FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Mircea Rednic explică de ce preia Petrolul în criză: ”Ei m-au ajutat să-mi împlinesc visul, era momentul să mă revanşez”

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 22:39

”Puriul” spune că a acceptat să revină la ”găzari” chiar şi în actualele condiţii ca un răspuns la felul în care Petrolul l-a lăsat în octombrie 2012 să plece la Standard: ”Nu mi-au pus nici un fel de obstacole, era momentul să răspund cu aceeaşi monedă”.

La peste doi ani după finalul primului mandat la Petrolul, mai - octombrie 2012, Mircea Rednic revine în tabăra "lupilor". Îi lăsa pe galben-albaştri pe locul 5 după 13 etape, cu 22 de puncte, regăseşte echipa pe poziţia a treia la jumătatea sezonului, cu 33 de puncte.

"N-am uitat că, data trecută, clubul m-a lăsat să plec fără nici un fel de obstacole. Îmi îndeplineam un vis, să pregătesc pe Standard Liege, iar conducerea de la Ploieşti a înţeles contextul. Eram dispus atunci să dau şi toţi banii înapoi, dar nu mi-au cerut asta. Le-am şi spus că va veni poate un moment în care să răspund cu aceeaşi monedă. Iar acest moment a sosit!", a punctat Rednic pentru GSP.

40.000 de euro pînă în vară
El a semnat un contract pînă la sfîrşitul campionatului, cu opţiune de prelungire pe încă un sezon, şi-l va avea ca secund pe Valentin Sinescu, alături de care a lucrat şi la Astra. "N-am venit cu nici un fel de pretenţii financiare dată fiind situaţia delicată a clubului. I-am şi zis lui Andi Crîngu: «Cît oferiţi, atît accept!». Voi avea un salariu normal pentru Liga 1", a mai punctat "Puriul". Rednic va primi circa 40.000 de euro pentru următoarele 6 luni.

Tehnicianul a dezvăluit că a acceptat propunerea Petrolului în dauna altor două oferte, una din Belgia, alta din Cipru: "Pentru ultima mă înţelesesem deja cu un impresar, urma să fiu rivalul prietenului meu Ando. De aceea am şi amînat un pic răspunsul pentru Ploieşti, fiindcă am dorit să rezolv înainte problema respectivă".

"Poate-i conving pe Tamuz şi Alcenat să mai rămînă"
Pe ce lot se va baza Rednic la Petrolul? Plecarea lui Albin în Mexic e certă, Tamuz şi Alcenat sînt şi ei dornici de divorţ. Pentru ambii există variante de transfer în Rusia, Austria şi Turcia. "O să am o discuţie cu amîndoi, sper să-i conving să rămînă pînă la vară. Dar clubul e într-o asemenea situaţie încît va trebui să-i vîndă dacă primeşte oferte tentante", punctează Rednic. Şi subliniază că "vom găsi eventuale soluţii de înlocuire. E un lot bun, dar, oricum, ar mai fi nevoie de una, două întăriri".

Rednic va fi prezentat oficial luni după-amiază. Va susţine o conferinţă de presă la ora 15:00, apoi va conduce, de la 16:00, primul antrenament din noua sa aventură prahoveană. Şedinţa de pregătire va fi deschisă şi pentru fani, care vor putea intra doar la tribuna 1.

"Bokila e capitol închis"
Rednic recunoaşte că a avut ocazia să-l transfere la Standard Liege pe Bokila după ce a părăsit Petrolul: "A stat trei zile acolo, dar n-am vrut să forţez nota, să iau un jucător important pentru club. Plecasem şi eu, nu era frumos să plusez cu Bokila. Aşa am ajuns să-l aduc pe Ţucudean. Am mai ţinut legătura cu Jeremy, e un subiect închis pentru Petrolul. Nu cred că, mai ales în situaţia actuală, jucătorul poate reveni la Ploieşti. Dar poate găsim alt Bokila prin Belgia!".

Amical împotriva lui Contra
Ploieştenii vor merge în două stagii de pregătire în Antalya (15-30 ianuarie, Titanic Beach / 2-13 februarie, Royal Holiday Palace). Iar lista adversarilor din amicale arată astfel: Neftci Baku (23 ian.), Guangzhou R&F (echipa pregătită de Contra, 26 ian.), Podbeskidzie (28 ian.), Lokomotiv Sofia (4 feb.), Terek (7 feb.), Levski Sofia (10 feb.) şi ŢSKA Sofia (12 feb.).

"Nu ieşim din obiectivul titlului. Sigur, e complicat acum, sînt zece puncte distanţă faţă de Steaua, dar n-o să fim fraieri să nu profităm de orice breşă care va apărea în parcursul lor din retur" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează