LIGA 1  ·  CRAIOVAMAXIMA.RO

Mititelu: "Sper să conving autorităţile ca în ianuarie 2010 să anunţăm ceva concret cu noua arenă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 februarie 2009 00:00

Patronul Universităţii a oferit detalii în legătură cu proiectul viitorului stadion de 21.000 de locuri al Craiovei. El spune că look-ul "Arenei Leilor" a fost inspirat după modelul unui stadion construit în Scoţia.

"Ne apucăm de construcţia viitorului stadion cînd avem bani. Cel puţin cele două instituţii locale plus clubul Universitatea vor finanţa acest proiect, suma totală urmînd a fi între 20-25 milioane de euro. Nu este o sumă mică. Iniţial, negociasem cu olandezii care au făcut stadionul CFR-ului. E o mare diferenţă între suma veficulată că ar fi investit-o clujenii şi costul real al lucrărilor. Se exagerează cu aceste sume, nu ştiu de unde se ajunge la sute de milioane de euro.

Pînă nu vom obţine o propunere certă din partea autorităţilor locale, nu putem vorbi de sumele cu care va participa fiecare. Sper să conving autorităţile locale ca în ianuarie 2010 să anunţăm ceva concret în legătură cu noua arenă. Stadionul va avea o capacitate de 21.000 de locuri. Orice ar fi depăşit această mărime, ar fi implicat alte detalii tehnice, care ar fi ridicat mult costurile. M-am inspirat dintr-un stadion construit în Scoţia în ceea ce priveşte aspectul arenei.

E posibil ca amplasamentul iniţial, actuala "Tineretului", să fie schimbat cu unul mai mare. Arată cam înghesuit stadionul în locaţia iniţială. Arena va avea între 3 şi 4 stele. Vreau să aduc fanii mai aproape de teren, să se creeze un vacarm adevărat. Asta mă face cel mai mult să lupt pentru construirea acestui stadion", a spus Mititelu la televiziunea Sportro.Ce a făcut Nicolae Ceaușescu, în mare secret, de frica invaziei armatei URSS. Mulți români trec azi pe acel drum, dar nu știu ce se ascunde acolo
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:30 Fotbal, Liga 2
U Cluj - CSM Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:30 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - Dinamo
Digi 2, Telekom 2
21:45 Fotbal, Serie A
Torino - Sassuolo
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×