FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Stoica s-a răzgândit după 4 ore în „cazul Strizu” + De ce FRF nu a reacționat, în 2022, când Rapid a aplicat aceeași strategie cu antrenorul din acte: „Nu aveam această sarcină”

Mihai Stoica
Mihai Stoica

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 10:02 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 11:23

Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al vicecampioanei României, FCSB, a avut un schimb de replici cu Lucian Burchel (58 de ani), directorul Școlii de Antrenori din cadrul FRF. Acesta comentase pe parcursul zilei de duminică situația lui Leo Strizu, antrenorul din acte al roș-albaștrilor, care n-a făcut deplasarea alături de echipă în cantonamentul din Turcia. 

Oficialul de la FCSB i-a reproșat lui Lucian Burchel că nu a scos în evidență faptul că același lucru s-a întâmplat și la Rapid în iarna trecută, când Adrian Matei (54 de ani), antrenorul principal din acte al Rapidului, nu a făcut deplasarea cu giuleștenii în cantonamentul din Turcia. Acest lucru a fost precizat chiar de către Mihai Iosif (48 de ani), cel care se ocupa, de fapt, de antrenamentele echipei la acea vreme. 

„Și eu am fost la fel iarna trecută. Atunci, tot așa, nici Adrian Matei, cel care era cu licență PRO la noi nu a fost în cantonament. Am fost eu pentru că răspundeam de destinul echipei. A rămas în țară pentru că au mai fost de făcut niște treburi și în București”, a declarat Mihai Iosif în decursul zilei de duminică, la emisiunea Liga Digi Sport. 

Un titular a intrat în ultimele luni de contract cu FCSB » Ce opțiune are formația roș-albastră
FCSB
Un titular a intrat în ultimele luni de contract cu FCSB » Ce opțiune are formația roș-albastră

Mihai Stoica: „De ce anul trecut Rapid a fost fără antrenor cu licență PRO în cantonament și nimeni nu a spus nimic?” Lucian Burchel: „Anul trecut, Lucian Burchel nu a avut această sarcină”

Mai jos, dialogul purtat de Mihai Stoica și Lucian Burchel, în direct la Orange Sport. 

Mihai Stoica: „Puteți să-mi explicați de ce anul trecut Rapid a fost fără antrenor cu licență PRO în cantonament și nimeni nu a spus nimic?” 
Lucian Burchel: „Anul trecut, eu nu am avut această sarcină din partea Comitetului Executiv. Am preluat această funcție pentru a încerca ducerea întregului proces de licențiere UEFA la un nivel european. Problemele legate de astfel de situații, în momentul în care am fost desemnat să le semnalez, le-am urmărit și au fost puse pe piață. Mă refer la cazul Mihai Iosif, cazul Croitoru. Acum un an și ceva ei au fost amendați și suspendați pentru anormalitățile pe care le-au produs. Însă, totuși, ei erau calificați, chiar dacă nu dețineau licențele potrivite. Pentru asta au fost amendați. Faptul că se întâmplă un astfel de lucru la FCSB nu este normal. Încă o dată spun: nu știu motivul pentru care Leo Strizu a rămas acasă.

Mihai Stoica: „Pentru că nu se știe dacă va mai fi în continuare antrenor”. 
Lucian Burchel: „Da, e posibil”.

Mihai Stoica: „Îți spun eu că așa e”. 
Lucian Burchel: „Eu la general am vorbit. Grija noastră e să semnalăm aceste situații și să le luăm în calcul”.

Mihai Stoica s-a răzgândit în decursul a 4 ore

Cu 4 ore înainte să anunțe intenția de înlocuire a lui Leo Strizu, Mihai Stoica oferise pe contul personal de Facebook o variantă diferită. 

„Agitația care l-a cuprins pe șeful prestigioasei și greu accesibilei Școli Românești de Antrenori de Fotbal mă silește să divulg un detaliu care ne expune: posesorul licenței Pro FCSB se află în București pentru a elabora un plan strategic pentru abordarea etapelor rămase din sezonul 2022/23.

