FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

N-a picat definitiv » În ce condiții s-ar mai putea face transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Dacă turcii vor reuși, e posibil să ajungă la Istanbul de acum”

Moruțan încă nu are nicio selecție în naționala de seniori
Moruțan încă nu are nicio selecție în naționala de seniori

Articol de , , - Publicat sambata, 07 august 2021 08:10 / Actualizat sambata, 07 august 2021 10:26

Galatasaray a renunțat, pe moment, la Moruțan, însă Ioan Becali susține că va relua discuțiile cu turcii la finalul lunii.

Trecerea lui Moruțan la Galatasaray s-ar putea concretiza la finalul perioadei de mercato, adică sfârșitul lunii august! Cel puțin așa susține agentul care s-a ocupat de intermedierea discuțiilor cu vicecampioana Turciei. Ioan Becali dezvăluie că mutarea încă are șanse de reușită în această vară.

Transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray n-a picat definitiv

„Nu a picat definitiv. Eu voi relua discuțiile cu Galata la finalul lunii. Totul depinde de ceea ce vor reuși șefii acestui club până atunci. Ei caută să scape de anumiți fotbaliști cu salarii enorme, în frunte cu Falcao. Dacă vor reuși, atunci e posibil ca Moruțan să ajungă la Istanbul încă de acum. 

Terim mi-a recunoscut că Galata nu are echipă de Champions League și că trebuie o reconstrucție totală în următorii 2-3 ani, cu jucători tineri, motivați. Repet, situația lui Moruțan depinde de cum va putea Galata să rezolve anumite despărțiri în următoarele 3 săptămâni”, a anunțat Giovanni într-o intervenție la Telekom Sport.

Impresarul a susținut că Galasatasay nu a făcut până în momentul de față nicio ofertă oficială clubului deținut de Gigi Becali: „Nu a fost vorba despre așa ceva fiindcă a existat o procură pe care eu o aveam de la FCSB și în care se spunea în mod clar că prețul e de 10 milioane de de euro, niciun euro mai puțin. Probabil că dacă ar fi făcut vreo ofertă, aceasta ar fi fost la 5-6 milioane, hai 7, cel mult! Dar 10 milioane, nu”.

Moruțan, care în aprilie a împlinit 22 de ani, se află în baza de date a celor de la Galatasaray încă de când avea 18 ani. „L-am văzut o dată, când era la Botoșani, mi-a plăcut enorm. Probabil că dacă atunci aveam posibilitatea de a-l lua și de a-l da să joace pe undeva în Turcia, să se dezvolte, acum ne-ar fi fost ușor să-l avem fiindcă la acea vreme nu costa mult. Acum, prețul lui e unul foarte mare, pe care, în condițiile actuale, nu ni-l permitem” a fost și explicația lui Fatih Terim, tehnicianul Cim Bom.

FCSB l-a cumpărat pe Moruțan de la Botoșani în 2018, iar Becali a plătit pe el până acum 1,1 milioane de euro, cu tot cu răscumpărarea unei părți din procentele deținute de gruparea moldavă. FC Botoșani mai are însă 10% din fotbalist, la fel cum UTA și Atletico Arad s-au ales cu peste 1 milion de euro de pe urma transferului lui Dennis Man la Parma. 

În tricoul FCSB, Moruțan nu a câștigat niciun titlu de campion și nici n-a disputat vreun meci în grupele cupelor europene. 

Ioan Becali, despre Cicâldău

"El va câștiga la Galatasaray de 10-12 ori mai mult decât la Craiova. Transferul s-a realizat în 2-3 zile. Prunea spune că e meritul meu pentru că s-au achitat 6,5 milioane de euro? Aportul meu e, să zicem, de cel mult 5 la sută, nu mai mult"

Ioan Becali, despre acuzele lui Yuksel Yesilova

"În primul rând, eu nu știu cine e acest personaj. Parcă îmi aduc aminte că era unul care îi căra sacoșa lui Mulțescu prin România, dar nu știu exact ce e, preparator fizic, secund, băgător de seamă?! Acest individ vorbește despre mine, despre Terim, despre Galatasaray, dar dacă apare la poarta cantonamentului Galatei e gonit de acolo fiindcă nu-l cunoaște nimeni"

Ioan Becali, despre Man și Mihăilă

"Rennes a făcut o ofertă concretă, iar Parma primea exact suma pe care a cheltuit-o către FCSB, dar patronul american a refuzat ferm. La fel, Lazio pentru Mihăilă. Patronul a spus că discută de la 20 de milioane în sus pentru fiecare dintre cei doi. Parma e, cred, printre puținele cluburi din Italia care n-au redus salariile jucătorilor și continuă chiar să mai cumpere jucători tineri"

Ioan Becali, despre ratarea transferului lui Stanciu la Galatasaray

"De vină au fost intermediarii, cei care s-au declarat reprezentanții jucătorului și care au mers la Slavia Praga susținând că Galatasaray vrea să ofere pe el 8 milioane de euro. Apoi, Galatasaray a făcut oferta ei, de 4 milioane, iar președintele Slaviei i-a chemat pe acei intermediari și le-a zis: «Păi, mi-ați zis că propunerea e de 8 milioane, că îmi făcusem și eu o strategie, să cer 9, poate ajungem la 8,5». Vedeți acum care a fost cauza pentru care Stanciu n-a ajuns la Galata? Din cauza unor mincinoși!"

Ioan Becali, despre despre Chipciu

"Noi îi căutăm în continuare angajament, chiar dacă a fost reprimit de CFR. Dacă îi găsim o echipă unde să câștige mai bine, de ce nu?"

Citește și alte articole despre FCSB:

Revine în malaxor! „Clientul” lui Gigi Becali s-a întors la antrenamente

Dinu Todoran, întrebat despre transferuri: „Messi e liber, nu?” + Ce spune despre Vlad și Ondrasek

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
bridges
bridges  •  08 August 2021, 00:33

Giovani e vulpe batrana, vrea sa mentina subiectul cald, in presa, sa nu clacheze mental "baiatul"... De fapt este gata, indiferent de tertipurile lui Giovani, nu l-a luat acum imediat le-a plecat mintea la alti jucatori, nu sta Galata pe loc pana o ceda Becali la pret inca 3-4 mil. Unde e clubul ala din Europa care "intrase pe fir" si se lupta cu turcii pentru semnatura lui Morutan. Nu este pentru ca n-a existat niciodata, strategii de impresar, presa preia tot cand vine vorba de ele, este singura care are de castigat din minciunile astea.

ripensistu
ripensistu  •  07 August 2021, 17:36

Inchisoare pe viata pentru cei 3 *** de la Corcea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  07 August 2021, 16:55

Morutan pimp care nu a terminat nici liceul si pun pariu ca nu stie decat 25 cuvinte in engleza nu o sa se adapteze niciodata la o echipa in strainatate,este aproape imposibil sa te intelegi cu colegii si antrenorul daca nu poti sa comunici si el nu are capacitatea mentala sa invete o limba straina....si ca fotbalist este mediocru, nu a demonstrat nimic in cupele europene sau la campionatul european U22, a fost cel mai slab fotbalist roman...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează