FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

GSP a aflat care a fost „cheia” prin care Comisia de Recurs a decis rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova

Gazeta Sporturilor a adunat informații despre cum s-a judecat la comisii cazul Sepsi - FCU Craiova. Puse cap la cap, am aflat de ce Comisia de Disciplină a dat 3-0 pentru Sepsi, iar la Recurs s-a dispus rejucarea meciului, joi, 16 martie.
Gazeta Sporturilor a adunat informații despre cum s-a judecat la comisii cazul Sepsi - FCU Craiova. Puse cap la cap, am aflat de ce Comisia de Disciplină a dat 3-0 pentru Sepsi, iar la Recurs s-a dispus rejucarea meciului, joi, 16 martie.

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 08:15 / Actualizat joi, 16 martie 2023 09:55

Gazeta Sporturilor a adunat informații despre cum s-a judecat la comisii cazul Sepsi - FCU Craiova. Puse cap la cap, am aflat de ce Comisia de Disciplină a dat 3-0 pentru Sepsi, iar la Recurs s-a dispus rejucarea meciului, joi, 16 martie. 

Comisia de Recurs încă nu a trimis cluburilor motivarea deciziei din 9 martie.

Potrivit informațiilor, soluția de rejucare a meciului s-ar baza pe o prevedere a Codului disciplinar FIFA, referitoare la o situație aparte. ”Cu excepția unui caz excepțional sau a unor împrejurări sau condiții excepționale, sancțiunea este 3-0".

„Am venit la «Procesul Etapei»?” » Nicolae Dică, iritat de întrebările lui Panduru + „Asta m-a făcut să plec de la FCSB!”
FCSB
„Am venit la «Procesul Etapei»?” » Nicolae Dică, iritat de întrebările lui Panduru + „Asta m-a făcut să plec de la FCSB!”

„Cheia” din cazul Sepsi - FCU Craiova 

Cei de la Recurs au considerat situație excepțională faptul că meciul Sepsi - FCU Craiova este decisiv pentru calificarea în play-off și au decis rejucarea partidei.

Cei de la Disciplină n-au avut aceeași opinie, deoarece la momentul hotărârii din 15 februarie, "3-0 pentru Sepsi", mai erau de disputat 4 etape, și n-au prevăzut o situație excepțională.

Specialiștii consultați de GSP susțin că temeiul rejucării nu poate fi faptul că regulamentul intern nu menționează că meciurile pot fi oprite doar pentru rasism, nu și pentru xenofobie sau că arbitrul a greșit.

De altfel, FRF a comunicat într-un răspuns pentru GSP că arbitrul Andrei Chivulete a procedat corect când a întrerupt meciul definitiv, pentru scandări xenofobe repetate ale galeriei echipei FCU Craiova.

În viziunea conducătorilor fotbalului românesc, este clar că xenofobia este tot o formă de rasism.

„Arbitrul și, cu atât mai puțin, observatorul de joc, nu pot fi considerați vinovați. Considerăm că arbitrul a aplicat în mod corect prevederile regulamentare aplicabile", a precizat FRF.

Nimeni n-a greșit, dar Sepsi - FCU Craiova se rejoacă

Cei care susțin că decizia de forfait a fost corectă și ea, argumentează că membrii Comisiei de Disciplină sunt acoperiți prin Statutul FRF că s-au raportat în primul rând la regulamentele FIFA și apoi la cele ale FRF.

Aceștia fac trimitere la următorul paragraf: „În activitatea lor FRF, LPF, membrii afiliaţi, jucătorii, oficialii şi membrii comisiilor FRF sunt obligați să respecte întotdeauna statutele, regulamentele, directivele și deciziile FIFA și UEFA".

Astfel, xenofobia a fost asimilată rasismului. Iar potrivit Codului disciplinar FIFA, soluția în aceste cazuri este pierderea meciului cu 3-0 de către echipa a cărei suporteri au proferat scandările care au determinat întreruperera meciului.

În comunicatul de pe site-ul LPF, Comisia de Recurs a anunțat: ”Desființează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023 în ceea ce privește sancțiunea cu forfait (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK), iar în temeiul punctului 5, legea 7 din Legile jocului dispune rejucarea jocului dintre ACS Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA din minutul 0”.

Punctul 5, legea 7 din Legile jocului se referă la oprirea definitivă a jocului și spune: „Un joc oprit definitiv înainte de expirarea timpului regulamentar trebuie să fie rejucat, cu excepţia situaţiilor în care regulamentul competiţiei respective prevede dispoziţii contrare”.

Sepsi nu renunță! Merge la TAS!

Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi a transmis că va face plângere la Tribunalul Sportiv de la Lausanne nu pentru a câștiga la „masa verde” meciul cu FCU Craiova, ci pentru a afla dacă dreptatea este de partea clubului său.

„Mergem la TAS să vedem dacă avem dreptate. Vrem să vedem dacă dreptatea e la noi. Nu se mai pune problema să se schimbe clasamentul. Vom primi un răspuns în august sau în septembrie. Dar vrem să vedem dacă avem dreptate. Am vorbit deja cu un avocat. Nu ne îndreptăm împotriva nimănui, ci doar vrem să vedem dacă avem dreptate și vrem să stopăm scandările rasiste și xenofobe. Vrem să atragem atenția că aceste lucruri nu fac bine. Interesul nostru nu e să schimbăm clasamentul.

E bine că se joacă meciul. Nu e nicio problemă dacă nu vom intra în play-off. Înseamnă că FCU Craiova merită să fie acolo. Dar măcar să știm că am avut dreptate sau nu. În 21 de zile trebuie să depunem plângerea și în două sau 3 luni vom primi răspunsul. Nu e nicio problemă”, a spus Laszlo Dioszegi în emisiunea „Liga DigiSport”.

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înainte de Sepsi - FCU Craiova, meciul decisiv pentru play-off

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Edi Iordănescu l-a sunat pe Ianis Hagi după ce nu l-a convocat: „Acum nu mai e dispus la așa ceva!”

Varga a intervenit imediat și l-a pus la punct pe Balaj: „Eu am ultimul cuvânt, că eu plătesc!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
1945sv0509
1945sv0509  •  16 Martie 2023, 16:53

Mai johny cel viteaz, de ce atribui altei persoane cuvantul ( marlan cu a) care te defineste perfect ?

johny2003
johny2003  •  16 Martie 2023, 11:25
Postat de ioni45 pe 16 Martie 2023, 08:25

Jocurile sunt facute pt cei ce la fcu pt ca trebuie un ajutor pt becali cum nu mai are sateliti in playoff daca ar intra sepsi nu ar avea nici unu dar daca intra fcu atunci ar abea 6 puncte asigurate. Harja Sepsi Azi sepsi sa invinga si sa se dea verdictu cu palmaresu sa dea palmeresu pana in 2003 la steaua din b adica steaua si din 2003 pana acuma clonei faci ce spune becali ***

Taci mai ionica ca bate Mititelu la *** ca la fasole!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johny2003
johny2003  •  16 Martie 2023, 11:22
Postat de soad pe 16 Martie 2023, 09:10

***, eu is cuiros ce o sa zica daca Spesi pierd azi si castiga la Tass

Eu cred ca tu o sa mori din cauza curiozitatii!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează