FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Milhazes: "O alegere fericită"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 februarie 2008 00:00

Portughezul Milhazes se felicită că a optat să joace la Poli. Plecarea lui Emeghara la Steaua a creat un vid de valoare pe partea stîngă a apărării Timişoarei. Nici Dancia, nici Latovlevici nu au reuşit să facă uitată lipsa nigerianului. Din iarnă, bănăţenii par să fi găsit înlocuitorul perfect. L-au ratat pe Jorge Ribeiro, dar l-au adus pe Carlos Milhazes, lusitanul cîştigînd încă din pregătiri simpatia fanilor şi tricoul de titular.

- Carlos, a fost un pas înainte pentru tine venirea în România?

- Da, este un pas extraordinar pentru mine, pentru că am venit la o echipă care are un obiectiv clar. Am jucat în prima ligă din Portugalia, dar şi campionatul de aici este foarte puternic. Vreau să ajut echipa cît mai mult, să îndeplinim obiectivul şi să ajungem în Cupa UEFA sau chiar în Champions League, unde ar fi extraordinar.
- Multă lume susţine că eşti cel mai bun transfer al iernii.
- Sper să joc la fel de bine şi în partidele oficiale, ca şi în amicale. Dacă le-a plăcut jocul meu în meciurile de pregătire li s-a datorat şi colegilor, pentru că m-au ajutat mult. A fost primul lucru pe care l-am simţit la echipa asta. E o plăcere să joci în condiţiile acestea.
- Colegii tăi te-au poreclit deja Roberto Carlos...
- (Rîde) Nu ştiu ce să spun de comparaţia asta. Aşa sînt băieţii, mai glumeţi. Este foarte greu pentru mine să mă compar cu el. Roberto Carlos a fost şi probabil e cel mai bun fundaş stînga din lume. Mi-ar plăcea foarte mult să ajung la performanţele lui, dar totuşi, Roberto Carlos este Roberto Carlos.
- Ai marcat multe goluri la Rio Ave. Îţi place să urci în ofensivă?
- Da, îmi place foarte mult să atac şi să înscriu goluri. În fotbalul de astăzi, apărarea face diferenţa. Şi, dacă ne uităm la orice echipă mare, probabil cel mai important rol îl au fundaşii laterali, care pot decide multe faze ofensive.
- Ce ştii despre fotbalul din România?
- Nu ştiu prea multe, dar, de cînd am venit, am văzut că lumea este nebună după fotbal. Am văzut foarte mulţi suporteri în tribune, chiar dacă era un meci amical. Mi-a plăcut mult şi m-a convins că am făcut o alegere bună.

"Milhazes s-a adaptat cel mai repede dintre noii veniţi şi ne-a impresionat pe toţi. Este un jucător foarte bun şi se pare că ne-am asigurat banda stîngă",
Marian Aliuţă despre Milhazes

Nu îi ştie pe panduri

Deşi în prima etapă, Poli va da piept cu Pandurii, echipă care s-a întărit mult cu portughezi în iarnă, Milhazes spune că nu îî poate oferi foarte multe informaţii lui Uhrin jr. "Îl ştiu bine pe portarul Adriano. E prietenul meu, am jucat împreună la Rio Ave. Îl ştiu şi pe antrenorul cu portarii, dar trebuie să recunosc că despre Teixeira, antrenorul principal, nu ştiu prea multe. Portughezii sînt jucători buni şi sigur vom avea meci greu. Trebuie să fim foarte concentraţi înainte de meci", a afirmat fundaşul stînga.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
 •  20 Februarie 2008, 10:14

ii batem stati voi flexati

Vezi toate comentariile (1)
Comentează