FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL LA FCSB

"Monstrul" Gigi a lovit din nou și l-a terminat și pe Dică » 15 ani ani de umilințe la care au fost supuși antrenorii care au lucrat cu patronul FCSB

Articol de , - Publicat duminica, 23 decembrie 2018 13:32

Nicolae Dică e istorie la FCSB! A fost călcat în picioare din nou de patron, după înfrângerea 0-2 cu CFR Cluj, iar în zilele viitoare acesta urmează să semneze rezilierea contractului cu vicecampioana României.

Instalat în iunie 2017 pe banca FCSB, Dică a acceptat din prima zi imixtiunea patronului la echipă și a ieșit o singură dată public să anunțe că dacă ar avea mai multă libertatea echipa ar fi arătat altfel.

Dică nu este însă singurul antrenor care a fost masacrat de patron și la urechile cărora au ajuns de-alungul vremii ordinele venite din lojă.

În ultimii ani, presa a tot dezvăluit episoade, unele şocante, în care s-au aflat antrenorii care au acceptat să meargă la FCSB şi să se supună lui Becali.

Gazeta reface azi şirul evenimentelor. Un şir care l-a transformat pe Becali dintr-un patron adus în fotbal pentru banii săi şi care nu decide nimic peste capul tehnicianului, într-un adevărat " monstru" pentru ceea ce înseamnă meseria de antrenor, dar şi pentru ideea de a conduce şi de a respecta oamenii.

2003 - VICTOR PIŢURCĂ » Nu alegea nici culoarea numerelor de pe tricou

piturca

A fost perioada de început a lui Becali ca patron. Gigi nu doar că nu avea nicio imixtiune, însă antrenorul de la acea vreme, Victor Piţurcă, nu-l lăsa să facă aproape nimic. E celebru deja episodul cu momentul în care Becali ar fi dorit să pună o anumită culoare numerelor care erau imprimate pe tricouri pentru a face, din jocul cromatic, tricolorul, însă Piţurcă n-a fost de acord. În acea vreme, Becali nici măcar nu avea voie să intre în vestiar fără a solicita permisiunea lui Piţurcă.

2005 - WALTER ZENGA » Reproşuri după meci, în aeroport

zenga

După plecarea lui Piţurcă, Becali a început să aibă dorinţe în privinţa anumitor fotbalişti, însă nu reuşea să şi le impună. Aşa s-a întâmplat ca după un meci în Spania, în primăvara Cupei UEFA, să aibă o ceartă cu Zenga pe aeroport din cauza faptului că italianul nu-l folosise pe favoritul său, Florentin Dumitru. Discuţiile de la acea vreme erau mai degrabă după jocuri, fără ca Gigi să aibă pretenţia ca tehnicianul să alcătuiască echipa şi să efectueze schimbările la ordinele sale.

 2006 - COSMIN OLĂROIU » Bileţel tragic-comic: "Ochi Roşii"

olaroiu

Becali avea deja cerinţe. Cine să joace, cine să intre în timpul meciurilor, numai că lucrurile se făceau atunci într-un mod mai puţin direct şi tehnologic ca în ziua de azi, când ordinul e dat la telefon. Atunci, Becali scria pe o bucată de hârtie numele unui fotbalist pe care îl dorea introdus pe parcursul jocului. Aşa s-a ajuns ca în timpul unui meci cu Rapid, la Olăroiu pe bancă să ajungă un bileţel, scris de Gigi, în care numele lui Ochiroşii era scris "Ochi Roşii".

2007 - GHEORGHE HAGI » Discuţie şocantă Hagi-Adrian Ilie la 02:00 noaptea

hagi

I-a interzis lui Hagi să-l folosească pe Boştină, iar apogeul implicării s-a produs în momentul în care Adrian Ilie, managerul Stelei de atunci, s-a prezentat la uşa camerei lui Hagi din cantonament la ora 2:00 dimineaţa. "Acum m-am despărţit de Gigi, vrea un anumit jucător mâine în teren", i-a zis Ilie, contrat de Hagi: "Băi Adi, dar tu chiar n-ai tupeu să-i zici că nu poate sta în restaurant şi să dea ordine antrenorului?!".

2008 - MASSIMO PEDRAZZINI » Scene ireale la antrenament

pedrazzini

A fost momentul în care Becali a atins un prim apogeu al imixtiunii. Povesteşte un fost fotbalist din lotul roş-albaştrilor de la acea vreme: "Gigi venea la antrenamente, zicea că trebuie să supervizeze tot. Se întindea pe gazon, lua un fir de iarbă, îl ţinea în gură şi se uita. Era aproape ireal ce se întâmpla".

2009 - MARIUS LĂCĂTUŞ » I-a schimbat jumătate dintre titulari

lacatusd

Acelaşi fost jucător al FCSB-ului dezvăluie că şi Lăcătuş accepta tot din partea lui Becali: "Urma un meci cu Rapid, toată săptămâna a exersat o formulă la antrenament, dar Gigi i-a schimbat 5 titulari înainte de meci! Ne-a bătut Rapid, chiar pe Ghencea, iar Lăcătuş a fost demis. I-am şi zis atunci: «Dacă făceai ca tine poate nici nu pierdeai sau, dacă ai fi pierdut, o făceai pe mâna ta»".

2010 - ILIE DUMITRESCU » "La 2:00 noaptea mă suna..."

dumitrescu

Ilie Dumitrescu a povestit şocat cum în cele 6 săptămâni pe care le-a petrecut la Steaua era sunat aproape în fiecare noapte de Gigi, care îi dădea indicaţii tactice. "Înaintea jocului cu Astra, m-a sunat la 2:00 dimineaţa şi mi-a cerut să joc cu Brandan în stânga, nu mijlocaş central", a povestit Ilie. Meciul cu Astra a fost ultimul pentru Ilie ca "principal" la FCSB.

2012 - MIHAI STOICHIŢĂ » Discuţie direct cu antrenorul, pe bancă

04062012 mihai stoichita

Un moment de referinţă pentru ingerinţa finanţatorului în treburile antrenorului: L-a sunat pe bancă în minutul 56 al unui meci cu Rapid pe Giulești, Stoichiţă a discutat cu el în timp ce partida era în plină desfăşurare!!!

2013 - LAURENŢIU REGHECAMPF » Mesaje clare din lojă

reghecampf

Camerele TV au surprins momentele în care Becali i-a transmis antrenorului, din lojă, prin intermediul lui Argăseală, Marius Ianuli şi Mihai Stoica, să facă o anumită schimbare.

2014 - COSTEL GÂLCĂ » Schimbări comandate din pușcărie

galca

Gâlcă a fost un antrenor care s-a răzvrătit la adresa lui Becali, dar a făcut-o doar pe final de mandat, când ştia sigur că nu va mai rămâne. Până în acel moment însă, inclusiv Gâlcă a acceptat imixtiunea patronului. Gigi, în ciuda faptului că se afla în închisoare, transmitea ordinele prin intermediul telefonului fix la care avea acces în spatele gratiilor.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  24 Decembrie 2018, 13:31

Au ajuns pe drumuri, muritori de foame, acesti "umiliti" fosti antrenori la Steaua-FCSB? Cumva nu si-au acceptat statutul? Cati nu au dorit sa ajunga in postura de "antrenor-umilit" la FCSB? De ce nici unul dintre antrenorii cu oarecare renume in fotbalul nostru nu au declarat, franc ca nu-si doreste sa ajunga antrenor la FCSB? De ce Petrescu sai Sumudica nu exclud varianta de a ajunge antrenori la FCSB in postura de "antrenori-umiliti"? Nu mai stiti ce sa mai scrieti pentru ca doar-doar cat mai multi antrenori sa refuze FCSB! Numai ca... banii nu au miros.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  24 Decembrie 2018, 10:59

He-He! next...

1442336789396148
Nicolae Nicolae  •  24 Decembrie 2018, 07:37

Cum,MM este zero!dar cine il facea cel mai bun conducator,cel mai bum presedinte,etc,nu voi presa?imi amintesc ,inainte de 2014,ca titi analisti si prezentatori de la emisiunile sportive il face pe MM si Dinu Ghe,cei mai buni presedinti,cluburile se bateau pe ei,de fapt ei erau buni la aranjamenteke meciurilor,cum a disparut blaturile,au devenut si ei zero.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează