FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Exclusiv Universitatea Craiova are un nou acționar majoritar! Mihai Rotaru a schimbat strategia: cine deține acum 95% din acțiunile „leilor”

Mihai Rotaru, patron CS Universitatea Craiova
Mihai Rotaru, patron CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 22:54 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 23:44

La șapte luni după ce anunța că se retrage în vară, Mihai Rotaru a preluat frâiele financiare ale echipei Universitatea Craiova. 

  • FCSB - Universitatea Craiova are loc sâmbătă, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Prima Sport 1, DigiSport 1 și Orange Sport 1. 

La sfârșitul lunii iulie, omul de afaceri în vârstă de 51 de ani a devenit acționar majoritar cu un pachet de 95%: 10% pe numele său, restul de 85% a fost preluat de cinci firme controlate de Rotaru și de soția acestuia, Irina-Alexandrina. 

Adrian Andrici a rămas doar cu 5%, în timp ce Laviniu Beze a ieșit din acționariat. Modificările au fost publicate zilele trecute și în Monitorul Oficial.

„Din vară nu voi mai continua, dar trebuie spus că s-a prelungit contractul de asociere cu Primăria și Clubul Sportiv până în 2032. Rămâne de văzut cine va investi", anunța Mihai Rotaru, în decembrie 2022. Între timp, Rotaru a schimbat strategia și s-a implicat total.

Surpriză de proporții la FCSB - Craiova » Vassaras a renunțat la Istvan Kovacs și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent
FCSB - CSU CRAIOVA
Surpriză de proporții la FCSB - Craiova » Vassaras a renunțat la Istvan Kovacs și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent

Mihai Rotaru și soția sa dețin acum 95% din acțiunile Universității Craiova

În iunie l-a dat afară pe Sorin Cârțu și a preluat funcția de președinte al clubului, iar luna trecută a adus în acționarat încă patru societății de-ale sale, după ce în aprilie preluase 10% de la Andrici, prin Delta Energy Solutions SRL.

Mihai Rotaru s-a reorientat profesional în ultima perioadă, și-a vândut afacerile în agricultură din Oltenia și a intrat puternic în industria energiei, în afaceri cu parcuri fotovoltaice și eoliene, în parteneriat cu oameni de afaceri din străinătate.

La finalul lunii iulie, acționariatul clubului Universitatea Craiova a suferit modificări majore. Acționarul majoritar Adrian Andrici a cesionat 70% din acțiunile sale către firmele lui Mihai Rotaru: Delta Energy Solutions SRL (5%), Oltenia Energy Solutions SRL (35%), Rural Dobrogea SRL (10%), Xalandine Energy SRL (10%), 10%, Xalandine Sport Management SRL (10%).

De asemenea, Laviniu Beze și-a cesionat cele 5% din acțiuni pe care le deținea în club tot uneia dintre societățile lui Rotaru, în speță către Delta Energy Solutions SRL. Astfel, Laviniu Beze a ieșit definitiv din acționariat.

Noua structură a acționariatului clubului Universitatea Craiova S.A.:

  • MIHAI ROTARU (10%) - deține un număr de 120.000 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/actiune, și în valoare totală de 12.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 10% și participare la pierderi 10%;
  • DELTA ENERGY SOLUTIONS - S.R.L. (20% / Mihai Rotaru) - deține un număr de 240.000 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, și în valoare totală de 24.000 lei, reprezentând 20% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 20% și participare la pierderi 20%;
  • OLTENIA ENERGY SOLUTIONS - S.R.L. (35% / Mihai Rotaru, Irina-Alexandrina Rotaru) - deține un număr de 420.000 actiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, și în valoare totală de 42.000 lei, reprezentând 35% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 35% și participare la pierderi 35%;
  • RURAL DOBROGEA - S.R.L. (10% / Irina-Alexandrina Rotaru) - deține un număr de 120.000 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, și în valoare totală de 12.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 10% și participare la pierderi 10%;
  • XALANDINE ENERGY - S.R.L. (10% / Mihai Rotaru, Irina-Alexandrina Rotaru) - detine un număr de 120.000 actiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, si în valoare totală de 12.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 10% și participare la pierderi 10%;
  • XALANDINE SPORT MANAGEMENT - S.R.L. (10% / Mihai Rotaru, Irina-Alexandrina Rotaru) - deține un număr de 120.000 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acțiune, și în valoare totală de 12.000 lei, reprezentând 10% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 10% și participare la pierderi 10%;
  • ADRIAN ANDRICI (5%) - deține un număr de 60.000 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei/actiune, și în valoare totală de 6.000 lei, reprezentând 5% din capitalul social subscris și vărsat, cu o participare la profit 10% și participare la pierderi 5%.

Mihai Rotaru, în mai 2022: „Am investit 17 milioane de euro la Universitatea Craiova”

În luna mai, la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", Rotaru dezvăluia că "banii sunt în principal din agricultură, energie și bursă. În momentul de față, participațiile mele s-au redus semnificativ. Cu ceva ani în urmă, eram unul dintre cei mai importanți investitori în Bursa de Valori București".

„Cred că am investit 17 milioane de euro la Universitatea Craiova, dar până acum nu s-a recuperat niciun euro. Sper să-i recuperez, însă asta s-ar întâmpla doar în cazul în care ar veni un alt investitor", a mai precizat Rotaru în dialogul cu Ovidiu Ioanițoaia.

Rotaru lua în calcul retragerea încă din 2021, când anunța că "după zece ani de mină, pot să mă pensionez". El a intrat în acționariatul Universității în 2013.

În prezent, Universitatea ocupă locul 2 în Superliga, cu 14 puncte, la un pas în urma liderului FCSB, cu care se va confrunta sâmbătă. Clubul din Bănie forțează sezonul acesta îndeplinirea marelui vis al lui Rotaru, câștigarea campionatului.

Citește și alte articole despre FCSB - Universitatea Craiova:

Discurs agresiv al oltenilor înaintea derby-ului din Ghencea: „Jucăm contra cancerului cel mai agresiv al fotbalului românesc, echipa clanului Becali”

Își doboară FCSB propriul record? Număr impresionant de bilete vândute deja pentru derby-ul cu Craiova din Ghencea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  01 Septembrie 2023, 21:48
Postat de Catalynn_5 pe 01 Septembrie 2023, 20:04

Cum am spus, daca face d’astea nu voi ezita sa ii bat obrazul! Succes mâine!!!

Mersi o sa fie "meleoane" fara numar de olteni maine :)) iar scubita a facut-o deja :)) de vreo 2 meciuri chiar :))

Catalynn_5
Catalynn_5  •  01 Septembrie 2023, 20:04
Postat de eterrna.terrra.nova pe 01 Septembrie 2023, 19:08

Pai tocmai ca scubita a spus pa cand ps a plecat de langa clona si a doua zi s-a intors cu "hai Stiinta" :)) sau cine stie poate ne ura noua de bine

Cum am spus, daca face d’astea nu voi ezita sa ii bat obrazul! Succes mâine!!!

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  01 Septembrie 2023, 19:08
Postat de Catalynn_5 pe 01 Septembrie 2023, 13:00

Pana când ciocanelul a căzut pt ultima data in speța, oamenii aveau dreptul sa spere, încă odată, după ce au primit sentința definitiva si văzând ca Prichindelu in loc sa fie “bărbat” așa cum se lauda inițial (spunea ca redenumește echipa in Oltenia Craiova parca si nu mai parazitează aiurea marca Universitatea ) a apelat fix la metoda jijista cu acronimul, s-au disociat de echipa. Încă odată, nu e nimic in neregula cu a susține o echipa, chiar si FC Fcsb!, daca o faci pt ceea ce e ea, nu pt ca in mintea ta e Real Madrid. In cazul FCU, Justiția a decis definitiv ca nu e “Știința”, spre deosebire de jijisti suporterii ei vor sa o respecte si sa “move on” ca o echipa noua, echipa pe care au susținut-o din L4 si de care s-au atașat. Repet, daca si fcsbistii ar fi făcut la fel nu avea nimeni nimic cu ei, meritau același respect ca orice alt suporter onest.

Pai tocmai ca scubita a spus pa cand ps a plecat de langa clona si a doua zi s-a intors cu "hai Stiinta" :)) sau cine stie poate ne ura noua de bine

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close