FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

FOTO & VIDEO Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 16:42 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 16:58

CS Universitatea Craiova trage tare în Turcia cu gândul la un nou titlu după zeci de ani de pauză! Iar pentru asta, Mitriță, Bancu și Ivan nu au parte deloc de relaxare în stagiul de pregătire. 

Oltenii și-au stabilit cartierul general la „Regnum Carya Resort” din Belek până pe data de 15 ianuarie.

Dragoș Grigore rămâne în Superliga » Cu ce echipă negociază fundașul de la Rapid: „Există discuții”
LIGA 1
Dragoș Grigore rămâne în Superliga » Cu ce echipă negociază fundașul de la Rapid: „Există discuții”

Timp de 14 zile, antrenorul Ivaylo Petev le-a pregătit jucătorilor un program spartan de pregătire, cu câte două antrenamente în fiecare zi. 

+24 FOTO

Iar la toate ședințele de pregătire de pe teren turcesc, jucătorii sunt monitorizați la „sânge”. Atât prin celebrul soft Catapult, cât și cu ajutorul unei drone care „vede” tot de la înălțime.

Kit-ul de monitorizare costă 50.000 de euro!

Staff-ul Universității beneficiază din acest punct de vedere de cele mai bune condiții de monitorizare a parametrilor fizici pe parcursul unui antrenament. Oltenii utilizează Catapult, un sistem care costă 50.000 de euro anual.

Kit-ul include aparatura de bază plus „body”-uri care le sunt atașate jucătorilor, cu senzori și antene. Datele sunt descărcate într-un laptop și antrenorul poate să vadă astfel cât au alergat jucătorii, care le-a fost ritmul cardiac, care e obosit, care necesită o pauză pentru a nu risca accidentări.

Sistemul de monitorizare a efortului nu e utilizat doar în perioada de pregătire, în care relevanța lui e cea mai mare, e folosit și în timpul campionatului.

Pe lângă acest sistem, oltenii au achiziționat și mai multe drone care sunt ridicate de către staff la toate antrenamentele. Cu ajutorul lor se observă mult mai ușor poziționările jucătorilor, traseele, iar staff-ului îi este mult mai ușor să corecteze eventualele erori de poziționare și plasament.

Au cel mai bun videoanalist!

Universitatea a dat o lovitură rivalelor din București când l-a transferat în urmă cu jumătate de an pe analistul video Marius Francisc. Acesta lucra la FCSB, dar oferta oltenilor a fost superioară, iar Francisc n-a putut să mai fie întors din drum.

Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev
Marius Francisc, analistul Universității Craiova

Francisc a lucrat la Federația Română de Fotbal, pentru echipa națională (august 2014 - mai 2017), apoi sub umbrela lui Edward Iordănescu la Astra, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB.

Marius are și carnet de antrenor, iar în Bănie e analist de meciuri adversare, analist de meciuri live, analist de date tehnice și cel care se ocupă de manevrarea dronelor și interpretarea tuturor datelor.

Lotul Universității Craiova din cantonament

  • Portari: Laurenţiu Popescu, David Lazar, Matei Goga
  • Fundași: Nicuşor Bancu, Vladimir Screciu, Ştefan Vlădoiu, Pyry Soiri, Raul Silva, Gjoko Zajkov, Karlo Tomasec, Denis Benga, Florin Gaşpar, Juraj Badelj
  • Mijlocași: Alexandru Creţu, Ştefan Baiaram, Alexandru Mateiu, Mihai Căpăţână, Alexandru Işfan, Lyes Houri, Robert Lăpădătescu, Marian Danciu
  • Atacanți: Andrei Ivan, Elvir Koljic, Jovan Markovic, Alexandru Mitriţă, Atanas Trică, Bogdan Barbu, Ştefan Bană

Cazați unde s-a ținut un summit G20

Jucătorii Universității Craiova sunt cazați în Belek la Regnum Carya Golf & Spa Resort, hotel de 5 stele care a găzduit în 2015 un summit G20. Întrunire la care au participat președintele de atunci al SUA, Barack Obama, cancelarul Germaniei la acea vreme, Angela Merkel, și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Monitorizați din dronă! Oltenii au trecut la un alt nivel, antrenamente speciale în Turcia sub comanda bulgarului Ivaylo Petev
Regnum Carya Resort

Hotelul de 5 stele devenit celebru în 2015, când a găzduit un summit G20. Amfitrion a fost președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, iar printre participanții exponențiali s-au numărat Barack Obama, în acea vreme președintele SUA, Angela Merkel, cancelarul de atunci al Germaniei, și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Citește și:

Oltenii au avut musafiri în stagiul din Turcia » De cine au fost spionați Bancu, Mitriţă și Ivan
FRF
Oltenii au avut musafiri în stagiul din Turcia » De cine au fost spionați Bancu, Mitriţă și Ivan
Încă 4 jucători pleacă de la Universitatea Craiova » Petev nu mai contează pe ei și nici n-au mai venit la reunire
CSU CRAIOVA
Încă 4 jucători pleacă de la Universitatea Craiova » Petev nu mai contează pe ei și nici n-au mai venit la reunire

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
LostSociety
LostSociety  •  05 Ianuarie 2024, 17:55

Poți să monitorizezi petardele și din avion, din satelit, că tot petarde rămân, în frunte cu indolentul de Ivan!

eunescu09
eunescu09  •  05 Ianuarie 2024, 17:51

Monitorizați ori nemonitorizati un lucru este sigur, în primele doua etape jucam cu Farul și cu FCSB iar dacă pierdem meciurile astea doua povestea s-a încheiat și anul acesta. Ca să reușești ai nevoie de jucători care au apucat sa se antreneze cu echipa ori exact asta nu se întâmplă la Craiova. Fiecare perioada de transferuri ne prinde nepregătiți și ori nu transferam nimic ori o facem când deja este prea târziu. Speram ca antrenorul are ochi mai buni decât Rotaru și nu vor sosi alte petarde.

Karkaleki
Karkaleki  •  05 Ianuarie 2024, 17:05

N-ati inteleles. Drona aia e pentru pozele de Instagram. E doar pentru imagine, pentru piar

Vezi toate comentariile (3)
Comentează