FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

MM Stoica şi Urbano Lega ironizează antrenametele Stelei: "Se pregătesc după metode de acum 45 de ani"

Un fost preparator fizic şi un fost manager din Liga 1 rîd de metodele lui Ilie Stan
Un fost preparator fizic şi un fost manager din Liga 1 rîd de metodele lui Ilie Stan

Articol de - Publicat sambata, 14 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2012 02:12

Un dialog între Urbano Lega, fost preparator fizic la FC Naţional şi U Craiova, şi Mihai Stoica, manager la Steaua pînă în toamna trecută, s-a transformat în critică şi ironie la adresa staff-ului tehnic al roş-albaştrilor.

Ilie Stan continuă să fie contestat de Mihai Stoica, de astă dată pentru faptul că a decis să-şi ducă jucătorii într-un stagiu montan de 9 zile la Poiana Braşov. Ieri, pe facebook, Urbano Lega, fost preparator fizic în Liga 1 la FC Naţional şi la U Craiova, a postat un mesaj, scris în italiană pe profilul lui Mihai Stoica, cu ţintă directă la cantonamentul Stelei.

"Jucătorii Stelei au impresia că se antrenează mergînd la munte. Ce face Steaua azi făcea Nereo Rocco acum 45 de ani pentru că nu avea cunoştinţe despre pregătirea fizică" a fost "postul" lui Lega. Mihai Stoica a făcut un prim comentariu: "Ne-am întors în timp. Cred că cei care au luat hotărîrea de a merge la munte nici nu ştiu cine a fost Nereo Rocco. Tu crezi că ei ştiu teoria antrenamentului fizic?".

Urbano Lega a continuat "dialogul" şi, după ce l-a felicitat pe MM pentru modul corect în care ştie să scrie în italiană, a revenit la subiect: "Totuşi, fotbalul nu înseamnă numai pregătire fizică, nici chiar în Italia, e diferit faţă de cluburile anglo-saxone. Mulţi antrenori vor să decidă şi asupra pregătirii fizice, chiar dacă nu au cunoştinţe în domeniu". MM a avut un "reply" şi aici: "Cred că e aproape imposibil de schimbat această situaţie, mai ales în România".

Ultima campioană a fost la munte
Echipa care a cîştigat titlul sezonul trecut în Liga 1, Oţelul, a fost printre puţinele formaţii care au decis să facă unul dintre stagiile dintre tur şi retur la munte. Dorinel Munteanu şi-a dus elevii în Poiana Braşov pentru mai mult de o săptămînă, iar în vară a celebrat cîştigarea campionatului.

Cine a fost Nereo Rocco
- s-a născut în 1912, la Trieste, şi a decedat la vîrsta de 67 de ani
- a jucat fotbal la Triestina, Napoli şi Padova
- a avut o carieră de antrenor şi director tehnic de 30 de ani, trecînd pe la Padova, Torino, Milan, Fiorentina
- are un palmares fantastic cu Milan: două titluri, 3 Cupe ale Italiei, două Cupa Campionilor, două Cupa Cupelor, o Cupă Intercontinentală

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (55)
haideusicfr
haideusicfr  •  17 Ianuarie 2012, 21:09

Becali nu are bani sa plateasca niste gaini.E deci ..gainar . In Antalya cantonamentul nu e pe gaini ....

simohayha
simohayha  •  17 Ianuarie 2012, 09:15
Postat de stelist1986 pe 14 Ianuarie 2012, 19:12

Ce nu intelege genonchio mm e aspectul psihologic al antrenamentului de la munte. E posibil ca un jucator care si-a depasit niste limite la munte sa fie mai pregatit psihic pentru competitie.In plus cred ca se poate forma si o camaraderie care numai in conditii speciale se poate obtine.

Corect, spiritul de echipa creste in aceste conditii, creste unitar rezistenta fizica agrupului, se formeaza legaturi mai trainice si constientizeaza mai bine necesitatea unui efort sustinut pentru indeplinirea obiectivelor. Daca Ilie are rezultate bune in realizarea omogenizarii lotului Steaua va avea rezultate foarte bune in retur. Asa sa ne ajute Domnul!

1745flo
1745flo  •  14 Ianuarie 2012, 23:14

bravo MM, da-le si un pumn in fatza!

Vezi toate comentariile (55)
Comentează