FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Rednic în „Misiune Imposibilă” »E singurul care poate să doboare un record deținut de Cornel Dinu

Articol de , - Publicat vineri, 01 februarie 2019 15:39

Mircea Rednic speră la play-off, dar pentru a ajunge acolo trebuie să doboare un record vechi de 19 ani, de când antrenor la Dinamo era Cornel Dinu.

Rednic. Mircea Rednic. Așa s-ar putea prezenta antrenorul lui Dinamo pentru că, asemenea celebrului spion din poveștile lui Ian Fleming, James Bond, "Puriul" are o misiune aproape imposibil de realizat: să câștige toate cele 5 meciuri rămase din sezonul regulat.  Asta pentru a putea spera la calificarea în play-off.

Deși oficialii "câinilor" anunță că au renunțat la acest obiectiv, principala grijă fiind crearea unei echipe care să defileze în sezonul viitor, "Puriul" nu s-a împăcat cu ideea de play-out și vrea cu orice preț să producă surpriza.

Interesant este că ultima oară când Dinamo a legat cel puțin cinci victorii consecutive după pauza de iarnă a fost în sezonul 1999/2000, adică acum 19 ani. Atunci, antrenorul "câinilor" era Cornel Dinu. Sub comanda lui Mister, bucureştenii au izbutit șase succese consecutive la revenirea din pauza competițională, reuşind să se desprindă la 16 puncte de locul 2. La final, titlul a ajuns în Ştefan cel Mare, după o pauză de 8 ani.

mircea rednic cornel dinu

Specialistul

Misiunea lui Mircea este cu atât mai grea cu cât în această pauză competițională lotul s-a schimbat în proporție de 90 la sută, din vechea "gardă" supraviețuind doar doi jucători importanți: Nistor și Sorescu. Cu toate acestea, statistica este de partea antrenorului dinamovist, care știe perfect cum să gestioneze un grup astfel încât să lege o serie mare de victorii.

Gazeta vă prezintă mai jos motivele pentru care actualul antrenor al "câinilor roșii" este cel mai potrivit pentru a ieși victorios din această situație extrem de dificilă:

  • Cele mai multe succese consecutive ale lui Dinamo într-un campionat îl implică pe Rednic atât ca jucător, cât și ca antrenor. Recordul "câinilor" este de 14 etape consecutive (1-14) în sezonul 1988/1989. A doua oară, aceștia au câștigat 13 etape consecutive (18-30) în stagiunea 1987/1988. În ambele sezoane, fotbalistul Rednic a fost titular. În final, de această dată cu Mircea antrenor, bucureștenii au adunat 13 victorii (1-13) în sezonul 2006/2007. Atunci, Rednic a adus în Ștefan cel Mare ultimul titlu de campioni din vitrina lui Dinamo. 
  • Mircea a adunat ca antrenor principal 309 meciuri în Liga 1. În tot acest timp, tehnicianul a bifat 4 serii de minimum 5 victorii consecutive. Acest lucru s-a întâmplat de două pe banca tehnică a Rapidului și de două ori pe cea a lui Dinamo. 

9 puncte sunt între locul 11, ocupat de Dinamo, și ultima poziție de play-off, ocupată de Astra, cu 31 de puncte

Ultima oară când Dinamo a legat minimum 5 victorii după pauza de iarnă 

clipboard01

Cele cinci meciuri pe care le mai are Dinamo în sezonul regulat

clipboard012

Serii consecutive de cel puțin 5 victorii ale antrenorului Rednic

clipboard012

Citește și:

Mircea Rednic a mai scăpat de un jucător! Giorgos Katsikas și-a reziliat contractul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
2388158528137398
Cristian Grigorie  •  03 Februarie 2019, 09:27

Nu vad rostul comentariilor celor ce fac parte din categoria simpatizantilor ***, atat de important este Dinamo pentru voi? Eu unul, nu citesc, si nu ma intereseaza articole despre oile lui nea' Gigi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  01 Februarie 2019, 18:00

Pai ce lot avea Dinu acum 20 de a i nu se compara cu cazaturile de acum!

cneius
cneius  •  01 Februarie 2019, 16:28

Si anul trecut cind au cistigat play-out-ul aveau aceleasi ginduri - ca Bratu pregateste echipa pentru urmatorul sezon. Ce s-a intimplat stie toata lumea !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează