FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Rețeta financiară a lui Mihai Rotaru la Universitatea Craiova: el pe plus, echipa nu prea

Articol de - Publicat marti, 27 septembrie 2022 15:28 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 16:17

Mihai Rotaru, patronul CS Universitatea Craiova, a ieșit în câștig din transferurile acestei veri, ca și anul trecut. Însă Universitatea are, deocamdată, un parcurs parcă tras la indigo după cel din debutul lui 2021 - 2022. 

Suporterii Universității visează de ani buni la titlu, conducerea îl consideră, la rându-i, un obiectiv primordial. Însă, după 10 etape scurse, echipa se află cam tot pe unde era și anul trecut, la capătul unei treimi scurse din sezonul regulat:

Reacția lui Panduru, când credea că nu mai e în direct » A fost deranjat de dialogul cu Stoichiță
România - Bosnia 4-1
Reacția lui Panduru, când credea că nu mai e în direct » A fost deranjat de dialogul cu Stoichiță
SezonLocPuncte
2021/2022716
2022/2023517

O situație de așteptat, în condițiile unui parcurs aproape tras la indigo. Același start sinusoidal și o schimbare rapidă de antrenor. Singura deosebire? 

Dacă, în 2021, Mihai Rotaru îl dădea afară pe Marinos Ouzounidis după numai 4 meciuri, înlocuindu-l cu Laurențiu Reghecampf, de data aceasta, patronul a avut mai multă răbdare cu Laszlo Balint. L-a lăsat 7 partide, înainte de a-l instala pe Mirel Rădoi.

Fostul selecționer al României nici nu vrea să audă de titlu. Aproape la fiecare ieșire publică le-a amintit tuturor că n-are bagheta magică și că obiectivul său imediat este calificarea în play-off. Poate fi condamnat? 

În vară, Mihai Rotaru a repartizat peste un milion de euro pentru întărirea lotului. Însă președintele Sorin Cârțu și managerul general Marian Copilu n-au investit decât un sfert din suma alocată: 250.000 de euro virați în contul lui Sepsi, în schimbul lui Bogdan Mitrea. 

Restul, în speță Raul Silva, Sergiu Hanca, Rivaldinho, Ivan Martici, Giedrius Arlauskis și Eduard Florescu au venit gratis. Dintre toți, deocamdată, doar Silva și, parțial, Mitrea au convins. În schimb, au plecat doi dintre cei mai în formă jucători ai verii. Pigliacelli s-a întors în Italia, Gustavo a luat drumul Iranului. 

Bilanțul financiar de la Universitatea Craiova: 

  • 250.000 de euro cheltuiți 
  • 350.000 de euro încasați 
  • 100.000 de euro profit

În vara lui 2021, clubul înregistrase un plus de 6,53 milioane de euro, 355.000 de euro cheltuiți, 6,88 milioane încasați, grosul fiind asigurat de transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray: 6,5 milioane de euro. 

Dacă patronul și-a „înviorat" cât de cât conturile, echipa n-a reușit să ridice ștacheta. În 2021/2022, cu un lot evaluat la 22,5 milioane de euro pe transfermarkt.de, după plecarea lui „Cic", juveții au terminat pe locul 3, ca și-n 2020/2021, și au tremurat pentru calificarea în Europa, în acel baraj cu FC Botoșani. 

La această oră, tot pe transfermarkt.de, efectivul lui Rădoi este apreciat la 19 milioane de euro.

Elevii lui Mirel Rădoi au punctat în Europa 

În materie de performanță, Craiova a ridicat cât de cât capul în Europa. 

După două sezoane marcate de eliminări rușinoase, încă de la debut, CSU a bifat vara aceasta trei tururi preliminare, în Conference League: 1-1 și 3-0 cu Vllaznia, în turul 2 preliminar, 0-1 și 3-0 cu Zoria, în turul 3 preliminar, 1-1 și 1-1 cu Hapoel Beer Sheva, în play-off, ratând calificarea în grupe și un minim garantat de 2,93 milioane de euro la loviturile de departajare. Chiar și așa, comparativ cu 2021, clubul și-a dublat câștigul generat de premiile UEFA: 750.000 de euro.

VIDEO Propunere pentru banca României la GSP LIVE: „De ce FRF nu e capabilă să facă asta? E o mare prostie să gândească așa”

Citește și: 

FRF a luat decizia finală » S-a stabilit viitorul lui Edi Iordănescu: „Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni”

EXCLUSIV Ionel Ganea, după rușinea din Liga Națiunilor: „E cel mai slab din istoria naționalei” » Propune o reformă majoră și două nume de selecționeri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
legio.sud
legio.sud  •  28 Septembrie 2022, 19:19
Postat de FCUCraiova pe 28 Septembrie 2022, 17:52

Aici ai dreptate , toata lumea stie ça mititelu e Prost de gura, pe cand ariciu vostru are relatii si stie sa se Puna bine cu aia puternici, Diferenta dintre mititelu si ariciu este ça daca prostu de mititelu avea banii ariciului Era déjà Campion in Romania ça stie mai mult fotbal ça ariciu si are ochi la jucatori mult peste ariciu vostru, mititelu sta Prost la finante

Nu putea lua campionatul pt ca nu-l ajuta creierul , am spus ca este PROST și prost in gura adică total , ce nu înțelegi ?!? Ce este așa greu ?!?

FCUCraiova
FCUCraiova  •  28 Septembrie 2022, 17:52
Postat de legio.sud pe 28 Septembrie 2022, 07:01

Amândoi hoți , diferența mititelu e și prost , ( și de gura , îngâmfat … etc. )

Aici ai dreptate , toata lumea stie ça mititelu e Prost de gura, pe cand ariciu vostru are relatii si stie sa se Puna bine cu aia puternici, Diferenta dintre mititelu si ariciu este ça daca prostu de mititelu avea banii ariciului Era déjà Campion in Romania ça stie mai mult fotbal ça ariciu si are ochi la jucatori mult peste ariciu vostru, mititelu sta Prost la finante

legio.sud
legio.sud  •  28 Septembrie 2022, 07:03
Postat de andre676767 pe 27 Septembrie 2022, 16:43

Extrem de slabi profesional sunteti, chiar daca un jucator vine liber trebuie sa achite clubul prima de instalare si comisioane la impresari(exemplu hanca a primit 200 de mii de euro la semnatura). Pe ce lume traiti? Are un deficit de 1-1,5 milioane de euro pe an echipa.

Subțire deficitul , dar anii trecuți a avut excedent maxim , așa ca lăsați vrăjeala !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează