FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Dinamo, refuzată de un milionar de top » A investit 15 milioane de euro într-un teren de golf, dar „nu am interese în zona fotbalului”

Ioan Popa, alături de fiica sa. Sursă foto: forbes.ro +18   FOTO
Ioan Popa, alături de fiica sa. Sursă foto: forbes.ro

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 10:53 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 13:27

DINAMO. Multimilionarul ardelean Ioan Popa, 63 de ani, cel mai mare producător de carne de pui din România, a fost ofertat de „câini” să investească la club, dar nu e deloc interesat de propunerea roș-albilor. 

UPDATE ORA 13:00: Ioan Popa, patronul firmei „Transavia”, neagă că ar intenționa să investească vreun ban în fotbalul românesc. Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, acesta a transmis: „Nu avem nicio legătură cu Dinamo și nu avem interese în zona fotbalului”. Românii din managementul clubului se lăudaseră în interior, dar și apropiaților grupării, că îl pot convinge pe Ioan Popa să vină la Dinamo. 

Știrea inițială

Dinamo parcurge o etapă neagră în istoria clubului, propria-i existență fiind pusă în balanță. „Câinii” au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, la cheremul lui Pablo Cortacero care ba promite absolut tuturor, de la Contra până la fani, că trimite banii, ba își închide și își deschide Facebook-ul, singura modalitate de dialog a fanilor cu el. Care suporteri, dintre cei ce dialoghează și sunt duși cu vorba de el, sunt membrii în programul socios DDB, acționar la club cu 20%.

Vrea să dea bani, dar studiază 

GSP.RO a scris ieri despre faptul că românii din managementul „câinilor” caută diverse surse de finanțare pentru a menține Dinamo în viață. Totodată, a fost găsit un om de afaceri din Transilvania, dispus să investească pentru început 2 milioane de euro, doar că respectivul a rămas să studieze situația, nedorind să se implice orbește. 

Fanatik a scris azi, iar sursele Gazetei Sporturilor au confirmat informația, că Ioan Popa, 63 de ani, este omul de afaceri ardelean care ar putea sosi să contribuie la salvarea lui Dinamo.

Teren de golf de 15 milioane de euro 

Cel mai mare producător de carne de pui din România, fondatorul și patronul companiei „Transavia”, are trei decenii în business și este în topul milionarilor țării! Are o avere estimată la 420 de milioane de euro, conform Forbes 2019. 

Șansele cresc în ceea ce-l privește întrucât este recomandat de prietenii săi ca fiind simpatizant al lui Dinamo, dar este și un om care calculează atent fiecare mișcare, nelăsându-se purtat de val. În afara domeniului în care a devenit cunoscut și avut, Popa a investit în cel mai mare și modern resort de golf din țară, denumit după fiica sa „Theodora Golf Resort”. 

Un complex la cele mai înalte standarde internaționale inaugurat în urmă cu 3 ani în Teleac, la 7 kilometri de Alba Iulia, cu o suprafață de 62 de hectare, care l-a costat aproximativ 15 milioane de euro.

3 milioane de eurosunt datoriile, urgente, ale clubului din Ștefan cel Mare

6 puncteva fi depunctată Dinamo, dacă nu-și achită o parte din restanțele financiare la finele lunii noiembrie

Portetul lui Ioan Popa: „Știu tot, de la bob până la furculiță” 

Declarațiile oferite de Ioan Popa oferite de-a lungul anilor îl descriu ca un om cu personalitate puternică și care-și impune punctul de vedere. Nu este modest deloc. 

Eu am avut tot timpul ce-i trebuie unui manager. Chestia asta nu se învață la școală, fiindcă vedem oameni educați care nu pot conduce. Îmi stă în fire să fac lucruri mari. Bineînțeles, contează și cei 7 ani de acasă, modul cum ai crescut. Eu am făcut sport de când mă știu și am dus întotdeauna o viață echilibrată. Știu totul în ceea ce fac de atâția ani, de la bob la furculiță.

 Viața trebuie să ți-o conduci după reguli clare și ferme, e valabil pentru toată lume, începând cu mine. Mi-am propus să trăiesc cât bunica mea, 92 de ani. Nu pot și nu vreau să stau fără activitate. Nu m-aș vedea să stau degeaba, cu milioane în conturi”. 

VIDEO Cosmin Contra despre situația de la Dinamo: „Lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece”

FOTO Viitorul - Dinamo 2-1, a cincea înfrângere consecutivă a „câinilor”

+14 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamoviștii speră să termine episoadele penibile » 2 milioane de euro din Transilvania?

Dinamo primește lovitura decisivă de la jucători! Ce se întâmplă de luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
creeperno
creeperno  •  13 Noiembrie 2020, 22:50

Cand o stire este dezmintita, ar fi normal s-o stergeti

zorrozabal
zorrozabal  •  13 Noiembrie 2020, 19:53
Postat de parpalache pe 13 Noiembrie 2020, 12:49

La Dinamo e nevoie de un investitor suporter,care sa bage banii neconditionat,nu de investitori care...studiaza!Ce sa studieze?Cat pierde,cat castiga?Din fotbalul-mioritic-nu se castiga!Si nici din cel european!Mai ales acum cu pandemia!A castigat Becali,dar dupa reteta cunoscuta!Din afaceri cu...statul!Ne facem ca privatizam Steaua,dar imi puneti in brate afacerea cu schimbul de terenuri!Adica vreo cateva sute de milioane de dolari!Ca sa am cu ce sa o finantez!Iar Popa asta, ce asteapta?Au trecut timpurile lui Hrebenciuc!Ca nu mai e nimic de furat in tara asta!

Tranquilo!E doar o stire marca GSP!Adica inventata!Ce ar fi,daca ar fi?!

goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  13 Noiembrie 2020, 18:20
Postat de catalin.palcu pe 13 Noiembrie 2020, 15:18

Hai sa fim seriosi , nu vad sa se mai bage cineva la Dinamo sa preia si datoriile lui Negoita si pe ale lui Cortacero. Sunt caine si mi se rupe inima, dar sansele sa ii mai vad pe ai mei in prima liga la anul sunt minuscule. Eventual preluat clubul urgent de DDB ( daca ni-l mai da Cortacero inapoi) si bagat in insolventa, daca e posibil si legal. Dar clar ramai cu cel mai mic buget din Liga 1 si mai mult decat evitarea retrogradarii nu ai putea sa iti propui. Ori o luam de la Liga a4a, dar drumul inapoi e anevoios

Decat insolventa sa ne chinuim an de an ( pentru ca iti interzice dreptu de a mai juca in EUROPA procedura asta) si tot acolo sa ajungem, mai bine punem punct istoriei aceasta si preluam clubu din liga 4 , cu palmares, cu sigla, cu culori, il recastigam la licitatie si mergem pe modelu lui Rapid, uite acum Rapidu e in liga 2, fara datorii,cu palmaresu, culorile,sigla , cu suporteri fanatici si basca la anu cand scapam de virusu asta si se va da drumu la lume, vor avea si un stadion nou nout modern. Mi-se pare varianta ideala falimentu. Atunci putem atrage foarte multi investitori seriosi si sa scapam odata de cotzetarii astea de Badea,Negoita,Cortacelu care au nenorocit Dinamo si l-au dus in cea mai neagra perioada. Vor ramane catalogati pe viata drept groparii clubului.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează