06 Mai 2022, 11:48

Voi realizati in ce mocirla joaca cele mai bune echipe din Romania comparativ cu echipele din Anglia? Incredibil...Pai cum sa te uiti la un asemenea meci decisiv poate pentru titlu, in ultima etapa, la Buzau? Incredibil...Multumim MAPN si statului roman...

Se putea si mai rau , in Regie sau la Clinceni :)))

Vezi toate comentariile (51)
Comentează