FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ GSP Un mandat cu multe PETEv » Momentele care au provocat „divorțul” dintre Universitatea Craiova și bulgar

Ivaylo Petev nu mai e antrenorul juvețior / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova +28   FOTO
Ivaylo Petev nu mai e antrenorul juvețior / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 14:40 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 15:38

Mandatul lui Ivaylo Petev la Universitatea Craiova s-a încheiat după 20 de meciuri, bulgarul fiind demis în cursul zilei de miercuri de Mihai Rotaru. În aproape cinci luni, cât a durat aventura în Oltenia, tehnicianul de 48 de ani a contabilizat rezultate oscilante, sub standardele așteptate de patronat.

Zece victorii, cinci rezultate de egalitate și cinci înfrângeri. Acesta este rezumatul mandatului lui Ivaylo Petev la CS Universitatea Craiova, încheiat după ce juveții au fost învinși în derby de FCSB și și-au luat definitiv adio de la titlu.

Pe lângă deziluzia cu FCSB, bulgarului i-a fost fatal eșecul cu Oțelul de la jumătatea săptămânii trecute, cel care i-a scos pe olteni din Cupă.

„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
„Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”

Care au fost punctele critice ale mandatului lui Petev, cele care au dus, în cele din urmă, la „divorț”?

1. FCSB i-a executat pe olteni, 0-5 în două meciuri!

Că Universitatea Craiova a dezvoltat un adevărat complex în fața roș-albaștrilor nu mai miră pe nimeni.

Însă prestația Craiovei în cele două meciuri disputate în acest an cu liderul Superligii a fost realmente deziluzionantă pentru suporterii olteni.

Mai întâi la finalul lunii ianuarie, când alb-albaștrii au fost, pur și simplu, fără reacție în fața rivalilor. 0-3 pe „Oblemenco” pe 28 ianuarie, într-un meci demn de uitat pentru Mitriță&Co.

Apoi, când CSU reîncepuse să viseze la titlu, Craiova a fost pusă la respect de FCSB, un 0-2 fără drept de apel pe Arena Națională. A fost, totodată, sfârșitul „erei Petev” în Bănie.

FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
FCSB - Universitatea Craiova // FOTO: Raed Krishan
+24 FOTO

2. Visul Europa League, curmat în 120 de minute de o echipă de play-out

Mihai Rotaru declarase în repetate rânduri că obiectivul principal al echipei e câștigarea Cupei, mai ales că asta ar fi venit la pachet și cu prezența în turul I al preliminariilor Europa League.

Doar că CS Universitatea a rămas înmărmurită săptămâna trecută, într-una dintre cele mai dezamăgitoare prestații din întreg sezonul, chiar în fieful „leilor”!

Oțelul lui Dorinel Munteanu a dat lovitura în prelungiri și a eliminat-o pe Craiova în „sferturi”, acela fiind un moment determinant care a condus la ruptura de Petev

Meciul cu Oțelul a fost foarte slab, iar rezultatul a fost pe măsură. Cu FCSB, în prima repriză, din nou foarte slab, în continuarea a ceea ce am văzut cu Galațiul”

- Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova

3. O serie modestă, modestă de tot

După un început pozitiv pe banca echipei - inclusiv victorii în derby-urile cu Dinamo și CFR Cluj - Craiova lui Petev a intrat într-o spirală îngrozitoare începând cu jumătatea lunii decembrie. A fost, practic, segmentul care i-a îndepărtat pe olteni de titlu și cel care i-a dus la limita răbdării și pe suporteri.

Au fost cinci meciuri consecutive fără victorie în perioada 16 decembrie - 28 ianuarie!

O înfrângere seacă la Sibiu, cu Hermannnstadt, o remiză acasă cu Poli Iași, în care juveții au cedat inexplicabil după ce au condus cu 2-0, o remiză in-extremis cu UTA, 2-2, plus lecțiile primite pe teren propriu de la FCSB și Farul.

A urmat singura „rază de lumină” din acea perioadă, victoria cu cântec de la Sfântu Gheorghe, apoi au urmat alte două rezultate de egalitate. 2-2 cu U Cluj și tot 2-2 în compania Botoșaniului.

VIDEO Anghel Iordănescu, după FCSB - CSU 2-0: „Craiova ne lasă mereu impresia că se poate lupta pentru titlu...”

Citește și alte știri despre CSU Craiova:

EXCLUSIV „Vii la Craiova?” » Costel Gâlcă a vorbit cu GSP, imediat după vestea demiterii lui Petev: „Asta e meseria mea!”

Șoc la Craiova! Ivaylo Petev, DEMIS » Noul staff tehnic pentru meciul cu Farul + Rotaru alege înlocuitor dintre doi foști antrenori de la FCSB

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  11 Aprilie 2024, 07:00
Postat de parachioara5 pe 10 Aprilie 2024, 15:41

...urat scriu reporterii fcsb isti de noi ...sa le dea Dumnezeu dupa suflet ...fcsb aut din ptimul tur in Europa ...

au scris adevarul!! p.s. nu sunt "reporteri" sunt jurnalisti!

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  10 Aprilie 2024, 16:25

FCSB – CS Universitatea Craiova cumetrii directe !!! 35 intalniri !!! Fotbal Club FCSB : 24 de victorii, CS Universitatea Craiova : 6 Victorii, 5 egaluri !!! A aflat si domn antrenor de aceste cumetrii !!!

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  10 Aprilie 2024, 16:23

Petev i-a reprosat patronului Rotaru, de ce tot da meciul celor de la FCSB !!! De aici lucrurile au degenarat !! O stiu din sursa sigura !!! Kuba a fost de fata !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează