FOTBAL  »  Superliga  »  ITALIA / STRANIERI

Mingea e la Barca

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iunie 2007 00:00

Spaniolii urmau sa faca azi-noapte oferta oficiala pentru Chivu. De suma propusa depinde cui il va vinde AS Roma pe roman: Inter ori Barcelona

Cristi Chivu continua sa faca echilibristica intre Inter Milano si FC Barcelona. In ce parte va cadea? Raspunsul se va da, probabil, curind. Pina atunci, cele doua pretendente la mina fundasului roman duc de la distanta un razboi al ofertelor, dar si al nervilor, supravegheat de AS Roma, care se complace sa stea linistita la doua capete in asteptarea variantei optime tinind cont de pretul stabilit, 18 milioane de euro.

De duminica incoace nu a fost zi fara tratative. Primii au mutat spaniolii, care s-au dus la Roma pentru a negocia cu impresarul jucatorului, Giovanni Becali. A venit apoi rindul interistilor. Presedintele Massimo Moratti si "vicele" Rinaldo Ghelfi s-au intilnit si ei cu Becali, la Milano, cu o oferta clara: 13 milioane de euro pentru AS Roma, 4,5 milioane salariu si contract pe 4 ani pentru Chivu. In plus, seful "nerazzurro" a luat cina cu Cristi, sosit in Italia de duminica, si cu Becali, dar nu le-a putut smulge o promisiune ferma.

Tratative in Spania
Tot luni seara era asteptata replica Barcelonei prin stabilirea ofertei oficiale. Aceasta nu a mai venit insa deoarece Consiliul Director al clubului nu s-a mai reunit. O decizie era posibil sa se ia azi-noapte. Directorul sportiv al Romei, Daniele Prade, s-a dus aseara la Barcelona pentru a discuta cu omologul "blaugrana", Txiki Beguiristain, si cu "vicele" Ferran Soriano.
Se pare, catalanii ii vor oferi jucatorului un salariu de 4 milioane de euro, acord pe 4 sezoane, iar Romei ii vor propune 15 milioane de euro sau 18 milioane, dar cu un jucator inclus in pret, probail Sylvinho. Dupa ce va avea ambele oferte oficiale, intre timp nefiind exclusa riposta Interului, gruparea "giallorossa" va cintari si va hotari incotro se va indrepta Chivu.

Unde este Cristi?
Prezenta lui Cristi Chivu la Milano s-a dorit a fi tinuta departe de ochii jurnalistilor. De aceea, impresarii sai au sustinut ca fundasul Romei a plecat inca de luni dimineata la Monte Carlo intr-o scurta vacanta, in asteptare de noutati. Ziaristii de la cotidianul roman "Il Messaggero" a indicat insa altceva: "Oficial, Chivu era in Monte Carlo, dar noi sintem gata sa juram ca la prinz l-am vazut in zona centrului orasului Milano". Se pare, Cristi a venit din Italia direct in Romania, insa s-a ferit special ca sa scape de interesul mass-media.

"Prefera Barcelona"
Ales sa medieze tratativele dintre FC Barcelona si AS Roma, Ernesto Bronzetti, impresar care lucreaza pe axa Spania - Italia, sustine ca Chivu inclina sa aleaga echipa "blaugrana", care ar fi favorita in disputa cu Inter. "Oficialii Barcelonei discuta cu agentii jucatorului. Cele doua parti sint foarte aproape de final. Este o chestiune de ore, maximum doua zile. Nu inter e in avantaj, Chivu prefera Barcelona", a zis italianul. Potrivit lui, clubul catalan "a tratat corect si concret pentru fotbalistul roman, iar conducatorii Romei apreciaza mult acest lucru".

Comision "gras"
In cadrul tratativelor pentru Chivu vor fi importante si cistigurile impresarilor. Ernesto Bronzetti, care colaboreaza cu FC Barcelona, a dezvaluit in cotidianul torinez "La Stampa" ca, in cazul transferului romanului la trupa lui Rijkaard, ar lua un comision de 600.000 de euro. In schimb, ca sa-l atraga la ei pe Chivu, sefii Interului le-ar fi fagaduit deja fratilor Becali 1,5 milioane de euro. Tot "La Stampa" a precizat: "Aceasta suma sigur va creste, chiar s-ar dubla, stiindu-se ca milanezii ofera bonusuri grase agentilor binevoitori, in semn de recunostinta",

si Yaya Toure
Dupa Henry, Barcelona a oficializat si transferul ivorianului Yaya Toure. Mijlocasul de 24 de ani a costat 9 milioane de euro, suma fiind impartita egal de Monaco si de Metalurg Donetk. Salariul este de 1,8 milioane, clauza de reziliere fiind de 90 de milioane.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează