FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

N-au bani, dar au orgolii! » Borcea se teme că îl dau afară

Între cei trei mari acţionari ai lui Dinamo pare a se crea o ruptură
Între cei trei mari acţionari ai lui Dinamo pare a se crea o ruptură

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 13:17

Lui Borcea i "s-a pus pata" pe Săvulescu întrucît acesta e susţinătorul lui Badea şi deoarece simte că cei doi vor să-l scoată din acţionariat.

La Dinamo, ca în fiecare an, prioritatea acţionarilor este să se certe între ei, în loc să pună lucrurile în ordine la club. Luni, Cristi Borcea i-a transmis pe un ton imperativ preşedintelui delegat Dragoş Săvulescu să tacă, "vobeşte mult şi prost", să nu-şi mai dea cu părerea despre antrenor şi jucători! A fost o refulare după ce a strîns mai multe nemulţumiri în trecutul apropiat.

În urmă cu cîţiva ani, pe cei doi îi lega o prietenie strînsă după ce reuşiseră împreună cîteva afaceri în domeniul imobiliar în Constanţa. La finalul lunii aprilie, Săvulescu a primit funcţia de preşedinte delegat, iar Borcea spunea răspicat: "De acum, nu mă mai implic, intră Dragoş în scenă!".

Relaţiile s-au răcit însă cînd fostul număr 1 a observat că este marginalizat în acţionariat, Săvulescu fiind adeptul ideilor lui Nicolae Badea, cel cu care Borcea se află într-un război rece de ani de zile! "Ăştia vor să mă scoată din calcule, să scape de mine!", le-a mărturisit Cristi apropiaţilor.

"Băgaţi bani dacă vreţi să conduceţi!"

Iar episodul care l-a enervat cel mai tare s-a petrecut în urmă cu o lună. Într-o şedinţă al cărei subiect era plata restanţelor către jucători, s-a hotărît ca fiecare acţionar să pună măcar cîte 200.000 de euro. Borcea şi Badea s-au conformat, în timp ce Săvulescu a contribuit doar cu jumătate din sumă. "La Dinamo trebuie să investeşti, să aduci bani de acasă, să faci sacrificii. Eu, cînd n-o să mai am bani, o să ridic mîna şi o să plec! Investiţi dacă vreţi să conduceţi voi!", a răbufnit Borcea.

A fost contrat imediat cu cifre: "De ce nu spui şi ce găuri în buget s-au înregistrat cînd conduceai tu şi ce transferuri pe milioane de euro s-au făcut şi n-au confirmat, iar acum trebuie să acoperim toate «ţepele»?!". Lui Borcea i se impută, în principal, achiziţiile extrem de scumpe şi total nerentabile, precum Miranda (1,2 milioane de euro), Vranjkovici (600.000 E), Pekarici (600.000 E) sau Stanici (350.000 E).

Vrea să-l ia el pe Luchin

Surse autorizate susţin că Borcea îşi doreşte să dea o lovitură de imagine la club pentru a demonstra, în primul rînd suporterilor, că el este artizanul transferurilor importante. În ultimele zile, a intensificat negocierile pentru Srdjan Luchin şi, susţin apropiaţii, este dispus să suporte el o mare parte din suma totală de transfer: 600.000 de euro, plus TVA.

"Eu nu am nevoie de bani acum, ci Dinamo are nevoie. Nu o luăm cu management, cu cine ştie ce! Totul se învîrte în jurul baniloc. Cît timp m-am ocupat eu, am cîştigat trofee, Dinamo a fost echipa deceniului. Trebuie implicare din toate punctele de vedere!" (Cristi Borcea, acţionar Dinamo)

"Eu am cumpărat acţiunile care au fost ale lui Walter, am plătit 800.000 de euro pentru ele şi le-am împărţit lui Badea şi Săvulescu fără să le cer banii acum" (Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo)

"A fost o reacţie emoţională a domnului Borcea, pe care am tratat-o ca atare. Din păcate, nu a existat înaintea declaraţiei sale o comunicare între noi şi s-a pripit un pic" (Dragoş Săvulescu, preşedinte delegat Dinamo)

Cum sînt împărţite acţiunile la Dinamo:
Nicolae Badea 30%
Cristi Borcea 30%
Dragoş Săvulescu 30%
AFC Dinamo 9,9%
Cornel Dinu 0,1%

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
buzdugan21
buzdugan21  •  30 Iunie 2011, 00:16

ar mai putea fi ,si un al patrulea actionar,adica noi,in pui mei,ca doar cine iubeste acest club,dezinteresat! si apropo de acel 0,1%,dat cred in batjocura. rusine d-lor mafioti care conduc clubul.

hristac
hristac  •  29 Iunie 2011, 13:57

agitatie mare,ca in fiecare an la dinamo. mai e putin si incep jocurile oficiale... sa lase caterinca si sa treaca la lucruri serioase !!!!!!!!!!!!!!

sandi
sandi  •  29 Iunie 2011, 11:25

in loc sa va certati mai bine a-ti pleca toti.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează