FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA I

Mitica vrea comisiile!

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2007 00:00

seful Ligii a incercat ieri o lovitura in Comitetul Executiv, dar a fost contrat de Lupescu si de Dumitru Costin, presedintele AFAN, care i-au explicat ca incalca Regulamentul FRF

Evenimente cu nuante razboinice la sedintele gazduite ieri la Casa Fotbalului! In prima parte a Comitetului Executiv al FRF, Dumitru Dragomir, presedintele Ligii, care l-a luat ca aliat si pe Constantin Anghelache, a incercat o lovitura spectaculoasa. Interpretind Legea Sportului, a vrut sa treaca la LPF toate comisiile, care activeaza de citiva ani sub tutela FRF. Conform unor martori, daca Mircea Sandu a adoptat o pozitie neutra, Dragomir a fost, in schimb, contrazis foarte dur de Ionut Lupescu si de Dumitru Costin, seful AFAN. "De ce se baga Lupescu? E doar director general la FRF si nici nu e membru al Comitetului Executiv?", a intrebat iritat Mitica. La un moment dat, el a fost lasat din brate chiar de aliatul sau de pina atunci, Constantin Anghelache, care a subliniat ca, juridic, trecerea comisiilor la LPF, fara avizul Adunarii Generale a FRF, incalca regulamentele. Asa s-a incheiat prima parte a Comitetului Executiv.

"Am intrat bou, am iesit vaca"
Chiar ieri, FRF a primit un document de la UEFA, in care se preciza ca "Asociatiile Nationale conduc fotbalul din fiecare tara, iar Ligile le sint subordonate. De aceea, trebuie ca toate comisiile sa fie conduse de federatiile respective". Nici acest argument nu l-a convins pe Dragomir. A urmat Adunarea Generala a Ligii, unde s-a votat infiintarea altor comisii, alternative celor care sint in vigoare la FRF. Ulterior, in partea a doua a Comitetului Executiv, sustinut de aceasta data de vicepresedintele LPF, juristul Robi Urs, Dragomir a fortat iar lucrurile. Nu a gasit insa sprijin la majoritatea membrilor. Mircea Sandu a propus totusi o solutie de armistitiu: un audit extern, care sa transeze disputa. Harababura iscata ieri pe aceasta tema a fost sintetizata cel mai bine de presedintele Urziceniului, Mihai Stoica: "N-am inteles nimic din povestea legata de comisii. Am intrat bou si am iesit vaca".

Fara reactie
Culmea ironiei s-a petrecut la conferinta de presa organizata la Casa Fotbalului. De fata cu Nasu', care nu a avut nici o reactie, Dragomir a anuntat ca, pina la emiterea unui punct de vedere juridic, comisiile vor functiona la LPF! "Le vom structura repede. N-avem nici un interes sa ne batem pentru ele. Din contra, cine le va avea isi ia mari belele pe cap, cu depunctari, cu o activitate foarte grea. Daca va fi nevoie, vom cere o solutie chiar de la Curtea Suprema de Justitie, sa ni se precizeze unde merg comisiile", a punctat Mitica.

Propunerea lui Sandu

Surse LPF sustin ca, in urma cu citeva zile, Mircea Sandu i-ar fi propus lui Dumitru Dragomir sa ia comisiile la Liga. Presedintele FRF ar fi vrut sa scape de orice fel de responsabilitati in legatura cu campionatul viitor, care se anunta extrem de incins. Acum insa, seful de la Casa Fotbalului s-ar fi razgindit, iar Mitica ar fi ramas in acest caz fara nici o pirghie prin care ar putea sa arbitreze lupta din campionat.


Mitica si arbitrii
Tot in Comitetul Executiv, Dumitru Dragomir s-ar fi declarat impotriva noilor reguli care stabilesc legaturile intre oficiali si arbitri inaintea unui meci. Conform acestora, cluburile vireaza banii de barem, transport si cazare catre FRF, care ii plateste direct pe arbitri. Responsabilii cluburilor nu se pot intilni cu membrii brigazii decit atunci cind le asigura deplasarea de la hotel la stadion si inapoi.

Nocturne obligatorii
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a anuntat ca, in cel mult trei ani, toate echipele care evolueaza in prima liga vor fi obligate sa detina instalatie de nocturna. Prevederea va fi trecuta in caietul de licentiere, astfel incit cine nu va indeplini aceasta cerinta va risca sa nu obtina dreptul a evolua in divizia de elita. In momentul de fata, exista cinci cluburi in Liga I care nu au nocturna.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
wollt
wollt  •  15 Aprilie 2012, 04:38
Postat de wollt pe 15 Aprilie 2012, 04:37

;\ |' \ _ ; : ; / `-. /: : | | ,-.`-. ,': : | \ : `. `. ,'-. : | \ ; ; `-.__,' `-.| \ ; ; ::: ,::'`:. `. \ `-. : ` :. `. \ \ \ , ; ,: (\ \ :., :. ,'o)): ` `-. ,/,' ;' ,::"'`.`-' `. `-._ ,/ : ; '" `;' ,`. ;/ :; ; ,:' ( ,:) ,.,:. ; ,:., ,-._ `. \""'/ '::' `:'` ,'( \`._____.-'"' ;, ; `. `. `._`-. \\

sdfg

wollt
wollt  •  15 Aprilie 2012, 04:37

;\ |' \ _ ; : ; / `-. /: : | | ,-.`-. ,': : | \ : `. `. ,'-. : | \ ; ; `-.__,' `-.| \ ; ; ::: ,::'`:. `. \ `-. : ` :. `. \ \ \ , ; ,: (\ \ :., :. ,'o)): ` `-. ,/,' ;' ,::"'`.`-' `. `-._ ,/ : ; '" `;' ,`. ;/ :; ; ,:' ( ,:) ,.,:. ; ,:., ,-._ `. \""'/ '::' `:'` ,'( \`._____.-'"' ;, ; `. `. `._`-. \\

Vezi toate comentariile (2)
Comentează