FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRE

Moment uluitor în „Generația de Aur” » Ilie Dumitrescu, speriat după ce un coleg a prezis sfârșitul lumii: „Bă, dar dacă ăsta are dreptate”

Imagine de arhivă cu Ilie Dumitrescu. foto: Guliver/Getty Images
Imagine de arhivă cu Ilie Dumitrescu. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 13:48 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 16:26

Poveștile aparte petrecute în vestiarele echipelor de fotbal rămân deseori secrete ascunse timp de decenii. Dar, când se întâmplă să iasă la suprafață, provoacă hohote de râs. 

O astfel de întâmplare s-a petrecut înaintea Mondialului din 1994, unde România a ajuns până în faza sferturilor de finală. 

„Sabău încerca să-i convertească pe jucători”

Pompiliu Popescu, fost medic la prima reprezentativă, a dezvăluit cum o profeție făcută de Ioan Ovidiu Sabău l-a pus serios pe gânduri pe Ilie Dumitrescu.

„Eu ştiam tot despre jucători, mai mult decât maseurii, pentru că stăteam între ei, în mijlocul lor, şi empatizam şi participam la toate destăinuirile şi spontaneităţile care aveau loc acolo. Nu doar că nu se fereau de mine, dar mă implicau în această congregaţie.  

E important să vă spun că în momentele de cantonament, extrem de importante şi decisive din punct de vedere mental, cum a fost jocul de la Cardiff, ei se adunau toţi la mine în cameră şi povesteau, discutau diverse subiecte. Între care şi Neluţu Sabău, care ştiţi că a fost şi este un credincios total. Încerca să insufle credinţa, să convertească alţi jucători”.

Pompiliu Popescu: Ilie îmi spune: «Bă, dar dacă ăsta are dreptate?»

„Între ei, Ilie Dumitrescu era cel mai agresiv, trebuia să-i vii cu argumente foarte puternice. Neluţu se străduia... Înaintea meciului de la Cardiff, Neluţu îi citeşte, Ilie îi spune să-l lase în pace, iar Neluţu îi spune că vine Armageddonul. Ies afară, iar Ilie îmi spune; «Bă, dar dacă ăsta are dreptate?» El deja începuse, în momentul ăla, să creadă. Sunt momente frumoase, care ţin şi de psihologie”, și-a adus aminte Pompiliu Popescu, la Look Sport. 

VIDEO. Adrian Porumboiu, bătut la Suceava: „Mi-au tras-o, abia ne-au scos cu mașina până la Pașcani... Ce bătaie am luat!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Epic fail! Radu Banciu l-a distrus în direct pe Ilie Dumitrescu, după ce a primit mesaj de la un impostor: „Ai citit două cărți, ce analiză să faci?”

Amintiri inedite cu Radu Banciu: „Și acum am coșmaruri! Niciodată în istoria fotbalului nu a existat așa ceva”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bridges
bridges  •  25 Iunie 2020, 15:21

Mare fotbalist, prima data cand l-am vazut se misca cu o lejeritate incredibila, imi aducea aminte de marele Marcel(Raducanu), "Vrajitorul din Ghencea", privirea sus, serpuiri, fente decisive, calcaie, adversari tavaliti, zapaciti, nu mai stiau unde-i mingea, asta a fost Marcel Raducanu. Ilie a fost un Marcel mai mic dar era din acelasi aluat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează