FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Surse: Mirel Rădoi lasă naționala pentru CS Universitatea Craiova! Acord de principiu cu Mihai Rotaru

Mirel Rădoi s-a înțeles în culise să lase „naționala” pentru Craiova
Mirel Rădoi s-a înțeles în culise să lase „naționala” pentru Craiova

Articol de - Publicat marti, 10 noiembrie 2020 16:35 / Actualizat marti, 10 noiembrie 2020 17:35

CRAIOVA. Surse autorizate din anturajul conducerii clubului oltean susțin că există deja în culise o înțelegere între Mirel Rădoi, actualul selecționer, și finanțatorul Mihai Rotaru.

În conferința de presă susținută azi, la Mogoșoaia, Mirel Rădoi a fost evaziv atunci când jurnaliștii l-au întrebat despre viitorul său pe banca naționalei. "Așteptam întrebarea asta. Vom face o radiografie după meciurile din noiembrie", a parat selecționerul. 

GSP.ro a aflat însă că viitorul său este deja stabilit. Surse autorizate din anturajul conducerii Craiovei susțin că, după încheierea campaniei din această toamnă, la echipa reprezentativă, Mirel va trece pe banca oltenilor.

Ideea cu Rădoi la CS Universitatea a fost lansată în premieră în spațiul public prin editorialul semnat de Dan Udrea pe GSP.RO. Mai exact, sâmbăta trecută, la doar câteva ore după ce Cristiano Bergodi a anunțat că părăsește clubul, atât din cauza rezutatelor nesatisfăcătoare, respectiv înfrângerilor consecutive acasă, cu Clinceni și Chindia, cât și ca urmare a unor probleme personale. Anume, deterioarea stării de sănătate a mamei sale.

Revenirea lui Papură, o manevră

Bergodi a și părăsit Bănia în dimineața zilei de sâmbătă, cu destinația Roma, iar luni și-a reziliat contractul cu juveții, așa cum a precizat și gruparea olteană astăzi, la prânz, într-un comunicat oficial. Totodată, în același comunicat, Craiova a anunțat că "în perioada imediat următoare, echipa va fi condusă de Corneliu Papură, ajutat de Dragoș Bon, Gheorghe Ciurea, Florinel Luță, Robert Tufiși, Cornel Blejan și Daniel Ene".

Practic, revenirea lui Papură pe bancă, pentru "perioada imediat următoare", este de fapt o manevră prin care Rotaru se asigură că antrenamentele, poate chiar și un meci, două, vor fi conduse de o persoană competentă până la instalarea în funcție a lui Mirel Rădoi. 

Aducerea lui "Papi", care a părăsit clubul cu scandal, la începutul lunii mai, după o ceartă cu medicul Claudiu Stamatescu, a spulberat practic celelalte soluții de antrenor aflate la un moment dat în discuție. Respectiv Eugen Neagoe, Gigi Mulțescu, Mircea Rednic sau Edi Iordănescu, liberi de contract și disponibili imediat. 

Daniel Pancu, vehiculat sâmbătă, de site-ul playtech.ro, s-a recuzat singur. Iar în ceea ce-l privește pe Laurențiu Reghecampf, și el liber de contract, Anamaria Prodan, soția, l-a scos rapid din ecuație: "Nu se pune problema!"

Șase luni la FCSB cu 1,59 puncte pe meci

Club/naționalăPerioadaMeciuriPuncte/meci
FCSB01.06.2015 - 30.11.2015291,59
România U2103.08.2018 - 26.11.2019162,06
România A26.11.2019 - ?50,80

Dan Udrea a identificat 6 motive pentru care numirea lui Rădoi la Craiova ar avea sens

  • 1. Filosofia lui, axată pe un joc ofensiv, nu se potrivește în acest moment la echipa națională, fiindcă n-are jucătorii potriviți. Iar marea problemă este că nici nu vrea să se abată de la principiile lui. 
  • 2. Lotul Craiovei e unul care-i va oferi lui Mirel posibilitatea de a-și implementa ideile: joc pe atac, pressing sus, un modul 4-3-3 în care echipa și evoluează de mai mulți ani. 
  • 3. Cu naționala, el se află în fața unor preliminarii de Mondial pe care scrie "misiune imposibilă". La Craiova, în schimb, se bate pentru câștigarea campionatului! 
  • 4. Chiar el a spus că "indiferent dacă mă voi califica sau nu la Mondial, FRF să caute alt selecționer fiindcă eu nu mai rămân. Vreau să antrenez zi de zi". Plăcere pe care o va regăsi în Bănie, care-i oferă posibilitatea de a produce fotbalul pe care îl gândește. 
  • 5. Este oltean! N-a jucat la Universitatea, dar a făcut-o la Extensiv. Are sânge fierbinte de Oltenia, ar putea fi extrem de repede asimilat ca un om de-al Craiovei. 
  • 6. Va lucra, după 20 de ani, cu Sorin Cârțu, care l-a descoperit și promovat. Atunci când nimeni nu știa cine e Mirel, Sorinaccio, acum președinte la CS U, l-a adus la Extensiv.

VIDEO Ce spune Mirel Rădoi despre o eventuală plecare de la echipa națională

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

CRAIOVA. Primele reacții după come-back-ul lui Papură: „Gata, am renunțat la titlu?”

OFICIAL CS Universitatea Craiova are antrenor. Interimar? Corneliu Papură, al treilea mandat pe banca oltenilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
csaba
csaba  •  11 Noiembrie 2020, 19:01

Nu știu ce mare antrenor poate fi dacă nici măcar bacalaureatul n-a reușit s-o obțină, Lucescu, Bölöni au terminat o facultate ca jucători și la nivel înalt.

960022934395636
Florea Stefan  •  11 Noiembrie 2020, 07:30

Cu Radoi sigur nu prindeți podiumul!

laurentiu19_75
laurentiu19_75  •  11 Noiembrie 2020, 06:24

la Craiova important este ca să fi adus antrenor este sa l ai pilă pe ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează