FOTBAL  »  Superliga  »  FCM BACAU - STEAUA 0-4

Minune! Steaua da goluri!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 septembrie 2007 00:00

Ros-albastrii au jucat cit a fost nevoie ca sa nu aiba din nou neplaceri in Cupa. si, dupa aproape 5 luni, au marcat iar mai mult de doua goluri intr-un meci. Bacauanii au incercat sa nu para speriati de confruntarea cu Steaua si au inceput curajos. Astfel, pina la golul lui Zaharia, oaspetii nu au mai amenintat poarta decit prin Neaga (24), cap respins de Manea. Gazdele au avut in schimb sase ocazii clare in prima parte, Mavriche, Tanasa si Dobarceanu cautind vinclul ori fiind blocati in momentul sutului. Pedrazzini s-a vazut nevoit sa modifice formula de echipa din cauza accidentarii lui Golanski inca din minutul 34, retragindu-l pe Badoi fundas.

Golul Stelei, din minutul 37, a fost ca un upercut. Iar efectele s-au vazut imediat, materializate in gafe care au decis meciul. Mai intii a fost cea a portarului Manea, eroarea acestuia ducind scorul la 2-0 si eliminind, practic, orice necunoscuta. Degringolada s-a instalat intre pustii lui Popovici, iar Zaharia a zguduit bara (60).

Apoi a venit rindul lui Taban sa greseasca in minutul 62, cind a intrat cu Surdu in careu si l-a faultat. Gol Badea din penalty, iar bacauanii nu au mai avut forta sa replice mai deloc, jocul curgind linistit spre poarta nefericitului Manea. Surdu a incercat sa se distreze (69), dar dupa ce a intors doi fundasi, a sutat in portar. Pentru ros-albastri au urmat minute de relaxare, obiectivul, acela de a nu furniza surpriza Cupei, fiind indeplinit. La fel cum si obiectivul ascuns al lui Zaharia, acela de a-i demonstra lui Becali ca are valoare de Steaua, s-a realizat pe de-a-ntregul, atacantul marcind si al treilea gol personal (85).

Gigi: "Zaharia, mare fotbalist!"
Patronul Stelei a plecat din tribuna cu 5 minute inainte de finalul partidei. "Mi-a placut foarte mult Zaharia. Cred ca poate ajunge un mare fotbalist", a declarat Becali dupa ce in urma cu 10 zile spunea ca "nu vreau sa-l mai vad in echipa, n-are valoare de Steaua". Becali a zis apoi ca "e normal si frumos ca suporterii ii scandeaza numele lui Hagi, doar e simbolul Romaniei". Apoi s-a enervat cind a fost intrebat daca a impus pe cineva in echipa si a plecat. (Alexandru Raducanu)


"Nebunia lui Gigi a dat in prostie"
Fostul mare jucator al Stelei din anii '70, Lita Dumitru, a comentat ieri modul in care Hagi s-a despartit de gruparea din Ghencea. "Lumea zice ca Gigi Becali e un nebun frumos? Eu cred ca nebunia asta a lui a dat in prostie in ultima vreme. Imi pare foarte rau de Hagi, doar soarta a facut ca el sa lucreze cu unul ca Becali, care si-a batut joc de el. O mare rusine a facut Gigi", a spus Lita. (Catalin Popescu)

Peste tot, Hagi!
Gigi Becali, prezent la oficiala, n-a scapat nici aseara de Hagi. Fostul antrenor a fost aclamat de galeria ros-albastra, care a afisat si un banner cu numele Regelui. Inainte de partida, un suporter bacauan imbracat in tricoul nationalei cu numarul 10 si purtind un fular care avea imprimat chipul lui Hagi l-a oprit pe Argaseala din drumul sau spre tribuna oficiala. "Nu e frumos deloc ce i-ati facut lui Gica", i-a spus fanul. "Nu eu l-am dat afara", a replicat Argaseala. Galeria moldava a afisat un banner pe care statea scris "Regele demisioneaza, ciobanu antreneaza!". (Alexandru Raducanu)

Tudor e nr. 1
"Centralul" partidei de la Bacau, Alexandru Tudor, a fost desemnat de CCA sa ocupe pozitia numarul 1 a Romaniei pe lista FIFA a arbitrilor internationali. Comisia prezidata de Gheorghe Constantin a trimis ieri lista la forul mondial si dupa Tudor urmeaza Balaj, Constantin junior, Deaconu, Corpodean, Hategan, Bogaciu. Daca ultimii doi nu vor fi acceptati de FIFA, atunci urmatorii sint Teodor Craciunescu si Marius Avram.

Ovidiu Petre huiduit
Desi n-a fost prezent la meciul de aseara, el fiind menajat de Pedrazzini, Ovidiu Petre a fost luat in colimator de suporterii Stelei. "Tradator, nu jucator!", au scandat fanii. Ion Craciunescu spusese despre mijlocasul la inchidere ca "l-a lucrat pe Hagi". (Alexandru Raducanu).

S-a rupt si Golanski

In minutul 30, polonezul Golanski a ramas intins la pamint dupa ce a participat la o faza de atac. El a solicitat interventia echipei medicale si dupa ce a primit ingrijiri pe margine, a fost inlocuit. Primul diagnostic este de ruptura musculara la coapsa dreapta. Fundasul dreapta a iesit astfel din calcule pentru meciurile cu Vaslui si cu Arsenal. Golanski devine cel de-al 8-lea jucator indisponibil din lot, dupa Plesan, Ghionea, Radoi, Nesu, Goian, Lovin si Croitoru.

Rada: "Ii simtim lipsa lui Hagi"
Ionut Rada a explicat la finalul meciului de ce e importanta victoria, dincolo de calificarea in optimile de finala. "Aveam nevoie de un succes categoric ca sa ne eliberam putin, pentru ca eram blocati psihic. Ii simtim lipsa lui Hagi, mai ales ca alaturi de el am obtinut o performanta importanta, intrarea in grupele Ligii Campionilor", a spus Rada, fotbalist ajuns in Ghencea la cererea expresa a Regelui. (Alexandru Raducanu)

"M-am tinut de promisiune"
Dorel Zaharia a comentat la final cea mai buna prestatie a sa in tricoul Stelei. "Mi-am facut datoria, nimic altceva. Am mai dat 3 goluri intr-un meci, dar nu mai stiu exact cind s-a intimplat, sigur nu eram la o echipa din prima liga. Ii multumesc domnului Becali ca a spus despre mine ca pot ajunge mare fotbalist! Cind am vorbit cu dinsul intre patru ochi, eu i-am explicat ca atit cit voi evolua, 4-5-10 minute, voi fi face totul pentru Steaua. M-am tinut de promisiune", a afirmat Zaharia. (Alexandru Raducanu)

In razboi cu galeria

Dupa terminarea partidei, galeria ros-albastrilor a inceput sa strige impotriva propriilor jucatori: "Mercenarii, mercernarii!". Doar o parte a fotbalistilor a mers sa salute fanii, iar Neaga a plecat direct la vestiare. El a fost oprit de Pedrazzini, care l-a impins spre peluza unde statea galeria. Neaga a facut doi-trei pasi, a aplaudat scurt si apoi s-a dus glont la cabine. (Alexandru Raducanu)

Manea si Mavriche dati afara

La finalul partidei, patronul bacauanilor, Dumitru Sechelariu, a anuntat ca portarul Manea si Sergiu Mavriche vor fi exclusi din echipa! "Nu stiu daca trebuie sa dam afara toti jucatorii care gresesc, dar dinsul este patronul echipei si el decide", a comentat antrenorul Cristi Popovici. Manea a gafat grav in minutul 56, cind i-a pasat lui Badoi in careu si Zaharia a marcat pentru 2-0, iar Mavriche a gresit decisiv la prima reusita a Stelei, facind tirziu pasul la ofsaid. (Radu Oprisan)

"Am vazut ceea ce le-am cerut baietilor: atitudine si daruire. Sint multumit de modul in care au evoluat si cum au raspuns la cererile mele"

Massimo Pedrazzini

"Va faceati griji ca nu-si va reveni Steaua? Avem doua echipe valoroase, s-a vazut asta-seara acest lucru. Imi pare rau ca n-a marcat Neaga, care a facut o partida foarte buna, dar a avut ghinion"

Valeriu Argaseala

"Cred ca Gigi Becali ii va ierta pe toti stelistii, inclusiv pe Zaharia, care e un jucator valoros, de care avem mare nevoie. Ma bucur pentru Badea si Cristocea, care isi revin la forma lor maxima"
Adrian Ilie

"Lipsa de experienta a aratat diferenta dintre Liga a II-a si Liga Campionilor. Am facut apoi greseli, iar Steaua a marcat si totul a devenit un joc de-a soarecele si pisica"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează