LIGA 1  ·  GSP LIVE

EXCLUSIV Mesaj-manifest al unui jucător din Liga 1: „Întrebarea asta nici n-ar trebui să existe!”

Problemele cu banii continuă să fie la ordinea zilei în Liga 1
Problemele cu banii continuă să fie la ordinea zilei în Liga 1

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 15:21 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 20:07

Problemele cu banii continuă să fie la ordinea zilei în Liga 1. Dinamo e doar unul dintre cluburile unde restanțele salariale durează de luni de zile, iar răbdarea jucătorilor pare să fi ajuns la final.

Invitat la GSP Live, Răzvan Pleșca (37 de ani), portarul lui Gaz Metan, a atins sensibilul subiect al dificultăților financiare din campionatul nostru. Goalkeeper-ul propune o soluție revoluționară: plata în avans a salariului la semnarea contractului. „Dacă nu ai bani, nu legitimezi jucătorul”, crede Pleșca, fotbalist care s-a confruntat constant cu probleme de această natură la Gaz Metan.

Răzvan Pleșca: „Nu ai bani? Nu legitima jucătorul!”

„Din păcate, această întrebare nici n-ar trebui să mai existe în fotbalul românesc (n.r - „dacă există probleme financiare”). Salariile ar trebui depuse într-un fond separat, la începutul sezonului. N-ar mai exista întârzieri în acest mod.

Am avut un coleg care, la un moment dat, a vrut să se transfere în Israel. Până să se încheie perioada de transferuri, i-au spus de la acel club: «Nu am găsit suma necesară pentru a-ți depune banii pe tot anul, așa că nu te putem legitima».

Mi s-ar părea normal să se procedeze la fel și în România. Vrei să aduci un jucător cu salariul de 20.000 de euro pe lună? Depune 240.000 de euro, salariul lui pe tot anul, într-un cont separat. Dacă nu ai acești bani, nu legitimezi jucătorul”, a declarat Pleșca, la GSP Live. 

 Dacă nu ești plătit două, trei luni, nu mori de foame, dar nu mai ești motivat. Cumva, mesajul pe care îl primești din partea clubului e că nu ești implicat într-un proiect serios, din moment ce nu au bani să te plătească - Răzvan Pleșca

Vezi și alte știri din intervenția lui Răzvan Pleșca la GSP Live:„Te omor în numele copilului meu”. De ce nu fac oamenii loc unei ambulanțe care vine pentru altcineva?
Libertatea
Comentarii (13)
adi_stelistul  •  05 Noiembrie 2020, 17:40

Revolutionara? Sa zicem. Haioasa, cu siguranta. Exista un fond de garantare a creantelor salariale, reglementat de legea 200/2006, dar acela priveste doar salariile - care sunt garantate, de ce atata grija? Pentru ca ce nu spune domnul Plesca e ca ei nu iau banii din salarii ca toata lumea ci prin tot felul de mijloace care nu prevad plata CAS, CASS, a contributiei la amintitul fond, impozitul pe venit, etc. Ca sa ia mai multi bani in mana, sa nu dea la stat prea mult. Bravo, Misule! Pai, ia-i. In mana.

valiomanid  •  05 Noiembrie 2020, 17:36
Postat de robotzel pe 05 Noiembrie 2020, 17:28

nu cred ca este necesara plata in avans a salariului cat mai degraba depunerea unei scrisori de garantare pentru suma tuturor salariilor si astfel cand nu le platesti se platesc automat in baza acelei garantii. asa ar disparea multe dintre echipele de carton existente. pentru echipele in care suporterii sunt actionari si acopera minim 10% din buget as acorda un bonus din drepturile TV pentru a incuraja suporterii sa se alature fenomenului nu doar sa injure pe stadion. echipele cu academii puternice sa primeasca un bonus TV de asemenea precum in premier league. solutii sunt insa patronii de carton ii au la mana pe cei de la frf si lpf.

Nu se intelege, ai pus prea multe virgule !:))

Rahat Cu Perja  •  05 Noiembrie 2020, 17:34

Nu i poti impune unui patron de club de la noi sa faca ce vrei tu, nici ca Frf, nici ca Lpf, nici ca jucator. Majoritatea privesc aceste investitii ca pe unele in care pot investi cat vor, cum vor, cand vor. Eventual sa iasa si pe plus la final. Daca schimbi regulile jocului pt a fi bine pt toti dar prost doar pt el, o sa si retraga toti sustinerea financiara si vom avea parte de un fenomen Negoita.

Vezi toate comentariile (13 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:30 Handbal M, CM 2021
Cehia - Chile
Digi 2
16:30 Handbal M, CM 2021
Coreea de Sud - Rusia
Digi 4
17:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - FC Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:00 Handbal M, CM 2021
Slovenia - Belarus
Digi 2
19:00 Handbal M, CM 2021
Suedia - Egipt
Digi 4
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Handbal M, CM 2021
Norvegia - Austria
Digi 3
21:30 Handbal M, CM 2021
Islanda - Maroc
Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A
Cagliari - AC Milan
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Arsenal - Newcastle
Eurosport
Program TV complet
Liga 1