FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

MM Stoica e specialist. În ce? :) Managerul Stelei s-a făcut de rîs în direct la DigiSport

MM Stoica s-a dat de gol în cadrul unei emisiuni
MM Stoica s-a dat de gol în cadrul unei emisiuni

Articol de - Publicat joi, 27 februarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 27 februarie 2014 00:18

Stoica a crezut că s-a modificat regulamentul Champions League şi s-a mirat de ce Manchester United nu-l foloseşte la Atena pe Juan Mata. În emisiunea care a precedat partida din Ligă, ”specialistul” în fotbal european a trecut de la o gafă la alta.

Mihai Stoica revine cu "perle" despre Champions League. După ce l-a jignit pe Roura, antrenorul Barcelonei din sezonul trecut, pe care l-a numit "faţă de bovină" fiindcă MM anticipase o victorie clară a catalanilor pe terenul lui Milan într-un meci pe care italienii aveau să-l cîştige lejer cu 2-0, managerul campioanei României şi-a mutat "protestele" pe Anglia.

Marţi seară, la DigiSport, MM a fost din nou invitat, în emisiunea care a precedat partida Olympiakos - Manchester United. Cînd pe ecran au apărut echipele de start, Stoica s-a declarat indignat: "Nu înţeleg de ce nu joacă Juan Mata! Pentru faza aceasta, Manchester a avut dreptul să opereze trei modificări pe lista pe care a înregistrat-o la UEFA! E rezervă spaniolul? Nu e nici rezervă?!".

Moderatorul Andrei Niculescu a încercat să-i explice că regulamentul nu permitea o asemenea schimbare, întrucît Mata a apărut deja în această ediţie din Champions League pentru Chelsea, fapt care l-a făcut neeligibil pentru un alt club. A rezultat un dialog în care managerul a trecut de la siguranţă de cunoscător la nedumerire şi căutări pe telefon, după regulamentul Ligii.

MM: "Am citit personal regulamentul, scris negru pe alb! Din acest sezon, s-a schimbat regulamentul, un fotbalist poate evolua pentru clubul la care s-a transferat chiar dacă a jucat în Ligă şi pentru fosta lui formaţie".

Niculescu: "Dar mai sînt şi alte situaţii precum a lui Mata, jucători transferaţi în iarnă şi neincluşi pe liste. Şi mi-e greu să cred că United a dat 40 de milioane pe el şi nu-l trece pe lista de Champions!".

Stoica intră pe net, de pe telefon, şi descoperă regulamentul competiţiei. Începe să citească în direct, într-o engleză gen Ion Iliescu. "N-avem traducere", glumeşte Andrei Niculescu. "Fă-ne un rezumat!", intervine amuzat şi Gabi Balint.

MM: "Aaa, deci aşa e: pot fi înregistraţi doar fotbaliştii ale căror foste cluburi nu s-au calificat în faza aceasta a competiţiei. Adică să fi jucat în grupe pentru echipe eliminate".

Niculescu: "Bine, dar Milan nu l-a înregistrat nici ea pentru Champions League pe Honda, deşi ŢSKA Moscova nu e calificată în primăvara Ligii".

MM: "Mda...".

Managerul Stelei, formaţie participantă, de asemenea, în competiţia ale cărei reguli el nu le cunoaşte, a continuat să citească de pe telefon.

Niculescu, Balint şi Ilie Dumitrescu aşteptau "rezolvarea" într-o tăcere jenată. MM a exclamat din nou: "Gata! Pot fi înregistraţi numai jucătorii care au participat pentru alt club în tururile preliminare şi în play-off!".

Adică fix vechea regulă, valabilă de cîţiva ani în Liga Campionilor! Acesta era motivul pentru care Manchester nu-l putea folosi pe Mata, deşi plătise peste 40 de milioane de euro pe el.

Managerul Stelei a revenit recent în emisiunile de la DigiSport, după ce anunţase că demisionează, supărat că Radu Naum "nu se pricepe la fotbal". S-a întors "din respect faţă de telespectatorii emisiunii"!

2 e numărul participărilor Stelei, cu MM manager, în grupele Champions League, competiţia al cărei regulament nu-l cunoaşte

3.000 de euro lunar încasează Mihai Stoica din contractul cu DigiSport, televiziune care îl plăteşte ca specialist în fotbalul european

"Eu mă documentez, mă pregătesc înainte să merg într-o emisiune, că trebuie să ştii că idolul lui De Ceglie e Nedved, p-astea nu le poţi învăţa la "fără frecvenţă"! Chiar trebuie să vă învăţ eu să faceţi presă?" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Cu jucători a recomandat MM recent pentru a fi aduşi la Steaua:
- Georgievski. A avut prestaţii mediocre, acum e în recuperare după o accidentare
- Tatu. Steaua a renunţat la el după doi ani de prestaţii penibile, jucătorul ajungînd la un club din Thailanda
- Gabi Matei. A suferit cîteva accidentări grave la genunchi şi nu se ştie dacă va mai putea evolua în Liga 1
- Keşeru. Adus din Franţa pe un salariu de 400.000 de euro, a dezamăgit şi e rezervă

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Spectacol pirotehnic!
Şeful LPF, Gino Iorgulescu, le-a dat acordul suporterilor de la Steaua şi Dinamo să folosească torţe şi artificii la derby: "Spectacolul face parte din fenomenul fotbalistic. Eu sînt de acord să se facă şi nu ascund faptul că la derby va fi un spectacol pirotehnic. Am cerut toate aprobările de la toate organele îndreptăţite pentru ca acest show să aibă loc, iar eu nu am nimic împotriva lor. Era mai bine dacă se juca pe Arena Naţională, dar şi Ghencea poate găzdui un astfel de meci".

"Gigi comandă din puşcărie"
Jean Pădureanu afirmă în "Sportul Bistriţean" că principalul merit pentru performanţele Stelei le are Gigi Becali, chiar şi după venirea lui Reghe: "La Steaua face performanţă Gigi Becali. De departe el e cel mai important. MM Stoica se duce şi ia notiţe de la Becali, apoi vine şi i le arată lui Reghe. Şi ăştia nu sînt de acord, mai mult încurcă, dar n-au ce face că Gigi conduce acolo. El e şi sfătuit de oameni care se pricep".

Probleme cu motivarea
Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, crede că Steaua va avea un retur mult mai greu: "E foarte dificil pentru cei din staff să-i mai motiveze pe băieţi pentru că mai sînt doar cîteva echipe foarte bune în campionat. Asta e principala problemă în acest moment. Important e că am cîştigat tot în 2014, Chipciu a fost fantastic, iar Sînmărtean s-a integrat imediat. Este o diferenţă mult prea mare de valoare şi experienţă între Steaua şi celelalte echipe".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (117)
capitza1967
capitza1967  •  28 Februarie 2014, 17:27

Voi ZIARISTI DE KAKAT faceti misto de unul care va ingroapa in materie de fotbal ? Voi ZIARISTI DE KAKAT santeti la degetul mic de la piciorul lui MIHAI STOICA .

paleasca
paleasca  •  28 Februarie 2014, 13:33

Chiar daca MM a gresit,asta nu va face pe voi mai destepti.

dinamo74
dinamo74  •  27 Februarie 2014, 23:59

Mai dar nu este vina lui mm! Este vina celor care-l aduc la emisiuni, dar si ei au o vina mai mica, pentru ca cei care stau in fata televizoarelor, se uita la el! Atata timp cat lumea il urmareste, spusele lui sunt comentate, de bine sau de rau, mm va fi acolo! Nu il mai vreti nu-l mai urmariti si comentati! Simplu! Dar si voua va place....

Vezi toate comentariile (117)
Comentează