Mult mai important în opinia noastră decât câteva antrenamente într-un resort unde lumea merge să se relaxeze on all-inclusive basis”.

Citește și:

Dinamo s-a reunit azi » Ce jucători s-au prezentat până acum la vizita medicală

Revenit la club la două săptămâni după ce a fost afară, jucătorul dezvăluie: „Nu plec din barcă la greu!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
IonSaliu
IonSaliu  •  10 Ianuarie 2023, 16:42
Postat de IonSaliu pe 09 Ianuarie 2023, 18:08

Axiomaticilor, nu am crezut că aş fi avut vreodată şansa să dau credit unde credit este cel mai cerut de onoare. Am zis “…așa a început viața mea competitivă sine qua non”. Are origini, indiscutabil, în copilărie. Am fost un “şcoler” brilliant, indiscutabil, toată viaţa mea. Dar NU am fost COMPETITIV în România. Asta, fizic, în primul rând. Am crescut peste drum însă de un mare competitor: Nae Şchiopu, Gemeni, Oltenia. El m-a învăţat ŞAH si TABLE la un nivel foarte înalt. Eu pot juca acum TABLE cu oricine din lume — cu şansa foarte bună să câştig. Dar Nae şi eu am fost unii din CEI MAI MARI FANI AI ŞTIINŢEI CRAIOVA. Aşa am pornit amândoi în 1965 în Odyseea fotbalului. Nae a fost bolnav de poliomelită, fiind infectat de virus înainte de vaccinările (divine) efectuate de regimul communist. Eu am fugit în SUA in 1984, iar Nae a murit înainte de 1993. O tempora! O mores! Dar, a fi competitiv e la fel de important ca a fi brilliant! America m-a învaţat!

Trebuie să spun că am beneficiat de tratament special de cum am ajuns în America. În primul rând, datorită SPORTULUI. Am ajuns acolo ca refugiat în 1985. România a avut o prestaţie fabuloasă la Olimpiada Los Angeles 1984. Chiar munca era considerată o competiţie de Americani. Mă încurajau “Let’s go for the gold,” referitor la sportul Românesc. A fost un act de mare curaj ca România să participle la Olimpiada 1984, în pofida boicotului blocului Sovietic. Nadia Comăneci a fost invitata de onoare a Preşedintelui Ronald Reagan la Olimpiadă. Primul lucru pe care l-am auzit în America zicând că sunt Român a fost “Nadia Comăneci”. Al doilea, sigur, a fost “Dracula”. Vreau să zic că sportul este foarte important pentru o naţiune. Iar dacă România ar fi campioană şi la fotbal, imaginea sa internaţională ar fi şi mai strălucitoare decât, să zicem, Germania şi chiar Spania! Statul Român contemporan să se gândească serios la sprijinirea sportului. Avantaj publicitar, dar şi financiar.

emil1986
emil1986  •  10 Ianuarie 2023, 13:15
Postat de guimaraes1.0 pe 10 Ianuarie 2023, 12:57

Prost esti ba!pe partea cealalta dar fata in fata nu la hat distanta.dupa mintea ta *** si universitatea se afka vis-a-vis de ase sau de magazinul unirea fiindca sunt amplasate pe parti opuse ale bulevardului.ai surori?:-)

Clonatule, hat distanta pentru tine inseamna 50, maxim 100 de metri??? Mai ai frati???? :)))

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  10 Ianuarie 2023, 12:57
Postat de emil1986 pe 09 Ianuarie 2023, 13:52

Ba ***, vi-s-a vis inseama, colnatule calvinist, de partea cealata a strazii, ultitei, cum vei sa-i spui . :))) Ce esti asa *** si insisti ca orice ;prostavan cu o intrebare la care oricine-ti poate raspune. Mai ai frati? :))

Prost esti ba!pe partea cealalta dar fata in fata nu la hat distanta.dupa mintea ta *** si universitatea se afka vis-a-vis de ase sau de magazinul unirea fiindca sunt amplasate pe parti opuse ale bulevardului.ai surori?:-)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close