FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Moruțan vrea să plece de la FCSB, dar Becali ezită! Ultimele detalii: clubul are legătură cu Manchester City

Articol de , , - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 00:04 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 00:18

FCSB. Pentru Olimpiu Moruțan, mijlocașul ofensiv în vârstă de 21 de ani, există o ofertă de 10,5 milioane de euro din Emiratele Arabe Unite. Fotbalistul e tentat de salariul de șase ori mai mare decât suma pe care o încasează de la FCSB, patronul e încă nehotărât dacă e bine să-l vândă acum. 

Becali tot așteaptă oferte fantastice pentru Man sau pentru Coman, dar cel mai bun preț îi este oferit în schimbul lui Olimpiu Moruțan: 10,5 milioane de euro e suma pe care un club din Emiratele Arabe Unite ar fi dispus s-o achite în schimbul mijlocașului ofensiv. 

Formația ar fi, potrivit apropiaților jucătorului, una pe care o controlează Sheikh Mansour, proprietarul lui Manchester City. Descrierea se potrivește pentru Al Jazira, o echipă clasată a doua în acest moment, cu două puncte în spatele liderului Sharjah. Clubul e controlat de Mansour, un membru al familiei regale din Emirate care a creat o rețea în fotbal. Societatea lui are și Girona, din Spania, și New York City, și Melbourne City.

FCSB nu păstrează toți banii din transferul lui Moruțan! Cât și de ce trebuie să plătească Gigi Becali

Ce îl așteaptă pe Moruțan: bani mulți, campionat sub nivelul european

Ce va alege Moruțan? Jucătorul e tentat de propunere, pentru că un contract în Asia i-ar garanta în următorii patru ani un salariu de cinci sau de șase ori mai mare decât este venitul pe care i-l oferă FCSB. La București are un pic sub 200.000 de euro anual. Transferul în Emirate i-ar aduce, așadar, câteva milioane de euro, adică garanția unui viitor în care va putea să joace fotbal doar din plăcere.

Ca nivel al jocului, campionatul din Emiratele Arabe Unite nu se apropie nici măcar de ligile medii din Europa, deci mutarea ar constitui un pas în spate al lui Moruțan și o decizie care l-ar cam scoate din calculele pentru convocarea la echipa națională.

66 de meciuriși 6 goluri are Moruțan la FCSB în campionat. Înaintea acestui sezon, el a fost considerat mai degrabă o soluție de rezervă, pentru momentele în care lipseau titulari obișnuiți

Europenii nu plătesc pentru români 

El parcurge un sezon bun, a marcat 3 goluri în 14 meciuri din campionat și a fost de multe ori decisiv în partidele pe care le-a disputat FCSB. Dar nu are nicio certitudine că, dacă ar refuza transferul în Asia, vreun club dintr-o ligă mare din Europa ar fi dispus să plătească mult ca să-l achiziționeze. Man, care a bifat deja realizări mai multe, nu reușește să plece.

 A fost ofertat doar din Rusia, cu 6 milioane de euro preț fix plus bonusuri în funcție de randament. ȚSKA Moscova și Krasnodar sunt formațiile care s-au interesat de cel mai bun fotbalist al anului în Ancheta Gazetei.

10 milioane de euroa costat Nicolae Stanciu atunci când a fost vândut la Anderlecht, cel mai scump fotbalist tranzacționat de vreo echipă din România. Prețul nu a fost garantat din start, au fost 8 milioane de euro la care s-au adăugat bonusuri

13 meciuriși un gol are Moruțan în naționala de tineret. La seniori nu a debutat în tricolor, deși el este unul dintre fotbaliștii favoriți ai lui Rădoi

Antrenor olandez și mijlocaș de la Ajax 

Al Jazira îl are la conducere pe Marcel Kaizer, un tehnician olandez. Printre fotbaliștii cunoscuți: Thulani Serero, mijlocaș fost la Ajax între 2011 și 2017, și Imoh Ezekiel, un atacant nigerian ex-Anderlecht și Standard Liege. Din campionatul Emiratelor Arabe Unite au fost disputate 12 etape și surpriza e Bani Yas, pe care o antrenează Daniel Isăilă. Echipa era considerată o candidată la salvarea de la retrogradare, dar e a patra în clasament, cu un punct în urma lui Al Nasr și cu patru puncte sub Al Jazira, în lupta pentru calificarea în ediția viitoare din Champions League Asia.

Impresarul lui Moruțan: „Gigi Becali vrea 15 milioane" 

Florin Vulturar, agentul lui Moruțan, confirmă negocierile cu arabii și explică de ce perfectarea afacerii ar depinde și de dispoziția lui Becali: 

„Oferta e una foarte mare, nici mie nu-mi vine să cred! E posibil să fie realizat transferul, salariul lui Olimpiu ar fi unul fabulos! Nea Gigi vrea 15 milioane de euro în schimbul jucătorului, dar e dispus să negocieze. Nu cred că suntem foarte departe de un acord, luni vom mai avea o discuție cu clubul din Emirate. Adevărul este că e greu ca vreun club din Europa să plătească 10 milioane de euro în schimbul unui fotbalist român, în momentul acesta!".

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Mesaj clar pentru Gigi Becali după ce a primit oferta pentru Moruțan: „E mai bun decât Ianis Hagi! Mai ține-l un an”

EXCLUSIV Ofertă de 10,5 milioane de euro pentru starul lui FCSB! Reacție oficială: „Nu-mi vine să cred! Salariul e fabulos!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
alegzander19
alegzander19  •  04 Ianuarie 2021, 17:13

Dar de ce suntem asa rapizi sa vindem jucatori de 20-22 ani. Sunt inca pustani si nu au realizat mare lucruri in fotbal inca.

parpalache
parpalache  •  04 Ianuarie 2021, 10:29
Postat de markjohn pe 04 Ianuarie 2021, 03:16

deci clona csu a vandut un jucator no name care a fost eliminati de ceva pescari uitati inca din primul tur pe milioane bune si acum spui ca Steaua din liga 1 nu poate vinde pe cel putin 10 milioane dupa ce a mai vandut pe 9,8 milioane? ***? cat de prost sa fii?

De ce nu zici ca acel„transfer„ face obiectul unui dosar penal in Belgia?La fel cum a fost condamnat del Nido-presedintele de la Sevilla-pentru transferul lui Rusescu-contrar refuzului antrenorului ?

parpalache
parpalache  •  04 Ianuarie 2021, 10:23

Cica ”Florin Vulturar confirma negocierile...”!Nu nene!El e...„sursa”!Iar „sursa„... mananca ce nu trebuie!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close