FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM STOICA A PLECAT DE LA FCSB // 7 episoade controversate cu fostul manager general și director sportiv al roș-albaștrilor

Mihai Stoica +2   FOTO
Mihai Stoica

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 august 2019 20:50

Seară plină la FCSB. Gigi Becali, patronul echipei, a făcut un adevărat tur de forță la TV: a anunțat că Mihai Stoica, directorul sportiv al clubului, a plecat, (Detalii AICI) că l-a dat pe Mihai Bălașa la Craiova la schimb cu Tiago Ferreira (Detalii AICI)și că îl vrea pe fundașul ucrainean Yevhen Khacheridi, 32 de ani. (Detalii AICI)

MM Stoica și-a dat demisia de la FCSB!! » „Am rămas prieteni”. Gigi Becali a dezvăluit motivul despărțirii

De-a lungul anilor petrecuți la echipa roș-albastră, MM Stoica a cucerit 4 titluri cu roș-albaștrii, dar a fost și în centrul mai multor scandaluri.

GSP.RO prezintă 7 episoade controversate cu fostul oficial de la FCSB.

2005: A bătut un suporter al Stelei!

Unul dintre cele mai şocante gesturi ale managerului roş-albaştrilor de când a intrat în fotbal, dacă nu chiar cel mai şocant, a fost când a coborât din loja stadionului din Ghencea pentru a lovi cu pumnul un suporter al Stelei de la tribuna I. Se întâmpla în primăvara lui 2005, în timpul meciului Steaua - CFR 1-0.

Fanul respectiv îl contesta pe Dică, unul dintre favoriţii managerului. MM a ieşit iniţial pe geamul lojei şi l-a ameninţat pe fan, care însă nu a fost intimidat pe MM. Stoica a coborât apoi, însoţit de gărzile de corp ale lui Gigi Becali şi, când a ajuns lângă suporterul respectiv, i-a aplicat direct un pumn în faţă!

2006: I-a spus lui Pădureanu „Sper să te văd mai repede mort!”

În finalul sezonului 2005-2006, în care Steaua a dus o luptă umăr la umăr cu Rapid pentru titlu, roş-albaştrii au pierdut la Bistriţa, scor 0-1, un meci în care au fost dezavantajaţi de arbitrul Serea, care le-a refuzat două penalty-uri. După finalul meciului, l-au lăsat nervii pe MM, care după ce l-a înjurat pe Jean Pădureanu, i-a pus mâna în gât şi i-a strigat: „Vreau să te văd mort cât mai repede, nenorocitule!". Pădureanu a rămas şocat: „În viaţa mea nu am văzut un comportament mai huliganic”.

2007: Borcea i-a stins trabucul pe frunte

După ce a plecat de la Steaua, în aprilie 2007, MM a semnat cu Urziceni şi chiar la primul meci împotriva lui Dinamo a ieşit scandal. A contestat violent câteva decizii ale arbitrilor, a fost eliminat şi, în timp ce părăsea terenul, striga şi gesticula în direcţia lojei în care se afla Cristi Borcea. Martori de atunci au povestit la vremea respectivă că MM chiar ar fi intrat în încăperea unde era oficialul dinamovist şi a continuat să-l ameninţe, însă Borcea i-ar fi stins trabucul pe frunte.

2011: L-a pocnit pe fratele ginerelui, la o nuntă!

O altă întâmplare incredibilă în care a fost implicat MM s-a petrecut după meciul Gaz Metan - Steaua, din septembrie. Echipa a plecat de la stadion, iar când autocarul a ajuns înapoi la hotelul Binder Bubi, acolo era în plină desfăşurare o nuntă.

Mai mulţi dintre nuntaşi au ieşit în faţa stabilimentului şi, văzându-i pe cei de la Steaua, au început să-i ironizeze. MM a luat foc, s-a îndreptat spre unul dintre aceştia, care era chiar fratele ginerelui, şi l-a lovit de mai multe ori. Cei prezenţi, printre care jucătorii şi antrenorii Stelei, dar şi alte persoane care se aflau la nuntă, au rămas pur şi simplu blocaţi, în timp ce alţii, printre care şi angajaţi ai hotelului şi cei care au escortat echipa la hotel, au intervenit şi l-au oprit pe managerul roş-albaştrilor.

mihai stoica

2011: A înjurat un antrenor, apoi l-au apărat bodyguarzii

În timpul meciului Chiajna - Steaua, MM l-a înjurat pe Costică Dumitru, antrenorul de portari de la Chiajna. Dumitru și preparatorul fizic Păun l-au căutat pe managerul Stelei după meci, pentru a se răfui cu el, însă ei au fost opriţi să ajungă în dreptul stelistului de bodyguarzi.

2013: Sancţionat de un tribunal din Macedonia pentru agresiune

Înaintea meciului pe care Steaua urma să-l joace în preliminariile UCL la Skopje, cu Vardar, în iulie 2013, Mihai Stoica şi-a petrecut noaptea la poliţie, iar dimineaţa jocului la un tribunal, unde a fost judecată o plângere împotriva lui. Ce s-a întâmplat atunci? Reporterul și cameramanul ProTV au mers la antrenamentul echipei, dar ofiţerul de presă Cătălin Făiniși le-a explicat că nu le este permis accesul. El nu a apucat însă să pronunţe mai mult de două propoziţii fiindcă a intervenit Mihai Stoica. „Daţi-i drumul de aici! Căraţi-vă!”, a început MM. 

„Ia plecaţi în p...a mea de aici! Mă rog de voi să plecaţi? Afară, dă-te-n p. .a mea! Gata, hai! Nu mă face să dau în tine! Cum p.. a mea să nu pot să dau în tine? Ieși, băga-mi-aș p. .a în familia ta!”. MM a sesizat că Alexandra Tănăsescu, reporterul ProTV, filma cu telefonul mobil și i-a luat aparatul, ajutat de gărzile de corp, ca să șteargă imaginile! Una dintre gărzile de corp a bruscat-o pe Alexandra și fata a mers la spital, de unde a ajuns la tribunal. MM a fost amendat cu 400 de euro. În plus, ProTV, agenţia de monitorizare a presei ActiveWatch şi Asociaţia Presei Sportive au anunţat la vremea respectivă că vor sesiza UEFA. 

2017: Beție și bătaie în club

Mihai Stoica s-a îmbătat în noaptea de vineri, 10 noiembrie 2017, spre sâmbătă şi a provocat scandal şi o bătaie generală în clubul LOFT din centrul Capitalei. Unul dintre martori a povestit la acea vreme tot ce s-a întâmplat în club în acea noapte. 

„Am ajuns în club după ora 1:00. MM Stoica era deja acolo. La masă mai erau fata lui, Teodora, dar şi iubitul ei, Dan Petrache. A fost şi Marius Ianuli, dar și alte personaje. La un moment dat a început un scandal monstru, pur și simplu s-au luat la bătaie. Nu știu exact de la ce s-au luat... Se băteau ca în luptele de stradă. Se băteau.... Au venit bodyguarzii clubului, au încercat să-i oprească, dar nu au reușit și au sunat să vină ajutoare. Petrache a sărit să se bată cu unul, era ținut de cinci, șase oameni, s-a suit pe mese, a spart tot, nu s-a oprit. Au sărit MM și Teodora și se băteau cu unii de la masa de lângă. S-au bătut în jur de cinci minute.

MM Stoica a început să arunce cu sticlele, a spart tot ce era pe masă. S-au împins în club, până au ieșit afară, au spart geamurile de la intrare cu sticlele. Totul era distrus pe masa lor, iar pe lângă ei erau doar sticle sparte și cioburi. Lumea a fugit, nu știa pe unde să iasă. Mache a ieșit pe ușa din spate când a început scandalul, a dispărut imediat. Era totul spart în jurul lor. Apoi, s-au bătut în curte cu bodyguarzii de la LOFT. Erau beți, terminați, nu se țineau pe picioare. Petrache a căzut într-un șanț în parcarea de lângă, a căzut într-un gol acolo. MM urla în curte că «Vă omor pe toți!». Arunca în parcare cu sticlele de băutură, toți prietenii lui încercau să-l calmeze. Avea capul umflat, era tumefiat la față, se învineţise... Au fost scene șocante"

Făcea mişto de beţia de la Dinamo

După ce subiectul cu cei 5 fotbalişti de la Dinamo care au băut până dimineaţa în noaptea dinaintea meciului cu Aerostar Bacău a apărut în spaţiul public, Mihai Stoica nu s-a abţinut să facă anumite ironii la adresa lui Steliano Filip şi compania. „Dacă Dinamo va intra în play-off? Nu ştiu, depinde de multe lucruri, depinde ce face Leipzig de exemplu", a spus MM cu trimitere subtilă la faptul că iniţial fotbaliştii de la Dinamo au infirmat că ar fi băut până dimineaţa şi au susţinut că "ne-am strâns mai mulţi într-o cameră din hotel să vedem meciul Leipzig-Bayern Munchen, din Cupa Germaniei". 

mihai stoica3

E eliberat condiţionat!

Mihai Stoica a făcut închisoare! În Dosarul Transferurilor a fost şi el condamnat în martie 2014, alături de alţi 7 inculpaţi. MM a primit 3 ani şi 6 luni şi a fost eliberat condiţionat după aproape 2 ani de detenţie, în februarie 2016! De când a ieşit din spatele gratiilor, Stoica n-a mai fost implicat în scandaluri, până în acest weekend, la fel de des cum s-a întâmplat până să fie încătuşat! 

DEX-ul îl caracterizează perfect pe MM :)

Huligan - Persoană care comite acte de huliganism
Huliganism - Purtare sau atitudine brutală care trădează lipsă de respect față de societate și față de demnitatea omului, prin călcarea tuturor regulilor de conduită, prin acte de agresiune, devastări

 

Citește și: 

Tiago Ferreira la FCSB, Mihai Bălașa la CS Universitatea Craiova! Gigi Becali a anunțat schimbul: „Sper că nu m-am păcălit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
kingdom.of.jerusalem
kingdom.of.jerusalem  •  08 August 2019, 10:35

Un golan mai putin.

131624217670160
Geani Muraru  •  08 August 2019, 10:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

octavianus
octavianus  •  08 August 2019, 10:11

***, sau becali disperat ca nu gaseste antrenor care sa-l accepte si pe mimi pe banca plus indicatiile lui de doctor in fotbal, i-a facut vant personajului eliberat conditionat, mester in tamplarie, sigur cu studii superioare, scriitor prolific inspirat de izul penitenciarelor, smardoi cu bade-garzii in spate, mare carecter de sifon si mare iubitor de sapunuri fine la dush.....si uite asa incepem sa speram ca mirosurile pestilentiale din fotbal incep sa dispara, cu o floare nu se face primavara dar macar mai scapam de o buba infectata plina cu puroi......mult succes mimi daca vrei o cutie de carton te pot ajuta.....desi si asta ar fi prea mult pentru unul ca tine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează