FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Transfer de senzație: internaționalul român a semnat cu un club important din Serie A

Mihai Popa, în acțiune într-un meci cu CSU Craiova // foto: Imago Images
Mihai Popa, în acțiune într-un meci cu CSU Craiova // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat sambata, 06 mai 2023 12:46 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 14:33

Portarul titular de la FC Voluntari, Mihai Popa (22 de ani), a semnat cu Torino, echipa de pe locul 11 în Serie A.

Crescut de Academia „Gheorghe Hagi”, Mihai Popa va face în vară pasul în străinătate pentru prima dată. Internaționalul de tineret a semnat cu Torino, informație anunțată inițial de Eurosport și confirmată de GSP.ro. 

Mihai va avea o misiune complicată la Torino, aceea de a-l scoate dintre buturi pe Vanja Milinkovic-Savic, titular incontestabil, cu 37 de meciuri în acest sezon. Există posibilitatea ca Popa să fie împrumutat în primul sezon, astfel încât să se acomodeze cu rigorile fotbalului italian. 

CFR Cluj vinde în Serie A: „Lazio a trimis oferta, 80% e făcut”
CFR CLUJ
CFR Cluj vinde în Serie A: „Lazio a trimis oferta, 80% e făcut”

Mihai Popa merge în Serie A, la Torino

Mihai Popa a semnat din postura de jucător liber de contract, întrucât la finalul sezonului îi expiră înțelegerea cu FC Voluntari. 

Italienii scapă astfel de plata unei sume de transfer, dar vor achita oricum 200.000 de euro pentru impresarii implicați și Academia „Gheorghe Hagi”, la care Popa și-a făcut junioratul, susține sursa citată.

Evaluat la un milion de euro de Transfermarkt, Mihai Popa este unul dintre cei mai valoroși portari din campionatul românesc. Din 2021 la Voluntari, Mihai a apărat poarta ilfovenilor în 75 de meciuri, în care a primit chiar 75 de goluri.

În ciuda mediei de 1 gol primit / meci, Popa a închis poarta în 28 de partide.

Torino, locul 11 în Serie A, este antrenată de croatul Ivan Juric. „Taurii” au 3 variante de portar în prezent: Vanja Milinkovic-Savic, Luca Gemello și Etrit Berisha, dar ultimul este pe lista neagră, are un salariu mare și nu joacă, astfel că torinezii încearcă să scape de el.

În locul lui Mihai Popa, FC Voluntari îl readuce pe Octavian Vâlceanu de la Petrolul. Vâlceanu a fost împrumutat la Ploiești în acest sezon și a avut evoluții apreciate pentru galben-albaștri. 

Citește și: 

Clubul anunță acordul, antrenorul vrea o schimbare: „Îmi doresc mai mult de la cariera mea”

Gicu Grozav așteaptă telefonul lui Iordănescu: „Nu mi-am luat gândul de la națională!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
andrei.v.c
andrei.v.c  •  06 Mai 2023, 21:52
Postat de steauadinliga1 pe 06 Mai 2023, 17:46

nu stiu cine sunt aia,dar noi fani stelei echipei din liga 1 chiar vindem pe milioane,uneori zeci de milioane,jucatori la echipe bune din strainatate,unde joaca titulari.

Zcsb e in liga 1, Steaua e in liga a 2a. Doar pentru că tu crezi un moș crăciun nu înseamnă că e adevărat

maradona79
maradona79  •  06 Mai 2023, 20:39
Postat de steauadinliga1 pe 06 Mai 2023, 17:46

nu stiu cine sunt aia,dar noi fani stelei echipei din liga 1 chiar vindem pe milioane,uneori zeci de milioane,jucatori la echipe bune din strainatate,unde joaca titulari.

***, da-mi exemplu de un fost fecesebist titular la o echipa mare din Europa. Mananci spanac degeaba.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

popescu.dzn
popescu.dzn  •  06 Mai 2023, 19:34

Văd rapidiști, dinamoviști, suporteri CSU care comentează si spun ca nu contează banii. Nu contează pentru noi steliștii, pentru voi contează, ca de aia ati ajuns in insolventa, faliment si țineți cu Mogoșoaia sau Primăria S 1

Vezi toate comentariile (23)
Comentează