FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM l-a ghicit pe „noul Sabău” » Cum a ajuns Darius Olaru să fie jucător de bază la FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 08:27 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 08:27

Olaru, cu două goluri înscrise, a fost decisiv în partida cu Gaz Metan, echipa de la care l-a cumpărat FCSB. Mihai Stoica are meritul de a fi insistat pentru mijlocașul căruia roș-albaștrii i-au schimbat în bine și postul, și randamentul.

FCSB a realizat un transfer inspirat al unui fotbalist care nu impresiona nici măcar la Gaz Metan. Darius Olaru a bifat multe meciuri ca titular la Mediaș, dar își făcea loc în echipă mai ales datorită regulii U21.

Randamentul său era mediocru. Folosit ca extremă dreapta sau stânga, Olaru a marcat 11 goluri în 113 partide adunate în campionat în tricoul alb-negrilor.

Gigi n-a avut încredere

Becali l-a cumpărat cu un preț mare, 600.000 de euro, și au existat două motive pentru care s-a grăbit să achite atât de mulți bani: interesul pe care îl manifesta CFR Cluj pentru jucător și insistența cu care Mihai Stoica i-l descria drept o achiziție excelentă. MM îl recomanda pe Olaru drept "noul Sabău" și insista că postul cel mai bun al lui ar fi ca inter în 4-3-3, un mijlocaș cu sarcini mai ales ofensive, dar responsabil pentru ambele faze. Exact poziția în care a ajuns să joace acum la FCSB.

Becali nu îl considera pe Darius un talent atât de mare ca al favoriților săi: Man, Coman, Moruțan. De aceea l-a mai împrumutat la Mediaș încă 6 luni după ce l-a cumpărat. Iar în primele 6 luni de la FCSB l-a folosit ca titular doar în 10 partide.

E important și pentru Mutu

Partida de luni seară, în care Olaru a marcat două goluri împotriva Gazului, i-a cimentat locul de titular și a confirmat progresul pe care l-a înregistrat jucătorul în lunile recente. El a devenit titular și în naționala de tineret și a marcat în campania pentru Euro 2021 în victoria dificilă din Finlanda, 3-1, un joc în care adversarii au dominat, au ratat ocazii mari, iar fotbalistul de la FCSB a contribuit la victoria românilor. În generația trecută U21, semifinalistă la Campionatul European, nu a avut șanse să joace.

14 meciuri și două goluriare Olaru în naționala de tineret. El va evolua cu selecționata U21 la Euro de anul viitor, într-o formulă în care Mutu îl folosește pe același post ca la FCSB, mijlocaș central ofensiv în 4-3-3

A ieșit accidentat

Olaru a fost schimbat după mai puțin de o oră din meci și înlocuirea lui a fost surprinzătoare, dat fiind randamentul foarte bun din prima parte a jocului. El a explicat după aceea ce s-a întâmplat: "Am simțit din pauză dureri la genunchi, am spus asta și am stabilit cu antrenorul să încerc să mai joc. Nu a fost posibil, motiv pentru care a trebuit să fiu înlocuit".

De ce nu s-a bucurat

Darius a evitat să celebreze golurile pe care le-a înscris cu Gaz Metan. Motivul? I s-a părut și lui ciudat să sărbătorească o victorie pe singurul stadion pe care a mai evoluat în prima divizie: "Nu m-am bucurat normal pentru golurile pe care le-am marcat, fiindcă am apărut în fotbal la Mediaș, aici am jucat întâi și simt că îi datorez clubului ascensiunea mea. Sunt în fotbalul mare și datorită lui Gaz Metan, din cauza asta nu am avut gesturi de bucurie". Olaru a mai evoluat doar pentru ardeleni înainte să ajungă la FCSB.

Alte mutări au fost dezastruoase

Reprofilarea lui Olaru, despre care Mihai Stoica a crezut că era un mijlocaș central chiar și atunci când el juca extremă la Gaz Metan, e un exemplu rar de alegere fericită a FCSB-ului. În general, Becali i-a mutat neinspirat pe jucători pe alte posturi decât erau acelea pentru care ei erau specializați. A încercat să-l transforme pe mijlocașul ofensiv Salomao în fundaș stânga, pe Dragoș Nedelcu a vrut să-l facă fundaș central. Recent, l-a adus pe Buziuc, mijlocaș stânga la Clinceni, și l-a considerat un vârf mai bun decât este Sergiu Buș, obișnuit să evolueze doar ca "număr 9".

Cupa României // Match Preview Gloria Buzău - FCSB

Citește mai multe știri din Liga 1:

PCH, anunț fără precedent: „Cortacero, nu vei scăpa, o să te găsim! În '89 nu ne-a oprit nimeni. Cerem sprijinul Ambasadorului Spaniei la Bucureşti”

EXCLUSIV. Cine a strigat „hoții” a supus arbitrii: FCSB e noua favorită a „fluierașilor”! Craiova, cea mai dezavantajată!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  25 Noiembrie 2020, 16:22

Parerile lui MM trebuie luate cu titlu de inventar !! Tot el incerca sa ne convinga cu ani in urma, ca Elton, jucator adus de el, este un mare talent brazilian care isi va gasi locul in nationala carioca !!

danut1971
danut1971  •  25 Noiembrie 2020, 15:48

meme gura mica tot cfr va fi campioana iar fcsb nu va prinde nici cupele europene cu arbitrii vostrii platiti cu tot

853246084756615
Marcel Popa  •  25 Noiembrie 2020, 14:48

Laude si iar laude pt. mascariciul de Mihai Stoica.Fcsb nu joaca in cupele europene de trei ani ,asa ca ce laudati atata echipa asta.Mai nou castiga doar cu arbitrii.Lehamite de asa ziaristi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close