FOTBAL  »  Superliga  »  RASISM

N-a pățit-o doar Cooper! 6 cazuri șocante din fotbalul românesc: sunete rasiste, coji de banane și insulte degradante: "Copiii mă întreabă ce înseamnă cioară"

Habib Habibou
Habib Habibou

Articol de , - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 10:51

Armando Cooper și Jaime Penedo au vrut să-și rezilieze contractele cu Dinamo din cauza scandărilor rasiste ale huliganilor, care l-au insultat pe Cooper în timpul meciului cu Concordia, dar au fost întorși pentru moment de președintele Alexandru David

Reacția ultrașilor dinamoviști la adresa lui Cooper nu este unică în fotbalul românesc. De-a lungul timpului, mai mulți jucători de culoare au avut de suferit din cauza manifestărilor reprobabile din tribune..

GSP.ro  vă prezintă mai jos cele mai cunoscute cazuri de fotbaliști de culoare care au jucat în România și au avut parte de un tratament ostil:

1. Harlem Gnohere

: Atacantul FCSB-ului care a jucat și la Dinamo a fost aspru taxat de PCH în ultimul Derby de România din acest sezon, terminat 3-3. Galeria roș-albă l-a însoțit cu sunete care imită maimuțele, la fel cum a pățit și Cooper acum două seri.

2. Eric de Oliveira

În 2017, pe atunci mijlocaș de creație al celor de la Gaz Metan, brazilianul a fost jignit de fanii lui Poli Iași în timpul meciului direct, lucru care l-a făcut să vorbească la finalul partidei cu lacrimi în ochi:

"Sunt foarte dezamăgit că mi-a strigat lumea că sunt cioară și a scos tot felul de sunete. Eu o să merg acasă și o să mă întrebe copiii ce înseamnă cioară. Copiii mei, care sunt români, născuți aici! Eu în zece ani în România am respectat toate stadioanele, am mers în tribună la lume când a cerut. Înainte să adresaţi o înjurătură, să vă gândiţi că sunteţi toţi români. Şi ştiţi cum sunt trataţi românii în Europa!", a spus Eric imediat după incident.

3. Wellington

În 2014, atacantul brazilian evolua pentru Chiajna. În timpul unui meci cu Rapid, un suporter giuleștean i-a aruncat vârfului o coajă de banane la picioare. Brazilianul a izbucnit în plâns imediat după meci: "Soția mea a fost la meci cu copilul meu.Când am ieșit de la vestiare, cel mic a întrebat de ce a dat lumea cu banane în mine. Ce mai puteam să-i spun?"

4. Mansaly Boubacar

Fostul închizător dinamovist a avut parte de mai multe episoade rasiste, dar a ales să le trateze cu indiferență: "Am mai auzit de-a lungul timpului că strigau din tribune la mine "Negrule!", dar nu mă simţeam jignit. Eu sunt negru. Sunt un negru mare", a dezvăluit ex-dinamovistul în 2015 pentru Prosport.

5.  Abdoulaye Diarra

În 2015, atacantul de culoare juca pentru Millenium Giarmata, în liga a treia. Acesta a trebuit să suporte un adevărat recital de jigniri din partea fanilor care au venit să vadă meciul dintre Giarmata și Pandurii II: "S-au legat de culoarea pielii mele, au fost tot felul de injurii cu tentă rasistă. Arbitrii nu au luat nicio măsură, eu mi-am văzut de joc", spunea atunci fotbalistul.

6. Habin Habibou

În 2008, atacantul a venit la Steaua împrumut de la Charleroi. Deși nu a prins multe meciuri pentru roș-albaștri, fotbalistul african a avut parte de tratament rasist din partea fanilor Rapidului.

La pauza unui meci Rapid - Steaua, fiind rezervă, africanul a rămas pe gazon să se încălzească în dreptul peluzei ultrașilor rapidiști. Aceștia au început să îl huiduie pe stelist și să reproducă în cor sunete ce imită maimuțele. După câteva zeci de secunde, Habibou nu a mai suportat și a plecat spre jumătatea terenului.

Vezi și: Revoltă înăbușită în "Groapă" » Cei doi fotbaliști care s-au răzvrătit azi-dimineață au fost întorși temporar din drum. Prima reacție oficială

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
vasy86le
vasy86le  •  31 Octombrie 2018, 21:12

Eu cred ca acesti jucatori de culoare dau prea multa importanta unora, pai nu are rost sa pui la suflet rautatile unor oameni care nu stiu sa faca altceva, mai bine te faci ca nu auzi si iti vezi de treaba, trebuie sa intelegi ca in lumea asta sunt foarte multi oameni rai, oameni care vor face orice doar sa te faca sa te simti prost, probabil e o razbunare pentru neajunsurile si frustrarile lor.

mosvasile
mosvasile  •  31 Octombrie 2018, 18:59

In acel meci cu Dinamo, arbitrul Hategan l-a contrazis!De altfel si Balaj a povestit ca Gnohere e foarte periculos, pentru ca minte "normal"!

gtn5
gtn5  •  31 Octombrie 2018, 18:17

cand te intreaba copii despre *** spui ca e cocalar din bucale,suporter al rapidului si al militienilor care mananca seminte ,scuipa pe jos si e *** si iarna.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează