FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Primarul Mihai Chirica dezvăluie de ce l-a demis pe Andrei Cristea: „Nu tolerez așa ceva! Să se lase, să stea în tribună şi să mănânce seminţe!”

Mihai Chirica (49 de ani). Sursa foto: facebook
Mihai Chirica (49 de ani). Sursa foto: facebook

Articol de - Publicat miercuri, 03 martie 2021 13:27 / Actualizat miercuri, 03 martie 2021 14:04

Primarul Iașiului, Mihai Chirica (49 de ani), a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre deciziile drastice luate azi la Poli Iași. Andrei Cristea (36 de ani) a fost demis de pe banca moldovenilor și a fost trimis înapoi pe teren după „ieşirile nepermise din ultima vreme”.

Azi dimineaţă, Comitetul Director al lui Poli a fost convocat de edilul Mihai Chirica la Primărie. La o şedinţă provocată de rezultatele dezastruoase ale echipei şi de conflictul lui Andrei Cristea cu „centralul” Radu Petrescu, întâlnire ce s-a încheiat cu un adevărat cutremur în club:

  • Directorul de scouting, Anton Heleşteanu, a fost dat afară
  • Preşedintele Ciprian Paraschiv a primit o sancţiune cu 10 la sută din salariu pe 3 luni, perioadă în care toate deciziile sale vor fi trecute prin „filtrul” CD şi contrasemnate de preşedintele acestuia, Mircea Ursu
  • Andrei Cristea, care era antrenor-jucător, se întoarce pe teren. Numai ca jucător!

Contactat ulterior de GSP.ro, primarul a explicat că „trebuiau luate măsuri de urgenţă, pentru că aşa cum merg lucrurile în acest moment ne ducem sigur în B”.

- Domnule Chirica, Andrei Cristea plăteşte pentru conflictul cu arbitrul Radu Petrescu? 
- În primul rând ne-am gândit că echipei îi lipseşte un lider pe teren. Apoi, da, pentru ieşirile sale. Dacă eşti antrenor şi nu-ţi poţi stăpâni nervii mai bine te laşi, mergi în tribună şi mănânci seminţe. Am însărcinat Comitetul Director să ceară scuze mai multor oficiali.

- Este adevărat că l-a jignit pe Petrescu spunându-i „mai bine mureai la operaţie”? 
- Din ce ştiu eu, nu i-a spus aşa ceva. Doar ce am auzit și pe coloana sonoră pusă la Digisport (n.r. se aude Cristea strigând "Petrescule, fugi la vestiare, băi infractorule!"). Cu un asemenea limbaj nu suntem nici noi de acord.

- Pe Paraschiv, practic, l-aţi legat de mâini şi de picioare...
- N-aş vrea să comentez, e o decizie şi vă rog s-o luaţi ca atare. La Heleşteanu s-a renunţat pentru că n-a făcut faţă provocărilor din această iarnă, toate achiziţiile sale au fost dezastruoase.

- Pe cine puneţi antrenor? 
- Nu pot să vă dau un nume deocamdată. În două, maximum trei zile vom avea însă unul nou. Apoi trebuie să ne orientăm şi asupra unui psiholog. Să stea de vorbă cu jucătorii, să vedem de unde această neîncredere.

Andrei Cristea, demis de la Poli Iași

Momentan, echipa va fi pregătită de Marian Rada. Fostul antrenor al Rapidului a sosit în Copou chiar zilele trecute și l-a înlocuit pe Mugur Cornățeanu, care era antrenorul principal din acte fiindcă Andrei Cristea nu deținea licența A.

Poli Iași suferă în Liga 1. Moldovenii n-au mai câștigat din septembrie și au doar 16 puncte, fiind pe ultimul loc. Andrei Cristea fusese numit la cârma echipei la începutul lunii februarie, după ce conducerea a decis să-l înlocuiască pe Daniel Pancu. Cu el pe bancă, Poli Iași a înregistrat un egal și două înfrângeri în Liga 1 (3-3 cu Sepsi, 2-3 cu Astra, 0-2 cu Voluntari). În plus, ieșenii au fost eliminați în această perioadă din Cupa României (0-3 cu Petrolul).

20 decembrie 2020e data ultimei victorii izbutite de Poli Iași, 1-0 cu Hermannstadt, în deplasare

VIDEO. Cine este jucătorul pe care voia să-l dea afară Daniel Pancu înainte de a fi demis de la Poli Iași

Citește și alte știri din Liga 1:

Veste de ultimă oră în cazul golgeterului disputat de FCSB și Craiova: „Avem un acord de principiu”

Victor Becali intervine în scandalul momentului de la FCSB: „Trebuie să lămuresc povestea cu Iulian Cristea, Gigi și Anamaria”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
catalynn
catalynn  •  03 Martie 2021, 20:08
Postat de valentindragobete pe 03 Martie 2021, 17:45

Ce n-ai inteles plapandule ? Chirica este omologul lu' moș Teaca de la CSA cazarma

Lumineze-ne: 1) cine e “Moș Teaca”!? 2) când a dat “Moș Teaca” antrenorul Stelei afara!? PS: pt ca ești fscbist trebuie sa precizez: “dat afară” și nu refuzul prelungirii contactului pt neîndeplinirea obiectivelor la final de sezon.

forza_csms
forza_csms  •  03 Martie 2021, 18:59

Bai Botezatu, ce tot *** il suni pe *** asta de Chirica? Scuze sa-si ceara ***. De parca ar fi echipa lui ***... Mai lasa-ne !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  03 Martie 2021, 17:45
Postat de catalynn pe 03 Martie 2021, 17:18

Așa da, bravo patroane, nu ai mila de Andrei Cristea! :-))) Wait a minute! Chirica e patron sau Primar!? :-)))) Ca parca in L1 nu au voie cluburi cu finanțare publica, nu!? :-))) Sau au voie atât timp cât nu sunt Steaua București!? :-)))) PS: RESPECT Andrei Cristea pt cel mai frumos moment oferit microbiștilor din România, rezumat atât de elocvent de spaima fcsbistilor: “ Goooooool, 1-0 pentru Iași! Iiii, ce bucurie!”.

Ce n-ai inteles plapandule ? Chirica este omologul lu' moș Teaca de la CSA cazarma

Vezi toate comentariile (19)
Comentează