FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Viorel Hizo, secrete din vestiarul Rapidului: „Mihai Iosif era sub aripa lui Fane Iovan, îi căra mereu geanta! Fane era om de cursă lungă”

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 februarie 2022 09:00 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2022 09:21

Viorel Hizo își amintește cum era actualul antrenor al Rapidului pe vremea când activa sub comanda lui și crede că din cauza fizicului Iosif nu a reușit ca fotbalist

- Domnule Hizo, l-ați avut ca jucător pe Mihai Iosif. Cum era?

- Era un copil atunci, dar mi-a plăcut. Când m-am dus la Rapid am făcut antrenamente cu ei 30 de minute într-o luni, iar al doilea l-am mai făcut joi. Țâră nu putea să-și atingă genunchii cu palmele. Mi-au zis că am exagerat și au făcut febră. Dar Iosif n-a făcut, era vioi și mi-a plăcut și că știa să dribleze. Mi-a plăcut de Miți și la un meci la Brașov, a și dat gol. El a fost mereu sub aripa lui Fane Iovan.

- Ce înseamnă sub aripa lui?

- Îi ducea mereu geanta lui Fane Iovan. Ha, ha, ha!

- Ceea ce l-a influențat în bine sau în rău?

- Cred că în bine, fiindcă Fane era om de echipă. Și... Fane era om de cursă lungă, nu Wesley. Ha, ha, ha!

- Poate că Iosif n-a fost de cursă lungă.

- Nu, nu. Pe el nu l-a ajutat fizicul. În plus, Copos n-avea răbdare cu antrenorii, îi schimba, fiecare venea cu strategia lui, dorea altceva. Păi, dacă ținea echipa aia când am luat locul 4 și ne-am calificat în Cupa UEFA, atunci ar fi câștigat la pas campionatul. Dar el n-a ținut-o. Pentru că n-a vrut! O prostie mai mare nu putea să facă. Era echipă bună, cu Stelea, Chebac, Matei, Țâră, Constantinovici, Motroc, Vlădoiu, Nicu Stanciu... O echipă cu opt jucători peste 1,85 de metri. O echipă pe care nu puteai s-o dai la o parte cu una-cu două. Și am o poveste apropo de talia echipei de atunci.

Momente de cumpănă pentru Viorel Hizo: „Am avut 6 operații în 3 ani! M-am întrebat cu ce am greșit în viața asta!”
HIZO #75
Momente de cumpănă pentru Viorel Hizo: „Am avut 6 operații în 3 ani! M-am întrebat cu ce am greșit în viața asta!”

„Cea mai mare eroare a lui Copos a fost îndepărtarea lui Mircea Pascu"

- Vă ascultăm.

- Meci la Timișoara. La egal, Poli scăpa de retogradare, dar noi trebuia să câștigăm ca să jucăm în Cupa UEFA. Atunci am dus echipa îmbrăcată în costume verzi, de la Steilmann. Cămășă crem, cravată, curea, pantofi. Echipă ca afară! Când am ajuns, stadionul full, 40.000 de oameni. Le-am ordonat: "Nimeni nu-și dă sacoul jos! Să fim înțeleși!". Toți au început să se plângă, că e cald, că transpiră, că nu mai pot. I-am ținut așa. Mircea Pascu era președinte. Apropo, cea mai mare gafă a lui Copos a fost că l-a lăsat pe Pascu să plece. Cea mai mare eroare a lui ca patron la Rapid!

- Dar să revenim la meci.

- Domnul Pascu mă întreba ce urmăresc. "Nea Mircea, ăștia de la Timișoara o să vină în șlapi, în pantaloni scurți, tricouri de zece feluri. Știu eu ce vreau". Am luat atunci 25 de jucători cu mine, tot lotul, nu doar 18. Inclusiv noi, conducătorii, eram mulți, toți la costume. Și-a venit Timișoara cu Contra, Bătrânu, Macavei și Varga. Linia de fund, care a ajuns la Dinamo. Și-au intrat ăia pe teren, toți tărcați. Nici nu arătau ca echipă de fotbal. Când ăia erau încă pe teren am decis să ieșim și noi. Prima dată au ieșit ăștia înalți, toți la costume. Știți cum a făcut tot stadionul când i-a văzut? "Ăăăăăă....".

- O demonstrație de forță.

- Da! Mircea Pascu a venit la mine: "Bravo, domn' Hizo! Avem deja 2-0!". Îți creea o senzație de forță, de elefanți!

CITEȘTE ȘI:

Viorel Hizo, poveste genială cu Wesley la Vaslui: „Dacă vă zic ce-l încurca, nu mă credeți!” + adevărul despre Temwanjera: „A exagerat Porumboiu?”
DEZVĂLUIRI
Viorel Hizo, poveste genială cu Wesley la Vaslui: „Dacă vă zic ce-l încurca, nu mă credeți!” + adevărul despre Temwanjera: „A exagerat Porumboiu?”
Nicolae Stanciu nu poate intra în China! Motivul incredibil pentru care mijlocașul n-a primit încă viza
CHINA
Nicolae Stanciu nu poate intra în China! Motivul incredibil pentru care mijlocașul n-a primit încă viza

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
jabs
jabs  •  10 Februarie 2022, 09:28

Degeaba aveati costume...tot rAPID va numeati...:)))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează