FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM Stoica virusează FCSB! Revenirea managerului a prăbușit echipa lui Becali și Vintilă

MM Stoica la FCSB, foto: GSP
MM Stoica la FCSB, foto: GSP

Articol de , , - Publicat vineri, 28 februarie 2020 00:00

Cât timp MM Stoica a lipsit din club, FCSB a avut un parcurs foarte bun și a recuperat din distanța față de primul loc. Revenirea lui a readus lipsa de randament a roș-albaștrilor și prăbușirea în clasamentul Ligii 1

  • Revenirea lui MM Stoica în club, ca și prezența lui la FCSB în startul acestui sezon, a fost practic o adevărată piatră de moară legată de gâtul vicecampioanei.
  • Randamentul pe care jucătorii, antrenorii și formația l-au avut pe perioada în care MM Stoica a lipsit din club a fost unul foarte bun. 

În acea perioadă, în lipsa lui, FCSB a reușit să recupereze mare parte din deficitul pe care îl avea și a izbutit un procentaj bun de puncte câștigate, raportat la totalul celor puse în joc, aproape 65%. În schimb, cât timp s-a aflat MM în preajma echipei, FCSB a fost mult mai ineficientă, a luat doar 50% din puncte! 

MM Stoica a plecat de la FCSB în august 2019

MM Stoica virusează FCSB! Revenirea managerului a prăbușit echipa lui Becali și Vintilă

MM Stoica a plecat în august, după înfrângerea din campionat suportată la Giurgiu, cu Astra, scor 1-2. În acel moment, FCSB avea o linie de clasament demnă de o formație care se luptă pentru evitarea retrogradării: 4 meciuri, o victorie, o remiză și două eșecuri. Doar 4 puncte și echipa se afla în coada clasamentului. 

Pentru o scurtă perioadă, chiar și după plecarea lui, FCSB a continuat să eșueze în Liga 1, apoi și-a revenit și a început să lege rezultatele pozitive. Cuplul Becali - Vintilă a redresat situația și a reușit să revină în prim-plan. 

Ultimul meci disputat înainte de reîntoarcerea lui MM Stoica a fost confruntarea de la Botoșani, unde Coman și compania s-au impus fără emoții, scor 2-0. A urmat o pauză pentru meciurile naționalei, iar MM și-a anunțat revenirea, pe contul său de pe o rețea de socializare: „Nu am plecat niciodată". 

FCSB a pierdut chiar prima partidă la revenirea lui MM

Chiar prima partidă cu MM revenit a însemnat o înfrângere. 1-3 cu Astra. A fost primul pas greșit în campionat după 3 luni. Acum, după parcursul extrem de slab din 2020, în care FCSB n-a reușit să bată nici una dintre cele două nou-promovate, 0-0 cu Clinceni și 1-1 cu Chindia Târgoviște, echipa, cu MM nelipsit din preajma jucătorilor și a staff-ului tehnic, a coborât în clasament și a terminat pe locul 4. 

La nu mai puțin de 8 puncte față de lider. În momentul în care Stoica a revenit în club, FCSB avea un ecart la jumătate față de trupa de pe primul loc, doar 4 puncte!

MM Stoica virusează FCSB! Revenirea managerului a prăbușit echipa lui Becali și Vintilă

A mai lipsit cât a fost în pușcărie, 713 zile 

În martie 2014, Mihai Stoica a fost condamnat definitiv la închisoare, în Dosarul Transferurilor. A fost trimis în spatele gratiilor, unde a stat 713 zile, până în februarie 2016! În cei 2 ani în care FCSB nu l-a avut în preajmă a câștigat două titluri. De când MM a ieșit din pușcărie și s-a alăturat clubului, roș-albaștrii n-au mai reușit să câștige campionatul. FCSB a terminat pe locul 2 în fiecare din precedentele 4 sezoane.

MM: „S-au făcut greșeli colosale după ce am plecat" 

La scurt timp după ce a decis să se retragă de la FCSB, Stoica a acuzat strategia pe care clubul a avut-o la un meci de Liga 1, cel cu Voluntari, pierdut pe teren propriu, scor 1-3. 

„La meciul cu Voluntari, după plecarea mea, s-au făcut greșeli colosale. Meciul ăla nu se pierdea niciodată! Atunci mi-am dat seama ce tâmpenie am făcut că am plecat. Am pierdut un meci de bună voie. Băi, voi sunteți normali? Am avut senzația că nu se cunosc dimensiunile problemei" 
- MM Stoica 

În acea partidă, primul „11" folosit de antrenorul Vergil Andronache a fost: 

  • A. Vlad - Belu, A. Marc, Botezatu, Panțâru - Perianu, Ov. Popescu - Moutinho, Ardelean, Șerban - Gikiewicz;

A fost singura victorie a Voluntariului în primele 21 de runde din acest sezon de Liga 1.

„Am în spate o carieră de peste 25 de ani, doar că o rușine mai mare decât cea trăită duminică nu-mi amintesc" 
- Mihai Stoica, după Derby-ul cu Dinamo, 1-2

Are fata bolnavă 

MM Stoica virusează FCSB! Revenirea managerului a prăbușit echipa lui Becali și Vintilă

Decizia pe care Stoica a luat-o în vara anului trecut, de a pleca de bună voie de la FCSB, a fost influențată de problemele de sănătate ale fiicei sale, Teodora. Aceasta a făcut mai multe investigații medicale în finalul lui 2019, rezultatele unora dintre ele fiind îngrijorătoare pentru cei din familia Stoica. 

În ciuda acestui fapt, MM a decis să revină în club la jumătatea lui noiembrie. În cantonamentul de iarnă, din ianuarie, desfășurat în Spania, a fost prezentă și Teodora Stoica, alături de iubitul ei, care a urmărit toate jocurile amicale de pe banca tehnică a vicecampioanei.

DERAPAJ: A scandat trivialități

MM Stoica a fost în centrul unui scandal de imagine înaintea Derby-ului cu Dinamo. Echipa a fost vizitată în baza din Berceni de către un grup din Peluza Nord, facțiune care s-a reîntors alături de roș-albaștri odată cu eliberarea din închisoare a liderului acesteia, Gheorghe Mustață. MM a scandat trivialități la adresa lui Dinamo, alături de ultrași, în ciuda faptului că scena era filmată de un ziarist de la Fanatik.

STATISTICĂ: În 2020, doar Rednic e mai slab 

Luând în considerare doar cele 4 etape care s-au disputat în acest an, trupa roș-albastră are un palmares dezastruos, chiar și în comparație cu cele mai slabe formații din Liga 1. În afara succesului cu Voluntari, care a contat ca restanță pentru etapa a 18-a, FCSB n-a bătut pe nimeni în 2020 și a strâns doar două puncte. O singură formație se află sub acest nivel, e vorba despre Poli Iași, preluată de Mircea Rednic în pauza de iarnă.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Presiune pe Florinel Coman înainte de meciul cu Islanda! „Avem nevoie de jucători ca el! Dar trebuie să reintre în formă”

Cel mai mare haos din istorie! Este pentru prima dată când FCSB folosește 38 de jucători într-un sezon, cei mai mulți după 23 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
197862267916041
Preoteasa Constantin  •  28 Februarie 2020, 21:23

Incultul asta de moldovean nu are ce cauta in fotbal !

gigi_sex_expert
gigi_sex_expert  •  28 Februarie 2020, 20:32

Individul e TOXIC dar cum de nu a-ti realizat asta pana acum! Habar nu are de fotbal, e doar o spoiala, si toti din anturajul echipei si al fotbalului stiu ca nu are caracter de loc. Narcis este din tote punctele de vedere opozitul lui MM. Influenta lui Narcis la Becali nu exista. Marele lui merit a fost ca i-a dat incredere lui Vintila chiar daca nu l-a placut la inceput. Vintila un antrenor mediocru si complexat de jobul lui a realizat ca Narcis il ajuata si nu il lucra pe la spate plus ca stilul fin a lui Narcis l-a facut pe Vintila mult mai increzator. Rezulatele au fost clare! A venit MM, a inceput degringolada pentru ca toti jucatorii si antrenorii il cunosc si stiu cum in miez de noapete il suna pe Gigi si baga fel de fel de strambe doar ca sa fie el in centrul atentiei. Deci acest articol este perfect adevarat dar din pacate a venit mult prea tarziu pentru echipa. Cel mai mult il blamez pe Dumitrescu care stie cel mai bine ce poate MM si ce poate Narcis si niciodata nu a punctat acest subiect la Digi unde Ciobanul se mai uita. Dumitrescu e pe fata suporter ai echipei dar nici El nu are destul curaj sa spuna pe fata ce toxic amalgam e cuplul MM-Becali pentru aceasta echipa si acesti jucatori care sunt pur si simplu abuzati de Cioban! Sper sa se intorca cit mai curand acolo unde clar ar trebui sa fie de mult, camera cu gratii la ferestre!

vlad.dracul.
vlad.dracul.  •  28 Februarie 2020, 16:35

Pân' la urmă o să-şi dea seama şi Stăpânul de lucrul ăsta şi-o să-l trimită la cutia de carton. Va fi mai puţin circ pentru microbişti, fotbalul românesc va fi mult mai trist, dar asta-i viaţa.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează