Comentarii (20)
kamouniyak
kamouniyak  •  28 Iulie 2020, 15:41
Postat de godot pe 21 Mai 2020, 14:01

Habar n-ai pe ce lume trăiești. 1. A ratat rușinos calificarea la Mondialul din 1986, împotriva unei echipe foarte slabe, după ce a făcut numai gafe de selecție. Nu au jucat Lăcătuș, Belodedici, Stoica, Majearu, Balint care erau campionii Europei în acel an și în super-formă, ci au jucat Iorgulescu, Gabor, Coraș, Rednic și l-a omorât pe Hagi dându-i banderola la 21 de ani. 2. Înlocuirea lui de la națională a fost decisă și anunțată, adică a avut loc ÎNAINTE de meciul cu Austria, despre care se știa că va fi ultimul lui meci. Nu a fost schimbat după victoria cu 4-0, ci după ratarea calificării la CM 1986. O amărâtă de Cupa UEFA, de care Steaua, cu buget de zece ori mai mic, a fost la 5 minute, NU e o performanță. E un antrenor mare, indiscutabil, dar NU e atât de mare pe cât este promovat și pe cât se dă. Per total, dacă îl iei la bani mărunți plecând de la statutul de antrenor mare și raportând la exigențele aferente, și prezinți faptele metodic, ajungi la concluzii mai nuanțate și uneori opuse imaginii generale pe care o are.

Habar n-ai tu ce vorbesti. A ratat acea caloficare cu 30 de auturi la poarta Irlandei de Nord. Asta e, nu a intrat mjngea in poarta. Vezi ca a venit Ienei dupa aia si a ratat caloficarea la Euro '88 cu jucatorii aia de care zici tu ;))))))))) Ca erau mari campioni de Marbella cu victorii cu Vejle,Kuusisy Lahti si un egal chinuit cu o Barcelona numai cu spanioli. De ce nu spui ca Lucescu ne-a calificat la Euro 1984 in primele 8 ale Europei?? Ca acolo au inceput sa joace Hagi, Rednic, Andone, Klein la nationala,cei care impreuna cu alti dinamovisti ca Mateut,Sabau,Lupu au facut performanta in Italia 1990? Si carora li s-au adaugat altii crescuti de Lucescu (Raducioiu, Lupescu, Mihaki,Selymes,Dorinel Munteanu) in 1994?? Fara el nu exista echopa aia nationala.

creeperno
creeperno  •  21 Mai 2020, 23:01

Steaua era forta in champions league iar dinamo era forta in europa league

nealiniatul
nealiniatul  •  21 Mai 2020, 22:28

Panduru asta a devenit prea ingimfat. Le stie el pe toate. Nu am suportat nici mininisterul si nici clubul Dinamo de atunci. Pai mai Pandurule, Dinamo avea la mijloc pe Lupescu, Sabau, Mateut si Lupu. Te alergau de iti scuipai plaminii. Toti stiau cu mingea , mai putin Mihaiescu, dar ala in fotbalul romanesc de azi arata ca Dani Alvez.A fost precis cea mai buna echipa romaneasca din toate timpurile.

2254271094823421
Michele Marinela  •  21 Mai 2020, 19:59

De data asta are dreptate Mircea Lucescu. Fotbalul jucat de echipele lui in acea perioada era cam ce joaca astazi Guardiola. Dar atentie , cu jucatori romani. Ca sa-l critice Panduru, mi se pare o lipsa totala de bun simt. Despre rivalitatea cu Steaua si metodele neortodoxe folosite de ambele cluburi, nu vreau sa spun nimic. Si acolo Lucescu are si nu are dreptate. Dar din punct de vedere tactic, cred ca doar Stefan Covaci, Viorel Mateianu, Angelo Niculescu si Mircea Lucescu pot fi remarcati. Fara o ordine precisa.

581534618615543
Robert Ivan  •  21 Mai 2020, 19:50

Dinamo din perioada lui Mircea Lucescu juca numai în lateral ?!?”ZICE PANDURU vezi Steaua - Dinamo 3-3 din 1988 ; Steaua -Dinamo 0-3 din 1989 si Dinamo-Steaua 6-4 (final CUPA Romaniei din mai 1990. AZI chiar joaca numai in lateral Dinamo.

alecsone
alecsone  •  21 Mai 2020, 15:45
Postat de observat pe 21 Mai 2020, 14:22

In privinta faptului ca echipele antrenate de M. Lucescu pasau mai mult lateral, lucrurile nu stau chiar asa. In campionatul Diviziei A editia 1980/1981, Corvinul Hunedoara, echipa antrenata de Lucescu s-a clasat pe locul 6, fiind proaspat promovata si a fost cea mai eficace echipa (72 de goluri) alaturi de Univ. Craiova, cea care a castigat campionatul in acel an. In anul urmator Corvinul a terminat pe locul 3 si a fost a II-a ca eficacitate cu 64 de goluri, Univ. Craiova, echipa care a fost vicecampioana, a marcat 67 de goluri. Si in anul repromovarii in Divizia A, campionatul Diviziei B, editia 1979/1980, Corvinul, antrenata de acelasi Lucescu a fost recordmena cu 90 de goluri inscrise. Daca in perioada in care a antrenat Dinamo se poate spune ca M. Lucescu a beneficiat de puterea si influenta pe care o avea clubul Ministerului de Interne si au fost unele meciuri aranjate pentru a-i face golgeteri pe Mateut si Camataru, cat a antrenat Corvinul nu se poate spune ca fost favorizat de contextul in care si-a desfasurat activitatea.

@observat: în mare măsură comentariul dvs este obiectiv, dar am și eu o nedumerire: ce meciuri vi s-au părut aranjate pentru a-l scoate pe Mateuț golgheter? Nu e o întrebare malițioasă. Am trăit vremurile alea și știu despre meciurile rușinoase cu Flacăra și ceilalți sateliți din 86-87, pentru a-l scoate pe Cami gheată de aur a Europei. Dar în privința lui Mateuț chiar nu-mi amintesc de vreun meci ”ciudat”. Nici forul care a acordat trofeul nu s-a sesizat, văd că Mateo figurează în continuare deținător al ghetei din 1989. Dacă aveți mai multe informații, scoateți-ne și pe noi din beznă. Că de afirmații fără temei nu mai avem nevoie, ne dă gsp-ul destule!

trink
trink  •  21 Mai 2020, 15:43

adevar adevarat graiesti!

alecsone
alecsone  •  21 Mai 2020, 15:33

Aiurea! Nu suport Lucescu criticile maestrului Nică?! Păi Nică îi dă lecții lui Guardiola și n-are voie să-l critice pe Il Luce? Fugi de-aci! Marele expert poate să zică ce vrea el, cine are minte înțelege cine nu.... învață de la ăștia: ”Pițurcă l-a împachetat pe Lucescu”. Cum cu ce?! Cu afirmația că valentin l-a numit la Dinamo! Păi, n-a demonstrat Piți cu afirmația asta cât de neimplicat și de cinstit era minunatul valentin?! Cât despre ”ghetele de aur”, vorbim să ne aflăm în treabă: gheata lui Cămătaru obținută după multe meciuri cel puțin ”dubioase” în 87, când nu mai era nicio șansă la titlu și Dinamo putea să piardă la scor mare, mergând pe ... piciorul (era să zic mâna, dar asta era la Maradona) lui Cami - acest trofeu s-a și retras! Gheata lui Mateuț e cu totul altceva: nu o contestă nimeni cu vreo probă! În 89 Dinamo nu a pierdut meciuri ca să dea Mateuț goluri, se lupta la titlu și ar fi fost campoiană (revedeți cu atenție acel 2-1 obținut de cuplul crăciunescu-valentin în 89: gol anulat, eliminări pentru unii, intrări dure și pumni în față de față cu arbitrul de la ceilalți). Mateuț a marcat constant și în campionat și în Cupa Cupelor și la Națională în 88-89, nu a dat goluri din penalty și marca, inclusiv în meciuri internaționale, multe goluri din afara careului. Dovadă că nu i-a retras nimeni gheata! Dacă vorbim din frustrări o să ajungem să spunem că și Steaua a furat CCE, pentru că făcea măgării pe plan intern. Un pic de echilibru nu ne-ar strica!

nojoke
nojoke  •  21 Mai 2020, 14:58

BAI..SI NEA ASTA CU ORGOLIU DE..? CE STITI VOI BAH..NICI MACAR EL NU MAI STIE CE A ZIS ACUM CEVA ANI...EL A INVENTAT TIKI-TAKA INAINTEA BARCELONEI...SA TE INVELESTI CU BITI DIN CONTURI NEA MIRCEA..PACAT CA NU TI VOR FOLOSI IN LOC DE INIMA SI CREIER..AMEN..TI-AI SAPAT SINGUR LA FUNDATIE..PUTEAI SA FII VAZUT CA ..CINEVA SI DUPA CE NU VEI MAI FI..ASA..? RIP

1157593904266198
Bulete Cristi  •  21 Mai 2020, 14:31

Se pare ca afirmatiile lui Panduru te au deranjat,desii ,ce spune el este adevarat...Ai afirmat ca marcati 80..90 de goluri...probabil erau alea de le comanda militia si securitatea ca sa il scoateti pe Dudu Georgescu golgheter sau pe Camataru...Cum marca un rival 3 goluri,cum marca Dudu 4 si exemple sunt multe ,dar esti prea senil ca sa recunoasti.Ai fost antrenor bun,dar pe unde ai fost in Romania ,in perioada comunista,aveai sprijin sa fabrici marcatori din telefoane...

  • 1
  • 2
Comentează