FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV / VIDEO Mititelu, șantajat în închisoare să-l voteze pe Iorgulescu? „Mi s-a arătat pisica” + Propunere radicală pentru reorganizarea LPF: „Să rămână doar el și două secretare!”

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 13:18 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 16:39

Astăzi, în direct la GSP Live, Adrian Mititelu a venit cu un nou val de critici și acuze la adresa conducerii LPF și a deținătorilor de drepturi din Liga 1. Finanțatorul FCU Craiova a schițat și un plan radical de reformare a ligii care ar aduce încasări suplimentare cluburilor.

Iritat de orele de programare ale meciurilor și de întârzierea plăților din drepturile TV, Adrian Mititelu a declanșat în ultimele săptămâni o campanie împotriva lui Gino Iorgulescu și a modului în care sunt gestionați banii de la televiziuni. 

În această dimineață, Mititelu a susținut că ar fi fost șantajat înainte de alegerile pentru președinția LPF desfășurate la finalul lunii mai: 

„Gino vine și spune că reformează Liga, că maximum două mandate, dar două mandate sunt pentru fraieri. El stă trei. Vă fac o destăinuire. S-a votat în unanimitate pentru Gino, dar și acolo au fost intervenții. Noi am fost singurii care nu i-am dat adeziunea lui Iorgulescu înainte de alegeri. Au încercat, au făcut intervenții și pe la mine, la închisoare. Au încercat să ia legătura cu mine. Până la urmă mi-au arătat pisica. 

Eram în detenție, am votat și eu de teamă. Mi-au arătat pisica. Au zis că nu-mi înregistrează contractele în care am clauză de prelungire pe un sezon sau două. Trebuia să notific jucătorul până la 30 mai și contractul se prelungea în condițiile financiare noi pe care le aveam agreate. Au spus că trebuie să fie jucătorii de acord. Au tărăgănat până la alegeri. Am votat pentru Gino și imediat s-a rezolvat problema. Au legitimat jucătorii fără nicio problemă”.

Mititelu ar vinde sediul LPF

Mititelu a admis „că ieri sau alaltăieri s-a plătit o mare parte din sumele care trebuiau plătite”, însă și-a continuat atacurile la adresa LPF, venind cu o propunere de eficientizare a sumelor provenite din drepturi: 

„Ce ne trebuie nouă Ligă care să consume 300.000 de euro pe lună?! Președintele ia 25.000 de euro pe lună pentru ce? Să administreze un contract de drepturi TV? Face odată la 5 ani un contract și pe ăla îl face prost. Eu aș vinde sediul Ligii, aș închiria o cameră la FRF într-un colț, l-aș ține pe Iustin Ștefan, un băiat pregătit pe care îl prețuiesc, și două secretare, în rest i-aș trimite pe toți acasă. Aș economisi 3 milioane de euro, asta ar însemna măcar 200-300.000 de euro în plus pentru fiecare club”.

E o nebuloasă cu aceste drepturi. Deja am vorbit puțin și au început să-mi dea unii niște sfaturi. Sunt fel și fel de zvonuri că sunt fel și fel de oameni în spate, cu servicii, generali de securitate…Oamenii au început să se teamă, nimeni nu vorbește. În general, suntem foarte lași. Am văzut în detenție că Becali a făcut și el scandal după care am văzut că s-a potolit. Probabil i-a spus și lui cineva să se potolească” 
- Adrian Mititelu, la GSP Live

„L-aș pune pe Șucu să negocieze pentru cluburi”

Mititelu e convins că o renegociere a contractului pentru drepturi TV care expiră în 2024 ar aduce mai mulți bani cluburilor din Liga 1: „L-aș pune pe Dan Șucu, de a cărui venire în fotbal mă bucur foarte tare, să negocieze contractul de drepturi TV, sunt convins că ar obține mult mai mulți bani. Se pot încasa cel puțin 4-5 milioane în plus pe an. Fotbalul e pe un trend ascendent, publicitatea a crescut, avem stadioane noi, a trecut pandemia.

M-am simțit jignit când cineva dintre cei care dețin drepturile TV mi-a dat un telefon să votăm la Adunarea Generală pentru o prelungire automată pe doi ani a actualului contract, din 2014 până în 2026. Vă dați seama unde am ajuns?! Se vaită deținătorii că drepturile sunt scumpe, dar pe de altă parte vor de acum să-l prelungească pe alți doi ani. Noi rămânem fraieri în continuare, dar eu nu vreau să mai rămân fraier. Din 2024, vreau o altă abordare”.

Am niște informații că suma care se încasează de la televiziune e mult mai mare decât suma care ajunge la cluburi, dar nu am nicio dovadă. Nu vă întrebați de ce avem nevoie de intermediar pentru drepturi? E ca aia cu țăranii care cresc roșii și vine unul să le ducă la piață. Intermedierea asta ascunde altceva, credeți-mă, dar puțini au curaj să vorbească” 
- Adrian Mititelu, la GSP Live

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
kuba
kuba  •  11 August 2022, 07:56

Cenzura GSP :))) Stucane, mai e Vinnie Jones galez? :)))))

10iul73
10iul73  •  11 August 2022, 00:53
Postat de supermamaliga_1 pe 10 August 2022, 14:03

Nu zice nimic rău Mititelu, iar faptul că îl recunoaște pe Șucu ca personaj pozitiv în fotbal este un lucru care denotă maturitate. Șucu chiar e businessman pe lângă *** precum Rotaru, Iftime, Negoiță(în trecut), Becali și alții care au fost. Restul de echipe nu au patroni, Chindia e cu primăria și Consiliul, Voluntari la fel, Petrolul la fel, FC Argeș la fel, "Hermadame" la fel, U "Boc" Cluj, etc. Cât despre LPF, ce rol are Gino, că e dispărut de ani buni, iese o dată pe an și nu face nimic.

Denota vrajala,nimic sincer,incearca sa sa faca alianțe,da omul ala este un om de afaceri,unul bun...asta de care spui tu ca este ok nu are nici o treaba cu afacerile,totul este bagabonteala..

10iul73
10iul73  •  11 August 2022, 00:50
Postat de sportix pe 10 August 2022, 15:12

Mititelu e cam singurul care zice lucrurilor pe nume, bravo dom'le tine-o tot asa!

Nu ai nici o treba,esti pe langa subiect,viata,etc...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează