FOTBAL  »  Superliga  »  MESAJ

Fostul fundaș al Realului „galactic”, mesaj la 24 de ani de la debutul în Europa, petrecut la Pitești: „Îmi aduc aminte de acea zi”

Imagine din returul Celta - FC Argeș / Sursă foto: Faro de Vigo
Imagine din returul Celta - FC Argeș / Sursă foto: Faro de Vigo

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 17:28 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 18:02

Michel Salgado (46 de ani), fostul fundaș de la Real Madrid, Celta Vigo sau naționala Spaniei, și-a adus aminte de primul său meci european, disputat chiar în România, la Pitești, contra lui FC Argeș.

Pe 15 septembrie 1998, FC Argeș o înfrunta în Trivale, în Cupa UEFA, pe Celta Vigo, echipă la care evoluau atunci nume precum Fernando Caceres, Mazinho, Valery Karpin, Lyuboslav Penev, Claude Makelele sau Michel Salgado. Spaniolii s-au impus cu 1-0, un preambul pentru „măcelul” din retur, când Celta i-a învins pe piteșteni cu 7-0.

Salgado, fotbalistul care avea să scrie ulterior istorie în tricoul lui Real Madrid, bifa la acel moment primul său meci european. Zilele trecute, fostul fotbalist iberic a reacționat la o postare publicată de contul oficial de Instagram al lui FC Argeș, care amintea de meciul din urmă cu 24 de ani. 

„Îmi aduc aminte de acea zi la Pitești. Primul meu meci în competițiile europene”, a fost mesajul lui Salgado, trimis printr-un comentariu postat de pe contul său oficial.

Fostul fundaș al Realului „galactic”, mesaj la 24 de ani de la debutul în Europa, petrecut la Pitești: „Îmi aduc aminte de acea zi”

Debutul european al lui Salgado s-a petrecut la Pitești

Pe 15 septembrie s-au împlinit 24 de ani de la ultimul meci european disputat în Trivale, meciul cu Celta Vigo. Adversarii alb-violeților au fost spaniolii de la Celta Vigo. Noi veneam din tururile preliminare și tocmai ce eliminasem pe Istanbulspor, cu mari emoții. Celta disputa primul meci al acelei campanii europene. 

Meciul disputat în Trivale a însemnat debutul lui Michel Salgado în cupele europene! Ne-a spus-o chiar fostul mare apărător, într-un comentariu postat pe pagina noastră de Instagram. Totul, grație rubricii ISTORIA VIOLA. Aceasta are ca scop evidențierea momentelor importante din istoria clubului nostru, în social-media.

¡Saludos desde Pitesti, Michel!

- Site-ul argesfc.ro

VIDEO Imagini din FC Argeș - Celta Vigo 0-1

În urmă cu doi ani, un alt nume de rezonanță, Thibaut Courtois, goalkeeper-ul lui Real Madrid, se alătura comunității de susținători online ai piteștenilor.

11 trofeea câştigat Salgado cu Real: 4 titluri de campion al Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, 2 Champions League, o Supercupă a Europei şi o Cupă Intercontinentală

53 de selecțiipentru echipa naţională a Spaniei a strâns Michel Salgado

Citește și alte știri de actualitate:

Dan Petrescu pregătește plecarea de la CFR: „L-am sunat pe patron, ne întâlnim după meciul cu Pitești! Nu mai pot continua așa, să vină altul să câștige Champions League”

Câine contra „câinilor roșii” » Talismanul pe care Gloria se bazează împotriva lui Dinamo: „Să le poarte noroc băieților”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează