FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mihai Chirica, primarul Iașiului, știut drept fan FCSB: „Dinamo nu merita să fie pedepsită”

Mihai Chirica
Mihai Chirica

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2020 17:27 / Actualizat vineri, 07 august 2020 17:30

Mihai Chirica, 48 de ani, primarul Iașiului, spune că Liga 1 fără ”câini” ar fi fost de neconceput: ”Din campionat n-ar trebui să lipsească grupările de tradiție și orașele mari, cu potențial”.

- Domnule primar, FRF și Liga au decis să trecem de la 14 la 16 echipe din sezonul viitor. Poli e salvată...

- Bine că s-a terminat cu bine! Am avut mari emoții. Dar să știți că este cea mai bună decizie, în condițiile în care a doua parte a campionatului s-a jucat cum s-a jucat, din cauza acestei pandemii de coronavirus.

"Una e să joci pe-o arenă mare, alta la sate"

- Deși cluburile pierd bani din drepturile TV, acum că vor fi 16 și suma totală aceeași?

- Dacă vrei să ai un campionat de calitate nu trebuie să-ți lipsească din Liga 1 cluburile de tradiție, cele din orașele mari, cu potențial. Una este să joci pe o arenă mare, în fața unui public numeros, și alta prin sate și comune. Sincer, mi-ar fi părut rău de Dinamo, să fie retrogradată. Nu merita să fie pedepsită.

- Dar nu e și vina lor, cu atâtea cazuri de coronavirus în lot?

- Totuși, cum am mai spus, s-a jucat în condiții deosebite. Multe au depins și de DSP-uri, ceea ce, până la urmă, în cazul lui Dinamo a contat. Dacă exista mai multă flexibilitate, ca la Cluj sau Craiova, n-ar fi ajuns acum să aibă atâtea restanțe. Nici eu, dacă aș fi avut putere de decizie, n-aș fi lăsat ca acest club să retrogradeze. Lucrurile ar fi fost clare mai demult.

Vom avea 16 echipe din sezonul viitor de Liga 1 » Dinamo e salvată de la retrogradare

"M-a deranjat individualismul unora"

- Poli a scăpat la mustață. A jucat modest, iar la unii dintre fotbaliști, inclusiv "veterani", s-a remarcat o anume pasivitate...

- Mie jucătorii vechi mi s-au părut cei mai implicați în salvarea echipei. Mi-a plăcut căpitanul, Frăsinescu, Andrei Cristea a fost în nota lui obișnuită, iar la Mihalache, eu cred că e vorba de-o criză de formă. Ce m-a deranjat a fost individualismul unora, au jucat mai mult pentru ei și mai puțin pentru echipă. Un exemplu care-mi vine acum în minte este Cabral.

- Rămâne Rednic? (n.r. De la realizarea interviului, Rednic s-a despărțit de ieșeni, detalii AICI)

- Noi, am mai spus-o, ne dorim să continuăm colaborarea cu dânsul. Depinde însă și ce vrea să facă în continuare. Mi-ar plăcea să cred că pentru sezonul viitor vom adopta o altă strategie. N-aș vrea să mai discutăm despre salvarea de la retrogradare. Ne vom reuni cât de curând cu toții, cu domnul Rednic, cu președintele Ciprian Paraschiv. Analizăm și apoi luăm o decizie împreună.

- Sunteți mulțumit de Ciprian Paraschiv?

- Dacă Poli retrograda, el era marele pierzător. A plecat de la FRF, de pe-o poziție bună, bine remunerată, și-a asumat niște riscuri. Dar, în condițiile acestei pandemii, cu toate problemele pe care le-a generat, s-a descurcat bine.

"Le-am virat 1.246.000 de lei"

- Banii rămân însă o problemă...

- Ne așteaptă un sezon cel puțin la fel de dificil, cu mai puțini bani. Va fi o provocare și mai mare pentru Ciprian, care are drept mandat transformarea clubului într-unul cu adevărat profesionist.

- Primăria se mai implică?

- O vom susține în continuare pe Poli, dar, ca și până acum, doar în măsura în care legea ne permite. Ultima oară le-am virat 1.246.000 de lei.

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

EXCLUSIV Pancu se întoarce la Iași! Povești colosale: „Am băut ceva ce n-am mai băut niciodată” » Replica genială a lui Ioanițoaia: „Apă?!” :))

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
regalistul
regalistul  •  10 August 2020, 11:47

Dacă e adevărat că e gigist, dă dovadă de fair-play.

 •  08 August 2020, 03:15
Postat de forza_csms pe 07 August 2020, 17:46

Numai in capul vostru de *** e stiut Chirica ca fan al echipei oierului. *** !

Nu cred ca e gigist.

forza_csms
forza_csms  •  07 August 2020, 17:46

Numai in capul vostru de *** e stiut Chirica ca fan al echipei oierului. *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează