FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV // VIDEO Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!

Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!
Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!

Articol de , , - Publicat joi, 29 decembrie 2022 09:02 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 09:18

Mugurel „Pele" Buga, 45 de ani, fostul mare atacant al giuleștenilor și al "stegarilor", și-a pus dorințele pentru noul an. 

Buga are o pagină specială în cartea de istorie a fotbalului alb-vișiniu. Cu peste o sută de meciuri și goluri de poveste în tricoul Rapidului inclusiv în cupele europene, Buga e nostalgic când se gândește la momentele petrecute în Grant.

VIDEO Visul lui Mugurel Buga în 2023: Rapid campioană, Brașov în Liga 1!

Mugurel Buga: „Mergeam pe principiul «Hai să-i batem și p-ăștia!»"

„Am petrecut multe momente frumoase, dar cele mai frumoase au fost cele pe care le-am trăit în sezonul fantastic de Cupa UEFA. Atunci mergeam pe principiul «Hai să-i batem și p-ăștia!» și ne-a ieșit. Dacă nu ne întâlneam atunci cu Steaua, una dintre cele două echipe ajungea sută la sută în finală.

Dică, pus să comenteze ipoteza lui Pițurcă: „Nu există! De asta am venit eu la FCSB” » Dan Udrea a intervenit și l-a „închis”
FCSB
Dică, pus să comenteze ipoteza lui Pițurcă: „Nu există! De asta am venit eu la FCSB” » Dan Udrea a intervenit și l-a „închis”

 Când o să mai ajungă echipa acolo? Sper cât mai repede, mai ales că sunt pe un drum bun și clubul este foarte serios cu oameni capabili", spune Buga.

În prezent, Buga e director sportiv la FC Brașov: „Îmi văd de treaba mea... Eu mereu am fost modest, nu mi-a plăcut să ies în față. Când am împlinit 45 de ani, acum, în decembrie, mi-am pus dorința ca alături de colegii de FC Brașov să readucem echipa în Liga 1. 

Asta e cea mai bună dorință a mea! O să fie o bătălie grea pentru a prinde play-off-ul, încercăm și facem tot posibilul să reușim asta. Avem șanse matematice și le jucăm până la capăt".

Mugurel Buga: „Rapid are șanse la campionat"

Și nu e singura, pentru că mereu se gândește la Rapid, echipă cu care a câștigat de două ori Cupa și o dată Supercupa României. „Rapid mi-a rămas aproape, chiar urmăresc meciurile băieților și mă bucur pentru ei că au avut un început bun. Din păcate, pe final de an au avut rezultate mai puțin bune, dar ușor, ușor o să-și revină și pot ajunge sus în clasament. 

Au șanse să câștige inclusiv campionatul și sper să o facă în 2023! Adi Mutu se poate spune că e antrenorul potrivit!", mai dezvăluie fostul atacant. 

Kilogramele în plus nu se văd pentru că am avut grijă, dar vârsta nu iartă pe nimeni. Din păcate, toți îmbătrânim, dar măcar să o facem frumos. Am ajuns la 45 de ani și chiar n-aș mai putea să joc nici măcar în Liga 3. Să nu uitați că eu am jucat fotbal până la 42 de ani și jumătate! Acum trebuie să le facem loc celor tineri, că noi am jucat destul

- Mugurel Buga, fost atacant

Mugurel Buga, mesaj pentru investitori: „Nu știu de ce oamenii de afaceri potenți financiar nu mai investesc în fotbal”

FC Brașov joacă în acest moment meciurile de acasă pe stadionul „Tineretului", o arenă care n-ar primi niciodată omologare pentru prima ligă. Mugurel Buga trage un semnal de alarmă în ceea ce privește stadioanele de sub Tâmpa. „Sper ca în cel mai scurt timp să-i convingem pe cei cu putere de convingere din oraș să se apuce de treabă și să avem și noi un stadion. 

Un oraș atât de frumos ca Brașovul merită să aibă un stadion nou. Avem un proiect, dar să vedem cât de repede se apucă de el. Când și mai ales unde. Nu știu de ce oamenii de afaceri potenți financiar nu mai investesc în fotbal. Sunt lucruri care pe mine mă depășesc", spune acesta. 

Liga 2 se reia pe final de februarie

FC Brașov a terminat anul pe locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte, la doar trei puncte de poziția a 6-a, ultima care duce în play-off și care în acest moment este ocupată de Gloria Buzău.

Campionatul ligii secunde se va relua în ultimul weekend din luna februarie 2023, iar echipa lui Dan Alexa mai are trei meciuri în sezonul regulat și speră să prindă play-off-ul. FC Brașov va juca primul meci din 2023 cu Gloria Buzău în deplasare, acasă cu Unirea Constanța și Unirea Slobozia în deplasare. 

Până să se reia campionatul, „stegarii" au început și curățenia. Primul plecat este portughezul Joao Amorim care și-a reziliat deja contractul. Conform unor surse din club, pe lista posibilelor plecări mai sunt fundașul Igor Jovanovici, mijlocașul Radu Leonte și atacantul Yanis Mbombo. 

Citește și:

„Cu Pintilii s-a creat o familie la Steaua" » Dinu Todoran niciun moment că a ales să semneze cu FCSB

Rotaru a dezvăluit când prezintă noul antrenor: „Lucrurile sunt spre rezolvare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 Decembrie 2022, 14:02

...e bine ca au inceput curatenia ...Brasovul o sa fie un oras mai curat...

supersx
supersx  •  29 Decembrie 2022, 12:03

Bugurel Muga nu are habar la ce societate lucrează. Mnealui e angajat la FC Scotch Club Curling-Fotbal Corona coliBAN Brașov. FC Brașov joacă în Liga a treia și este evident că în 2023 nu va promova în Liga 1.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează