FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVAMAXIMA.RO

Mititelu: "Sper să conving autorităţile ca în ianuarie 2010 să anunţăm ceva concret cu noua arenă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 februarie 2009 00:00

Patronul Universităţii a oferit detalii în legătură cu proiectul viitorului stadion de 21.000 de locuri al Craiovei. El spune că look-ul "Arenei Leilor" a fost inspirat după modelul unui stadion construit în Scoţia.

"Ne apucăm de construcţia viitorului stadion cînd avem bani. Cel puţin cele două instituţii locale plus clubul Universitatea vor finanţa acest proiect, suma totală urmînd a fi între 20-25 milioane de euro. Nu este o sumă mică. Iniţial, negociasem cu olandezii care au făcut stadionul CFR-ului. E o mare diferenţă între suma veficulată că ar fi investit-o clujenii şi costul real al lucrărilor. Se exagerează cu aceste sume, nu ştiu de unde se ajunge la sute de milioane de euro.

Pînă nu vom obţine o propunere certă din partea autorităţilor locale, nu putem vorbi de sumele cu care va participa fiecare. Sper să conving autorităţile locale ca în ianuarie 2010 să anunţăm ceva concret în legătură cu noua arenă. Stadionul va avea o capacitate de 21.000 de locuri. Orice ar fi depăşit această mărime, ar fi implicat alte detalii tehnice, care ar fi ridicat mult costurile. M-am inspirat dintr-un stadion construit în Scoţia în ceea ce priveşte aspectul arenei.

E posibil ca amplasamentul iniţial, actuala "Tineretului", să fie schimbat cu unul mai mare. Arată cam înghesuit stadionul în locaţia iniţială. Arena va avea între 3 şi 4 stele. Vreau să aduc fanii mai aproape de teren, să se creeze un vacarm adevărat. Asta mă face cel mai mult să lupt pentru construirea acestui stadion", a spus Mititelu la televiziunea Sportro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează