FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

INTERVIU „Când nu sunt rezultate probleme sunt peste tot” » Mircea Rednic, apărat de un fost elev: „În vestiar toți l-au privit serios! Nu e un dictator”

Mircea Rednic// Foto: Cristi Preda (GSP)
Mircea Rednic// Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 09 decembrie 2021 11:35 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 15:12

Cosmin Frăsinescu (36 de ani), fostul căpitan al echipei Poli Iași, dezvăluie metodele de lucru prin care Mircea Rednic a salvat de la retrogradare trupa din Copou, în 2020.

Mircea Rednic este sub o mare presiune la Dinamo. „Câinii” sunt pe penultimul loc în Liga 1, cu doar 9 puncte, după 18 etape, iar înfrângerea cu Clinceni (0-1), din ultima rundă, a produs o ruptură între jucători și antrenor. „Ori el, ori noi!” a fost mesajul capilor revoltei din vestiar.

Scapă cine poate! Un om aflat pe un post-cheie și-a anunțat plecarea de la Dinamo
DINAMO
Scapă cine poate! Un om aflat pe un post-cheie și-a anunțat plecarea de la Dinamo

Fanii și conducerea au ales Rednic, convinși că antrenorul va reuși salvarea de retrogradare, la fel ca în 2020, cu Poli Iași. Gazeta a vorbit cu Cosmin Frăsinescu, fostul căpitan al formației din Copou, despre metodele lui antrenorului de 59 de ani și impactul acestuia asupra vestiarului.

Mircea Rednic, aparat: „Nu e un dictator”

- Te salut, Cosmin. Ce mai faci?
- M-am retras, iar acum recuperez timpul pierdut departe de familie. Mă ocup de cei doi copii, un băiat de 10 ani și o fată de 7 ani.

- Te-am sunat să ne explici ce fel de antrenor este Mircea Rednic. Îl cunoști bine, ați lucrat la Hazar Lankaran și la Poli Iași. Cum e în relația cu vestiarul?
- Eu spun că este un antrenor bun, iar pe unde am lucrat cu dânsul relația cu vestiarul a fost OK. A, normal, când nu sunt rezultate și situația e tensionată probleme sunt peste tot. La Lankaran ne-am bătut la campionat și am câștigat Cupa Kazahstanului, iar când a venit la Iași nu era o situație bună, însă ne-am îndeplinit obiectivul, salvarea de la retrogradare.

- Cum a reușit să vă redreseze?
- În primul rând, e numele Mircea Rednic. În vestiar toți l-au privit serios. N-a fost un dictator. Chiar mi s-a părut super-OK. A fost corect în relația cu jucătorii. Eram conștienți și noi de situația în care ne aflam. Jucam cu teamă să nu pierdem puncte, și pierdeam cu cine nu ne așteptam.

Marea problemă de la Dinamo, evidențiată la GSP Live: „Rednic a greșit. Dumnezeule! A fost catastrofă!”
DINAMO
Marea problemă de la Dinamo, evidențiată la GSP Live: „Rednic a greșit. Dumnezeule! A fost catastrofă!”

Cosmin Frăsinescu, despre Mircea Rednic: „Lucra mult cu mingea”

- Unii de la Dinamo se plâng că face antrenamente dure. Așa este?
- Nu știu ce înseamnă antrenamente dure. Poți să zici că un antrenament e dur, dacă ai făcut numai antrenamente ușoare. Mie nu mi s-au părut dure antrenamentele lui Mircea Rednic, ci normale. Cu teme, exact pe principiile de joc pe care voia el să le aplicăm pe teren. Ne cerea posesie, se lucra foarte mult cu mingea, ținea mereu legătura cu preparatorul fizic, le dădea mână liberă colaboratorilor săi. Avea încredere în oamenii cu care lucra.

- Se sfătuia cu tine, în calitate de căpitan?
- Încerca să responsabilizeze pe toată lumea, își dorea ca toți să fie implicați. Discuta cu noi, cei cu experiență, să obțină un feedback, ce să facem, cum să lucrăm, dar toate până la un punct. Aștepta și rezultate, iar până la urmă deciziile importante tot el le lua.

Cosmin Frăsinescu: „Nu comentam unde joc”

- La Iași, au fost jucători rebeli, precum Filip sau Sorescu, care să-i spună lui Rednic că nu joacă decât pe anumite posturi?
- Nu. Eram într-o situație delicată, iar dacă pe mine mă băga fundaș dreapta sau mijlocaș central încercam să dau totul. Nu comentam unde joc. Probabil, eu am fost altfel, iar Poli Iași fiind o echipă mai mică... Bine, acum și Dinamo, echipă mare, trece prin momente grele de câțiva ani.

- O salvează Rednic pe Dinamo?
- Eu cred că poate. Deși e destul de greu și pentru el să redreseze corabia. Trebuie să facă puncte în cele trei etape rămase din acest an, apoi dacă va rămâne, cu câteva achiziții, are timp în pauza de iarnă să pregătească echipa cum crede dânsul. Are însă nevoie de liniște. Dinamo este un brand totuși, ar fi păcat să moară. E bine dacă Rednic are susținerea lor, cam ei au ținut echipa în ultimul timp.

- Te surprinde că jucătorii au cerut schimbarea lui Rednic?
- Nu mă mai surprinde nimic în 2021.

Marius Alexe mi-a povestit că Rednic făcea antrenamente mișto, că atmosfera era minunată cât erau victorii. Problemele apar când vin înfrângeri după înfrângeri, nu are o capacitatea de a strânge vestiarul.

- Alex Conovaru, actor/suporter DDB, la Radio Dinamo 1948

Citește și:

Marea problemă de la Dinamo, evidențiată la GSP Live: „Rednic a greșit. Dumnezeule! A fost catastrofă!”

RETRO GSP Azi, Tilihoi ar fi împlinit 65 de ani » Povestea neverosimilă a ultimului său meci la Craiova, în care arbitrul l-a lovit în zona sensibilă: „Da, i-am dat una între picioare de l-au scos cu targa!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
22cea
22cea  •  09 Decembrie 2021, 19:27
Postat de cip1978 pe 09 Decembrie 2021, 15:30

Nu e dictator, e imbarligator. Lucreaza pe la spate, cu intrigi meschine.

Cand l-ai avut antrenor si unde :)))

demolarii
demolarii  •  09 Decembrie 2021, 16:41

1. Sorescu a valorat , maxim 750000 euro, oferta care ar fi fost făcută de Fcsb. 2. Sau, din punct de vedere a clubului care a plătit 2 ani salar jucătorului și celor care l-au adus de la nivelul lui Poli , la nivel de convocare la echipă națională, vreo 500 000 de euro din Polonia. Mulțumitor pentru impresar sau jucător. Cand clubul a consumat in 2 ani cca 9 milioane de euro, jucând la retrogradare, iar aportul suporterilor Ddb a fost de cca 3 milioane, aportul de cca 500000 sau 750000 euro pe care Sorescu il poate aduce( Filip sau Torje fiind la capăt de drum, deci fără posibilități de a recupera investiția salariala și cu logistică) e cam puțin....aproape de minimum acceptat( 1milion euro pentru club), dar departe ca și oferta numerică vis a vi de costul dezvoltării lui Sorescu ca și jucător....4. În astfel de situații impresarul are un rol important. De aceea cluburile ar trebuii sa-si dezvolte negociatorii proprii.....

lapusneanul
lapusneanul  •  09 Decembrie 2021, 15:33
Postat de dumitru82drugan pe 09 Decembrie 2021, 14:49

Rednic a retrogradat dinamo iar Frasinescu era combinatorul sef din echipa ! Un mincinos fara caracter care prin combinatii cu Rednic la dat afara pe Cristea si pe colegii lui îi imbarliga !

mitele, dinamo nu a retrogradat niciodata..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează