FOTBAL  »  Superliga  »  PROFU DE SPORT

EXCLUSIV Șumudică nu-l iartă pe Dan Petrescu: „Dacă e adevărat ce mi-a ajuns la urechi, pentru mine e..."

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2023 11:38 / Actualizat sambata, 03 iunie 2023 14:22

Invitat în episodul #17 al podcastului „Profu' de Sport”, filmat în Arabia Saudită, Marius Șumudică (52 de ani) a vorbit și despre experiența de la CFR Cluj, încheiată cu scandal.

Actualul antrenor al lui Al Raed a pregătit-o pe CFR Cluj între iunie și august 2021, plecând cu scandal de la formația lui Nelu Varga. Acum, dezvăluie de ce nu s-a putut apropia de o parte dintre jucătorii clujenilor și îl ia la țintă pe Dan Petrescu.

VIDEO Marius Șumudică: „La CFR Cluj m-au lucrat pe față”

- Ai reușit să legi în Arabia Saudită același tip de relații pe care le-ai avut în vestiarele din România? Tu ești mai popular, mai slobod la gură, mai amuzant.
- La fel ca în Turcia, ca în România, la fel ca peste tot. Aceeași relație cu jucătorii, o relație specială. Cred că acesta este unul dintre atuurile mele, unul dintre argumentele pe care le am în momentul în care reușesc să câștig foarte repede vestiarul. N-am reușit s-o fac într-un singur loc, la CFR, acolo n-am reușit s-o fac.

- De ce? Erau jucătorii prea...?
- Acolo, sunt unii jucători care stau cu antena în gât pe la stadion, care varsă tot. Erau jucători ... nu vreau să-mi mai aduc aminte, care mai țineau legătura și cu alți antrenori, mai făceau grătare cu ei în momentul în care eu eram antrenor acolo. Se mai făceau niște grătare cu câte un fost antrenor. Și-atunci, n-am reușit să...Pe unii i-am câștigat, pe alții nu. Am aflat până la urmă ce se întâmpla, am aflat și din Cluj, de acolo, asta-i viața. Dar ăla-i singurul vestiar pe care n-am reușit să-l câștig în totalitate. Parțial l-am câștigat, dar nu în totalitate.

- La CFR ai avut un mandat dezamăgitor.
- Pentru mine n-a fost dezamăgire! Nu, acolo am fost lucrat pe față. Ce dezamăgire? Când mă scoate Young Boys Berna ... Și unde a ajuns Young Boys și ce echipa aveau și ei, și Steaua Roșie! Păi, ce ne comparăm? Eu i-am calificat în Conference.

- Obiectivul nefiind totuși Conference League ...
- Nu, dar era foarte greu să intri în Champions League sau în Europa League. Am jucat cu Young Boys, ce să fac? Am avut 1-0 și dacă nu greșim la gol să facem 1-1 acasă ... Nu știu, dacă mă duc acolo cu 1-0 nu știu ce se întâmplă. Dar în fine ... Cât am fost la CFR am bătut 7 etape din 7. Am avut cea mai bună rată la șuturile pe poartă, cea mai bună posesie. Dar asta e! Eu nu o consider dezamăgire. Acolo a fost ... Păi dacă eu mă trezeam cu Mara prin lifturi, unde stăteam eu?! Mara era acolo! Zic "ce faci, mă? Nu mai stai la București, te-ai mutat la Cluj?". Ce să-ți mai zic? Nu mai vreau să dezvolt.

- Pregătea terenul pentru întoarcerea lui Dan Petrescu.
- Ce să mai dezvolt ...

- Îi porți pică lui Dan Petrescu? Sau, mă rog, ți se pare necolegial?
- Dacă e adevărat ce s-a întâmplat, da, e necolegial ceea ce a făcut. Dacă e adevărat ce mi-a ajuns la urechi, că era în Cluj și că se întâlnea cu jucătorii ...

- Păi, dacă te împiedicai de Mara prin lobby, pe-acolo...
- Păi dacă am vrut să intru în lift și din el a ieșit Mara, era să-mi dea un cap în gură, ce să mai zic ... Din punctul ăsta de vedere, da (n.r. e necolegial). În rest, îl respect ca antrenor, e un antrenor bun care a avut succes. Dar dacă a făcut lucrurile astea, pentru mine e ... Eu nu sunt așa, să calc pe cadavre. 

Citește și: 

Dumitru Dragomir l-a ascultat pe Gigi Becali și îi propune 3 nume din Superligă

Trei debutanți: Edi Iordănescu mizează pe 4 jucători de la FCSB și 4 de la Farul pentru Kosovo și Elveția » CFR Cluj dă doi fotbaliști

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
Geogeo1968
Geogeo1968  •  04 Iunie 2023, 11:20

Du-te la manele Sumudica Te compari cu Dan Petrescu? Niciodată! Nici ca fotbalist, nici ca antrenor.

Geogeo1968
Geogeo1968  •  04 Iunie 2023, 11:19

Du-te la manele Sumudica Te compari cu Dan Petrescu? Niciodată! Nici ca fotbalist, nici ca antrenor.

mirstelistu
mirstelistu  •  04 Iunie 2023, 09:23

E suparat *** dar nu vede pe el

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează