FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Surpriză de proporții la FCSB - Craiova » Vassaras a renunțat la Istvan Kovacs și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent

Kyros Vassaras, 57 de ani, a renunțat la Istvan Kovacs, 38 de ani, pentru derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent. Foto: Imago
Kyros Vassaras, 57 de ani, a renunțat la Istvan Kovacs, 38 de ani, pentru derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent. Foto: Imago

Articol de , , - Publicat miercuri, 30 august 2023 20:49 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 20:57

Kyros Vassaras, 57 de ani, a renunțat la Istvan Kovacs, 38 de ani, pentru derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent.

  • FCSB - Universitatea Craiova are loc sâmbătă, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Prima Sport 1, DigiSport 1 și Orange Sport 1. 
Își doboară FCSB propriul record? Număr impresionant de bilete vândute deja pentru derby-ul cu Craiova din Ghencea
FCSB
Își doboară FCSB propriul record? Număr impresionant de bilete vândute deja pentru derby-ul cu Craiova din Ghencea

Surpriză de proporții la FCSB - Craiova » Vassaras a renunțat la Istvan Kovacs și îl pregătește pe Adrian Cojocaru

Evenimentele explozive, din perspectiva scandalurilor din arbitraj, declanșate după meciul UTA - FCSB i-au dat planurile peste cap președintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor în privința alegerii „centralului” pentru derby-ul etapei a 8-a, FCSB vs Universitatea Craiova, meci în care vor fi implicate două dintre echipele candidate la câștigarea titlului de campioană.

Kyros Vassaras îl avea pregătit, încă de săptămâna trecută, pe Istvan Kovacs, tocmai pentru că partida din Ghencea, de sâmbătă, se anunță una cu grad ridicat de risc și foarte greu de condus. 

În acest sens, așa cum procedează de regulă, grecul din fruntea CCA nici nu l-a delegat în calitate pe „central” pe Kovacs în runda precedentă, ci i-a oferit o partidă doar din postura de VAR, însă în orașul în care locuiește, la Cluj, la CFR - Botoșani 3-1.

De ce a picat varianta Istvan Kovacs

După scandalul iscat în urma jocului UTA - FCSB, în care a fost implicat și Istvan Kovacs, deși n-a avut nicio calitate oficială la respectiva partidă, Vassaras a fost nevoit să se repoziționeze.

Fratele lui istvan Kovacs a fost VAR la UTA - FCSB și a fost cel care i-a indicat „centralului” Găman că ar trebui să dea penalty pentru UTA, la scorul de 1-0 pentru FCSB, pentru un presupus henț al lui Pantea, în ciuda faptului că imaginile TV prezentate în cabina VAR nu erau foarte clare și nu arătau în afara oricărui dubiu că s-ar fi impus 11 metri.

Gigi Becali și chiar și jucătorii FCSB au făcut o legătură directă sau au insinuat că decizia lui Szabolcs Kovacs ar fi fost influențată de antipatia pe care fratele său o are la adresa clubului patronat de Becali.

Darius Olaru a ieșit la atac după eșecul cu UTA: „Știm de ce a dat penalty! Știm cine era în camera VAR”
UTA - FCSB 2-1
Darius Olaru a ieșit la atac după eșecul cu UTA: „Știm de ce a dat penalty! Știm cine era în camera VAR”

Gigi a lansat acuzații grave la adresa lui Istvan, că ar fi cumpărat chiar de la Nelu Varga apartamentul în care locuiește în Cluj și a solicitat intervenția Comisiei de integritate a FRF. În mijlocul acestor evenimente, Vassaras a renunțat la strategia inițială, de a-l delega pe Kovacs.

Și s-a reorientat, dar în absența unei alte variante viabile din lista FIFA, a ajuns să se oprească asupra unui nume care nu poartă ecuson FIFA!

E vorba despre Adrian Cojocaru, pe care îl ia serios în calcul pentru a conduce jocul respectiv. "Centralul" gălățean, în vârstă de 43 de ani, e pe finalul unei cariere care n-a însemnat nimic deosebit. N-a activat niciodată pe plan extern, dar nici în competițiile interne nu a fost preferat foarte des la meciuri considerate derby. 

Surpriză de proporții la FCSB - Craiova » Vassaras a renunțat la Istvan Kovacs și pregătește un arbitru care nu e FIFA și pe care MM Stoica l-a acuzat violent

Ce variante sunt indisponibile pentru derby și de ce

  • Marian Barbu:  A greșit pro-FCSB acum două etape, când nu l-a eliminat pe Olaru;
  • Marcel Bârsan: A arbitrat-o în ultima etapă pe Universitatea, 0-2 la Farul;
  • Sebastian Colțescu: Chiar dacă acum are domiciliul în București, el a activat aproape toată cariera ca fiind din Craiova, unde e și născut;
  • Horațiu Feșnic: A greșit etapa trecută la Oțelul - Voluntari, dar a și produs un imens scandal după prestația jenantă din finalul play-off-ului trecut, Rapid - FCSB 1-0, când nu i-a eliminat pe Onea și Dr. Grigore;
  • Ovidiu Hațegan: Abia a revenit în arbitraj, nu e pregătit să conducă meciuri de dificultate și cu presiune mare;
  • Istvan Kovacs: Asupra lui planează suspiciuni în privința integrității, după acuzele lansate în ultimele zile;
  • Radu Petrescu: A greșit acum două etape, la Voluntari - Dinamo.

12 aniau trecut de când Adrian Cojocaru a debutat ca arbitru în Liga 1

Acuzat dur de MM

Adrian Cojocaru a fost țintă pentru oficialii FCSB în urmă cu aproape un an. După un meci din grupele Cupei României, disputat la Arad, cu UTA, scor 2-2, în care roș-albaștrii au avut nu mai puțin de 3 jucători eliminați și au ratat victoria în ultimele minute. 

Mihai Stoica l-a acuzat extrem de dur pe „centralul” din Galați, căruia i-a făcut o recenzie pentru ultimele lui prestații la jocurile FCSB-ului: 

Am văzut multe în fotbal, dar un arbitru care să se comporte ca domnul Cojocaru, niciodată! Doar că meciul din seara asta nu iese din tipare. Istoria a început la Chiajna, în prelungiri, când Marc i-a pus o talpă în spate lui Man. În careu. La 0-0. N-a dictat nimic. Istoria a continuat cu două penalty-uri comise de Armaș la un meci cu Voluntari câștigat în prelungiri sezonul trecut. Din nou, nimic. Ba nu, galben lui Tănase pentru simulare. Anul ăsta cu Voluntari, VAR-ul a refuzat să vadă un henț al aceluiași Armaș. Vă las să ghiciți cine a fost arbitru VAR.

Ce meciuri a condus Cojocaru în actualul campionat

  • CFR - Poli Iași 2-0
  • Sepsi - FCU Craiova 1-0
  • FC Voluntari - Rapid 2-1
  • Dinamo - FC Botoșani 1-0

VIDEO. De ce nu a ajuns Wesley la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, soluții surpriză la derby-ul cu Craiova. Ce variante de echipă pregătesc Pintilii și Charalambous
FCSB
FCSB, soluții surpriză la derby-ul cu Craiova. Ce variante de echipă pregătesc Pintilii și Charalambous
Discurs agresiv al oltenilor înaintea derby-ului din Ghencea: „Jucăm contra cancerului cel mai agresiv al fotbalului românesc, echipa clanului Becali”
FCSB - CSU CRAIOVA
Discurs agresiv al oltenilor înaintea derby-ului din Ghencea: „Jucăm contra cancerului cel mai agresiv al fotbalului românesc, echipa clanului Becali”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (75)
Fcsb_egal_coruptie
Fcsb_egal_coruptie  •  31 August 2023, 23:17
Postat de anticenzuralasport pe 31 August 2023, 09:34

Tu vorbești mă de rușine ?? Este cumva macar o umbră de egalitate între ce au făcut Bârsan și ce a făcut arbitrii la Arad?? Știi ce a spus Balaj despre Bârsan ?GSP afirmi că avantajează Steaua ? Cum ? Necitind pe Crăciunescu ,Avram ,Zota sau Porumboiu ? Atât puteți ? Clar FRF cum spune și Burleanu stopează Steaua sa se desprindă ! A dat drumul la robinetul cu arbitrii antiSteaua ! Am probat ce greșeli a făcut Cojocaru...

Voi când sunteți arbitrați corect va simțiți furați

dai.o.gheara.iei.cu.doua
dai.o.gheara.iei.cu.doua  •  31 August 2023, 17:40
Postat de parkside pe 31 August 2023, 10:21

Erai nascut in 86, cocosila?

Ce-a fost în 86!?... Că eu sunt născut cu 30 de ani înainte, și zău dacă am sesizat ceva cu adevărat de reținut! Serbează unii în șlapi o cupă de înghețată și-și dau aere de zici că au ajuns pe Marte! Îi rezolva doctorii prin saloane cu dusuri reci, băi armată cat Berilă! Lumea va reține la categoria comici vestiți ai ecranului!

zorrozabal
zorrozabal  •  31 August 2023, 14:22

Nici macar o umbra de imparțialitate in aceasta „coproducție”-unde rolul lui MM e evident!Insinuarile intrigantului ala profesionist,sunt date de harnicii fcsb-iști Udrea și Craițoiu, ca adevaruri de necontestat!Se vede ca ei știu foarte multe despre„agenda”lui Vassaras-in loc sa spuna cinstit ca agenda aia e facuta la fcsb și doar dictata lu...Deaconu(Vassaras fiind„afara”și la propriu și la figurat)!Uite ca Iștvan s-a autorecuzat-(e dreptul lui și pâna la urma era și obligația lui),lasând cuplul comico infracțional GG&MM sa-și puna unul care e notoriu din„Ansamblul Miorița”!Și mai au și nerușinarea sa țipe dinainte ca asta cica...i-a furat!Bai GG,nu ți-e frica de Dumnezeu?!Ca la unul ca MM n-avem nici o pretenție!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (75)
Comentează