FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Mihai Rotaru mai pregătește un transfer, după ce l-a convins pe Alexandru Mitriță să semneze cu Universitatea Craiova

Mihai Rotaru îl vrea pe Alexandru Băluță la CS Universitatea Craiova. Foto: Instagram
Mihai Rotaru îl vrea pe Alexandru Băluță la CS Universitatea Craiova. Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 17:04 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 17:13

Așteptat să semneze joi pe 3 ani cu CS Universitatea Craiova, Alex Mitriță (28 de ani) nu este singurul „repatriat” de patronul Mihai Rotaru. Va fi urmat de Alexandru Băluță (29), care tocmai și-a încheiat contractul cu Akademia Puskas.

Mihai Rotaru este pe punctul de a-i reuni în Bănie pe Alexandru Mitriță și pe Alexandru Băluță. Anunțată de fanatik.ro și confirmată de sursele Gazetei, întoarcerea lui Mitriță de la New York City este rezolvată. Iar acum, din informațiile GSP.ro, patronul oltenilor negociază cu mijlocașul ofensiv care-și încheie contractul de 3 ani la Akademia Puskas.

Anunțul momentului la Craiova » Alex Mitriță a bătut palma cu Mihai Rotaru și se întoarce în Bănie!
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Anunțul momentului la Craiova » Alex Mitriță a bătut palma cu Mihai Rotaru și se întoarce în Bănie!

Alexandru Băluță: „O nouă călătorie începe pentru mine”

Băluță a și postat, marți, un comunicat pe Instagram: „Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din familia Puskas pentru toți acești ani frumoși petrecuți împreună. Despărțirile sunt întotdeauna grele, dar știu că acest club va continua să progreseze și asta mă face fericit. Aici am avut ocazia să mă dezvolt atât ca jucător, cât și ca persoană. 

6 selecții, un gol, a bifat Alex Băluță în naționala României. Bilanțul lui Alex Mitriță: 18 meciuri, 3 goluri

Viața în fotbal nu înseamnă doar rezultate și trofee. Este vorba despre relații, amintiri și lecții învățate. Știu că am făcut greșeli de-a lungul carierei, dar am învățat din ele. Am învățat să nu renunț niciodată, să lupt până la ultima picătură de sudoare și să fiu un adevărat profesionist. Acum, o nouă călătorie începe pentru mine, dar amintirile vor rămâne pentru totdeauna în inima mea”.

2,65 milioane de euroa luat Universitatea Craiova în schimbul lui Alexandru Băluță, la transferul acestuia din Bănie la Slavia Praga, parafat la 1 iulie 2018

Alexandru Mitriță a refuzat două milioane de euro ca să revină la Universitatea Craiova

„Noua călătorie” pentru care se pregătește este înapoi la Craiova. Acolo unde jucătorul de doar 1,66 metri înălțime a mai evoluat în perioada 2014 - 2018, cumpărat fiind de la Viitorul (actuala Farul), în schimbul sumei de 200.000 de euro. În sezonul 2017 - 2018, înainte de a pleca la Slavia Praga, el și Alex Mitriță (1,67 m) au alcătuit la CSU cuplul „piticilor atomici” cu care juveții au câștigat la finele acelei stagiuni Cupa României, în finala cu FC Hermannstadt (2-0).

Mitriță ajunge joi în Bănie, unde este așteptat să semneze contractul pe 3 sezoane negociat cu Rotaru, nașul său de cununie. Din informațiile Gazetei Sporturilor, după ce s-a despărțit de Al-Raed, unde a jucat sub comanda lui Marius Șumudică, el a refuzat 2 milioane de euro de la o formație din Arabia Saudită care-i oferise un acord pe 2 ani. Apoi a reziliat cu New York City, clubul de care era legat până-n decembrie 2024, decis să se întoarcă acasă.

8 milioane de euroa încasat Universitatea în februarie 2019, din vânzarea lui Alexandru Mitriță la New York City. Avea contract până-n decembrie 2024

Alexandru Mitriță nu s-a putut adapta în străinătate

Motivul? Surse din anturajul jucătorului au dezvăluit că Alexandru Mitriță nu s-a putut acomoda niciun moment cu viața departe de țară. El și-a dorit să revină chiar după primul sezon în MLS, însă sumele aflate atunci în joc erau prea mari. 

Ca să fie mai aproape de Craiova și de echipa națională, el a insistat pe lângă șefii lui New York City să fie împrumutat și aceștia nu l-au refuzat. În 2020/2021, Mitriță a evoluat la Al-Ahly, în 2021/2022 l-a luat Răzvan Lucescu la PAOK Salonic, iar în 2022/2023 a lucrat cu Marius Șumudică la Al-Raed.

500.000 de europe sezon a fost salariul lui Mitriță la New York City

Dacă Mitriță își va dori să vină înapoi, noi vom fi bucuroși și îl așteptăm. Vorbesc în regionalisme, dar Mitriță e un tip atașat de glia oltenească. Nu-l primim, noi îl cerem cu brațele deschise. 

- Mihai Rotaru, patron CSU Craiova, pentru fanatik.ro

Citește și:

Sabotată de rivalii din oraș, CFR a luat o decizie radicală, înaintea barajului cu FCU Craiova

Cu 4 zile înaintea barajului, UTA a dat afară 2 fotbaliști

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
brera30
brera30  •  01 Iunie 2023, 20:43
Postat de dandana pe 01 Iunie 2023, 14:52

Și tu nu te-ai plictisit sa asculți fetițele lui junior? Ce naiba frate, dacă ascultăm de fetele astea, care din întâmplare sunt și bărbați suntem mai proști ca ei. Sa vorbească, sunt liberi în democrație. Ignoră și vei fi bine!

Ai dreptate ;) E interesant cum se agita si urmaresc echipa Universității Craiova, ei fiind fanii echipei familiei ….

dandana
dandana  •  01 Iunie 2023, 14:56

S aud ce mai spun fetițele lui junior, arătați ca știți sa comentați numai prosti. Pentru mine nu îmi pasă ce face Fcu, ba din contra dacă se desființează mâine nu sunt afectat. Asta datorita familiei mititelu și le mulțumesc. Doar una este Craiova, cealaltă este o echipă de familie ce minte de stinge soarele. Fetițele lui Junior ce mai zic? *** Ce ratați mai are și Fcu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  01 Iunie 2023, 14:53
Postat de concret pe 31 Mai 2023, 22:11

Sezonul viitor clona csu are locul garantat in play-out :)))

Și junior are un loc lângă el în pat pentru tine. Ești mândru de asta?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează