FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Mike cel Mare, Moldoveanul din Zimbabwe

Nicola îl însoţeşte pe Mike la toate meciurile de acasă Foto: Mediafax
Nicola îl însoţeşte pe Mike la toate meciurile de acasă Foto: Mediafax

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 21:09

Temwanjera a depus deja actele pentru a obţine cetăţenia română şi vrea să se stabilească în patria lui Ştefan cel Mare

După aproape cinci ani petrecuţi la Vaslui, atacantul Mike Temwanjera (29 ani) vrea să devină român. Fotbalistul din Zimbabwe a depus actele pentru obţinerea cetăţeniei şi doreşte să se stabilească cu familia în Vaslui. "Pentru mine viitorul este legat de acest oraş. Familia mea se simte foarte bine aici. Fata cea mare va începe din toamnă şcoala şi îşi doreşte să meargă la o şcoală din Vaslui. Vorbeşte româna mai bine ca mine! Sînt fericit aici şi vreau să-mi închei cariera în tricoul galben-verde, atunci cînd va veni vremea", a explicat Temwanjera.

Fotbalistul locuieşte în prezent într-un apartament pus la dispoziţie de clubul moldav alături de soţie şi de cele două fetiţe, Nicola şi Caterine, care sînt înscrise la o grădiniţă din oraş. Africanul, care este susţinut mereu din tribună de familie, vrea însă să-şi construiască o casă la Vaslui. În Zimbabwe, Temwanjera are o firmă de transport şi o şcoală de fotbal, dar cîştigurile rămîn familiei rămase în Africa.


Condiţiile pentru cetăţenie
- persoana care solicită acest lucru trebuie să aibă domiciliul pe teritoriul României de cel puţin cinci ani şi să dovedească prin atitudinea sa ataşamentul faţă de statul şi de poporul român
- trebuie să aibă o comportare bună şi să nu fi fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care să-l facă nedemn de a deveni cetăţean român
- trebuie să cunoască limba română, scris şi citit, constituţia şi imnul României şi să aibă cîteva noţiuni de cultură şi civilizaţie românească

Emeghara vrea şi el
Un alt străin care s-a ataşat de România este fundaşul stelist Ifeanyi Emeghara. Nigerianul împlineşte şi el cinci ani de cînd a venit în ţara noastră pentru a juca la Poli Timişoara, după ce bănăţenii l-au transferat de la Partizan Belgrad. A fost luat de Steaua în 2007, dar nu a apucat să evolueze prea mult pentru roş-albaştri din cauza accidentărilor. El a ales să îşi ducă pînă la final contractul cu Steaua deoarece vrea să se stabilească în România.

96 de meciuri şi 23 de goluri are Temwanjera în Liga 1

94% la sută e şomajul în Zimbabwe, ţară cu 12 milioane de locuitori

231 de milioane la sută a fost inflaţia în Zimbabwe în 2008

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
seretlek
seretlek  •  21 Aprilie 2011, 16:41

am stat la meciul cu gazu langa Nicolas, e foarte amuzant..inainte sa intre Mike spune cu o romana stalcita, dar amuzanta : intra cu numarul 19 Mike temwanjera..tatal lui nicolas. Era asa de dragut. Si la ratarea lui mike..cand a cazut cu fundu pe minge :)) a inceput sa rada in hohote.

alex_vs
alex_vs  •  21 Aprilie 2011, 12:45

domnilor ziaristi de *****copilul de mai sus e baiat si il cheama Nicolas :)))) nu Nicola

ionutr81
ionutr81  •  21 Aprilie 2011, 09:56

De ce sa prefere Bucurestiul? Diferenta dintre Vaslui si Bucuresti se poate sinteza pana la urma in plan financiar....care pentru Mike e deja rezolvat..;;la care se adauga si faptul ca e deja om insurat..."tentatiile" bucurestiului nu mai sunt atractive.. Sa nu-mi zici ca daca ai castiga cat vrei tu si ar fi sa alegi intre 2 orase l-ai alege pe cel mai "stresant"..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close