FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Modelul Cruyff

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2007 00:00

Hagi spune ca vrea sa implementeze la Steaua metodele de lucru pe care le-a vazut la celebrul star olandez, pe care l-a avut antrenor la Barcelona

2-0 cu BATE, calificare in grupele Champions League si Hagi a bifat prima mare performanta in calitate de antrenor. Motiv pentru a dezvalui ce planuri are cu Steaua pentru mai departe. "Vreau si cred ca vom trece de grupe, am si facut un pariu in acest sens cu Gigi Becali", a spus Hagi, dupa care a explicat filosofia sa in ceea ce priveste cariera de antrenor.

"Marele meu noroc a fost ca am lucrat, ca fotbalist, cu foarte multi tehnicieni de valoare si de la fiecare am invatat cite ceva. Totusi, modelul meu ramine Cruyff si aproape tot ce incerc sa fac este ceea ce am vazut la el. Pentru mine, el a fost si va ramine un model, poate si pentru ca a fost si un jucator formidabil, dar a si reusit in antrenorat. Era fantastic. Mereu isi dorea sa fie numarul 1, asta m-a impresionat, insa nu dorea sa fie primul doar in joc, in clasament. Nu, era primul in toate! Aveam antrenament la 7 seara, el era la stadion de la 6. Incredibil", a spus Hagi.

"Cruyff m-a mai invatat ceva. Ca tot timpul antrenorul trebuie sa fie unde e echipa. Pe teren, la antrenament, in vestiar, la sala de forta, la refacere, peste tot. De ce? Pentru ca ochiul tau vede intotdeauna cel mai bine si nu mai ai nevoie sa-ti spuna unul sau altul nimic. Am invatat multe de la el si le pun si eu in practica acum", a incheiat Hagi, care l-a avut pe Cruyyf antrenor la Barcelona in perioada 1994-1996

" Johan Cruyff este cel mai mare antrenor cu care am lucrat si de la care am invatat ce inseamna fotbalul adevarat"
Hagi in Revista Campionii

Legenda numita Cruyff

Ca jucator
- a jucat la Ajax, Barcelona, Feyenoord
- a cistigat 10 titluri de campion si 4 trofee internationale
- a jucat 520 de meciuri si a marcat 291 de goluri
- a jucat in nationala Olandei 48 de meciuri si a marcat 33 de goluri
- a fost desemnat de 3 ori cel mai bun jucator al lumii: 1971, 1973 si 1974
Ca antrenor
- A lucrat la doua echipe: Ajax (1986-1988) si Barcelona (1988-1996)
- a cistigat 6 campionate, o Cupa a Campionilor, doua Cupe ale Cupelor si o Supercupa a Europei

Antrenori de 5 stele
Lista tehnicienilor cu care Regele a lucrat de-a lungul timpului este impresionanta si ii cuprinde printre altii pe Emeric Ienei, Anghel Iordanescu, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Radomir Antici, John Toschack, Di Stefano, Benito Floro, Johan Cruyff, Fatih Terim, dar si actualul selectioner al echipei nationale a Romaniei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează