FOTBAL  »  Superliga  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO EXCLUSIV „La care îți pare mai rău că ai renunțat? La FCSB, la naționala mare sau la Craiova?” » Răspuns surprinzător al lui Mirel Rădoi la „Profu' de Sport”

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 15:24 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 15:58

Mirel Rădoi a vorbit într-o ediție specială a podcastului „Profu' de Sport”, filmată în Arabia Saudită, despre cariera lui de antrenor și despre echipele de la care a plecat într-o manieră controversată.

Trecut pe la FCSB, România U21, naționala de seniori și Universitatea Craiova, Mirel Rădoi a dezvăluit că regretă cel mai mult plecarea de la formația lui Mihai Rotaru.

VIDEO Regretul lui Rădoi: „Îmi pare rău că am plecat de la Craiova"

- La care îți pare mai rău că ai renunțat? La FCSB, la naționala mare sau la Craiova? De la care ai plecat cu inima îndoită? De la care simți că dacă ți s-ar mai fi dat un pic mai mult timp, ai fi făcut ce trebuie?
- De la Craiova! Puțin regret am avut și când am plecat de la tineret, vă spun sincer. Aș fi vrut să termin mandatul cu o nouă calificare. Dar cel mai mare regret a fost acum, la Craiova. Nu mi-a fost absolut deloc ușor când am luat decizia aceea. Și nu doar după discuția din vestiar cu echipa și cu băieții, vorbesc despre ce s-a întâmplat în ...

- În oraș sau cum? Simțeai entuziasm?
- Tot, și cu suporterii. Chiar mi-a fost greu să iau decizia asta, dar simțeam că situația nu se îndreaptă într-o direcție bună, că nu duce la nimic bun. Se putea întâmpla același lucru puțin mai târziu. Asta e impresia mea. Se derulau lucrurile în așa fel încât mai devreme sau mai târziu tot trebuia să-mi dau demisia.

- Dar de ce? Ce-i făcea să-ți șubrezească poziția în condițiile în care...?
- Noi am avut niște discuții la nivel de strategie, ce să facem în următoarele luni. Dar au început să apară public informații pe care noi le discutam într-un cerc restrâns. Ușa biroului meu era mereu deschisă. Eu am început să las multe coli A4 pe birou, cu diverse înscrisuri. Scriam nume de jucători la care, într-adevăr, luasem decizia să renunț. Dar și nume care eu voiam să rămână. 

- Capcană, adică? Un fel de nadă. 
- Mereu venea cineva și citea de pe acea listă și îi spunea domnului Rotaru. Era Sorin, poate și Marian (n.r. - Marian Copilu) în perioada de la început. Mi-am dat seama apoi că de aici pleacă informațiile. Nu plecau din exterior, ci din interior, ba chiar din biroul ăsta (...). Și-apoi au început din spate, că ăla pleacă, că ăla pleacă. Iar lucrurile acelea au început ușor-ușor să destabilizeze. În timp, s-a mai zis că de ce jucăm așa, că se juca 4-2-3-1 cu Reghe și că patronul ar vrea alt sistem. Nea Sorin nici măcar o dată n-a comentat de sistem! Într-un articol, a apărut declarația lui Sorin că de ce jucăm cu 5 în apărare, dar într-o discuție dintre noi doi, el era fericit cu asta, mi-a zis "în sfârșit e unul care joacă așa!". A fost o situație ciudată pentru mine, fiindcă cineva din club încerca să-l expună pe nea Sorin vizavi de mine. Și, atunci, eu am simțit că lucrurile încep să se rupă din interior.

- Deci, tu nu te ocupai doar de antrenorat pe acolo, te ocupai de tot felul din regii prin club, de oameni care dau informații.
- Și i-am zis domnului Rotaru: Vreau să am o discuție cu dumneavoastră, cu nea Sorin, cu Marcel Popescu, cu Ovidiu Costeșin, cu Marian Copilu. Toți cinci să fim acolo și să spunem lucrurilor pe nume, fiindcă mie mi se pare că tragem în direcții diferite. Dar după aceea Marian a plecat, a urmat și necalificarea de la Beer Sheva... Acolo au început să fie foarte evidente problemele la nivel de grup și de club. A fost primul moment care a început să ne zguduie bine. A fost mai mult decât o fisură. Dar, cum am spus, nu reproșez nimic clubului. Au o parte de vină, dar cea mai mare parte din vină e a mea, fiindcă eu am făcut antrenamentele, eu am ales jucătorii care trebuie să joace, au am ales sistemele de joc, nimeni altcineva.

Citește și: 

Șumudică nu-l iartă pe Dan Petrescu: „Dacă e adevărat ce mi-a ajuns la urechi, pentru mine e..."

Joao Janeiro, prezentat la FCU Craiova: „Vreți să vă zic lucruri frumoase, doar ca să vă mint?” + Glume cu Gigi Becali: „Mă protejează Suzi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ipsilante
ipsilante  •  07 Iunie 2023, 12:59

Radoi este un nume in fotbalul nostru si eu il respect. Ce povesteste el, o fi fost adevarata, pentru ca am mai auzit asta si din alte surse dar, sa parasesti "corabia" in deriva, fara lupta, fara discutii FERME cu cei 5 din conducere, mi s-a parut NEDEMN! Esti antrenor, ti-ai asumat o responsabilitate cand ai semnat contractul, suporterii au crezut in tine iar tu, i-ai lasat de izbeliste... Rusios! Eu am fost dezamagit. Trecand peste asta, Cirtu, cu tot respectul pentru el ca mare fotbalist si bun antrenor, este ca presedinte, (manager tehnic!) ori NEPRICEPUT ori NEIMPLICAT, adica DECORATIV! Cu el in staff, Marian Copilul nu a avut nici o sansa, Marcel Popescu a fost debarcat, iar ceilalti NU CONTEAZA, in fata lui si a patronului. De aici si DEZASTRUL din vestiar si de pe teren... FARA SUSTINERE REALA, antrenorii nu s-au putut impune in fata vestiarului, iar cu vorba buna, s-a ales praful de toate obiectivele sezonului incheiat. Sa fie clar: cu actualul presedinte, Cirtu, Stiinta NU VA JUCA FOTBAL si NU VA FACE PERFORMANTA niciodata! Ce a spus RASPICAR Cartu, de cand e presedinte, a fost ca Stiinta a ratat toate obiectivele in acest sezon! In rest, NU A EXISTAT! Dupa relatiile actuale din club, sezonul urmator cred ca vom lupta sa ne salvam de la retrogradare daca, cu cele peste 20 de milioane Euro datorie, nu se va intra in faliment. Oare asta este STIINTA noastra, sau a lor? Sunt trist!

dandana
dandana  •  03 Iunie 2023, 20:54

Eu îl aștept din nou la Craiova. Merita asta cu toată suflarea lui oltenească. Ce a făcut Cîrțu fata de el este de ***. Chiar a încercat sa facă ceva frumos, și chiar intrase în leneși de la Craiova. Numai leneși și prefăcuți

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eunescu09
eunescu09  •  03 Iunie 2023, 17:35

Nu mi-a plăcut niciodată antrenorul Radoi, recunosc, dar ce spune el s-a întâmplat și cu alți antrenori și e foarte grav. Sa ne amintim doar de plecările lui Reghe și Bergodi. Ori, în aceste condiții Rotaru are o mare problema de autoritate. Ai pus un antrenor, îl susții, necondiționat, pana în ultima clipa pentru ca dacă acesta este sabotat din interior lucrurile explodează și se alege praful. Și în cazul lui Neagoe au apărut unele ieșiri marca Sorin Cârțu iar acest lucru trebuie sa înceteze. Eu nu vorbesc de calitățile de antrenor ale lui Mirel Radoi ci despre culisele murdare de la Craiova. Și, sa nu uitam, pe Octavian Popescu nu un antrenor l-a pierdut ci acești domni care se ocupa de porcarii.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează