FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Mesajul nigerianului campion în Giulești în 2003: „Rapidule, haide că se poate să luați titlul!” + Ce îi transmite lui Copos și ce informație l-a șocat

Henry Makinwa (în centru) / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor +49   FOTO
Henry Makinwa (în centru) / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 31 august 2022 15:16 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 15:53

Henry Makinwa (44 de ani), nigerianul care a luat titlul cu Rapid în urmă cu două decenii, așteaptă o invitație pe noul stadion din Giulești și le transmite un mesaj jucătorilor lui Mutu: „Rapidule, haide că se poate să luați campionatul!”.

Fostul vârf din 2003 al Rapidului, Henry Makinwa, a rememorat pentru GSP.RO câteva dintre momentele favorite din perioada petrecută la București, reacționând cu surprindere atunci când a aflat că alb-vișiniii au un stadion nou sau că fostul patron George Copos a ajuns la un moment dat la închisoare

În prezent, Makinwa se ocupă cu antrenoratul, mărturisind că și-ar dori să pregătească o echipă din România.

Pasiune de Giulești » 10 imagini senzaționale din tribune la Rapid - U Cluj 1-0
RAPID
Pasiune de Giulești » 10 imagini senzaționale din tribune la Rapid - U Cluj 1-0

Henry Makinwa, impresionat de noul stadion din Giulești

„Mi-am luat licența UEFA Pro la Federația Spaniolă. Până acum, am antrenat patru ani în prima ligă din Nigeria și aș fi onorat să antrenez o echipă de-ale voastre într-o zi”, a spus Makinwa.

Când a auzit că Rapidul are un nou stadion, nigerianul a cerut imediat câteva imagini cu noua arenă din Giulești. Reacția lui? „Serios? WOW, e foarte frumos! O să-l vizitez într-o zi! Sau poate că o să primesc o invitație, aș onora-o cu siguranță”.

+45 FOTO

Mesajul lui Henry Makinwa pentru actualii jucători „Rapidule, haide că se poate să luați titlul!”

Chiar dacă recunoaște că nu e la curent cu toate evenimentele de la Rapid, Makinwa le-a transmis un mesaj fotbaliștilor giuleșteni în momentul în care a aflat că fosta echipă e pe primul loc în Superligă: „Rapidule, haide că se poate să luați titlul! Sunteți o echipă mare, iar fanii sunt cei mai tari! Țin minte că încurajau echipa timp de 90 de minute când jucam acolo. Am văzut o pasiune imensă la ei”.

Totuși, unele informații, mai vechi sau mai noi, i-au ajuns la urechi nigerianului: „Am auzit că Daniel Niculae e președinte și jucător, nu?”, s-a întrebat Makinwa, făcând referire la perioada în care Rapidul pornise la drum din ligile inferioare, iar fostul său coleg punea umărul la renașterea clubului.

Mutu e acum antrenor? Mutu de la Inter Milano, da? Ce jucător mare!

- Henry Makinwa, fost atacant Rapid

Henry Makinwa, uimit de condamnarea fostului patron: „Serios, Copos a fost la închisoare?!”

Momentul în care George Copos a venit în vestiar să-i felicite pe jucători pentru titlul din 2003 e proaspăt în memoria nigerianului, acesta fiind uimit să afle că afaceristul a ajuns în spatele gratiilor.

+45 FOTO

„Țin minte meciul în care am marcat două goluri în Giulești, dar și meciul în urma căruia am devenit campioni, cu FC Național. Eram în vestiar, iar domnul Copos a venit acolo să ne felicite. Au fost niște sentimente nemaipomenite!”.

„Serios, a fost în închisoare?! De ce?” Află de condamnarea din „Dosarul Transferurilor”, apoi ține să-i transmită un mesaj fostului său patron: „Spuneți-i să fie puternic. Îmi pare rău că a mers la pușcărie, dar problema asta (n.r. - evaziune fiscală) se întâmplă multor oameni bogați din lume. Mai spuneți-i să acorde mai mult timp familiei. Cu dragoste, Makinwa, fostul său jucător”.

Africanul își aduce aminte, totuși, și un aspect care l-a deranjat la Copos: „Dacă a fost de treabă cu mine? Așa și-așa! Am luat titlul cu Rapid, dar au fost probleme cu banii. După, am fost nevoit să stau șase luni acasă, fără bani. Greu, foarte greu mi-a fost!”, a povestit Makinwa, pentru GSP.RO.

Nigerianul Makinwa a venit gratis în Giulești în 2003, fiind adus de Mircea Rednic. A jucat în 11 meciuri pentru giuleşteni şi a marcat de două ori, plecând liber de contract la finalul sezonului, odată cu „Puriul”. Singurele sale goluri au venit într-un meci cu Gloria Bistrița (3-1), în care a încris o „dublă”.

+45 FOTO

16 echipeși-a trecut Makinwa în CV, acesta evoluând în 11 țări: Nigeria, Spania, Portugalia, România, China, Cipru, Egipt, Scoția, Israel, Indonezia și Malta

Lotul Rapidului în 2003, anul ultimului titlu:

  • Emilian Dolha, Răzvan Lucescu, Ionuț Curcă, Răzvan Raț, Florin Șoavă, Ionuț Voicu, Dănuț Perjă, Adrian Iencsi, Vasile Maftei, Valentin Bădoi, Ovidiu Sabău, Constantin Schumacher, Marius Măldărășanu, Cornel Buta, Constantin Niculae, Robert Ilyeș, Robert Niță, Florin Bratu, Daniel Niculae, Manuel Godfroid, Camille Muzinga, Roberto Bisconti, Henry Makinwa, Boban Savici, Claudiu Ionescu, Dorin Pandele
  • Antrenor: Mircea Rednic

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid a ofertat un jucător de la FCU Craiova » Adrian Mititelu, mesaj pentru Dan Șucu: „Nu te mai da rotund că ai sute de milioane, dacă nu bagi banii în fotbal”

FOTO Pasiune de Giulești » 10 imagini senzaționale din tribune la Rapid - U Cluj 1-0

EXCLUSIV Junior Morais, interviu spectaculos despre Rapid: „În favele am învățat să fiu agresiv, acolo îți rupeau capul” » Fascinat de galeria vișinie: „E peste FCSB”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  31 August 2022, 23:30

asa de bun a fost de nu stiam de el....

dobrin
dobrin  •  31 August 2022, 17:31
Postat de ucluj2011 pe 31 August 2022, 16:55

Serios băi trolache? Spune-le asta celor de la LPF , FRF , UEFA și FIFA. Rapidul sărbătorește 100 de ani de la înființare la anul! Respect Makinwa!

Pot sa sarbatoreasca si 1000 de ani de la descalecare daca vor, nu-i opreste nimeni. Dar nu de asta era vorba, era vorba ca ii iei interviu unuia care nu e la curent si nu are nimic de spus si faci articol din asta.

navajo_joe
navajo_joe  •  31 August 2022, 16:57

Ce echipa avea Rapidul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează