FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA / ADRIAN BUCUR (SAALFELDEN)

N-au ezitat

Articol de GSP - Publicat marti, 03 iulie 2007 00:00

Marian Iancu a incercat sa il aduca pe Cosmin Contra pe banda dreapta, dar dupa ce "Gurita" a refuzat, patronul s-a reorientat rapid. L-a cumparat cu 200.000 de euro pe Stelian Stancu (25 de ani), un fundas care a jucat cu Steaua in Liga Campionilor si a realizat cu Real Madrid cel mai bun meci din cariera sa. "Cind am primit oferta, nu am stat deloc pe ginduri. Am acceptat imediat. M-am gindit ca aici se doreste performanta si nu mi-a parut rau ca am plecat de la o echipa care va juca in Champions League, pentru ca si la Poli se doreste acelasi lucru. Practic, anul trecut au fost la 90 de minute de Europa", a declarat Stancu.

Al doilea pariu al Politehnicii pentru viitorul sezon este fundasul central Alin Ratiu (24 de ani), achizitionat de la Sportul, unde a fost coleg si cu Stancu. "Eram la mare cind am aflat ca ma doreste Poli. M-a sunat domnul siman si mi-a spus ca timisorenii au nevoie de un fundas central. Am acceptat imediat, iar a doua zi s-au facut deja actele", a declarat Ratiu.


Se teme de presiune
Ratiu si-a prezentat ieri principlaele calitati: "Viteza, plasamentul si faptul ca am ambele picioare. In plus, eu zic ca lovesc destul de bine mingea cu capul". La minusuri, fundasul a trecut perioada necesara pentru a se acomoda cu noii colegi: "Sint convins ca la inceput imi va fi destul de greu cu publicul timisorean, pentru ca la Sportul nu era presiune deloc".

"stie ce vrea"
Stelian Stancu i-a facut o scurta caracterizare noului sau antrenor, Dusan Uhrin: "stie foarte bine ce vrea. Pune accent pe pregatirea fizica, un lucru foarte important la o echipa care doreste sa aiba anduranta pe intreg parcursul campionatului. Eu m-am inteles in engleza cu el, dar nu cred ca are cineva probleme, pentru ca la debutul fiecarui antrenament traducatorul ne explica ce avem de facut".

Liberi la 25 de ani
Alin Ratiu a dezvaluit ca jucatorii pot pleca de la Sportul doar cind implinesc 25 de ani: "Stancu, Bucur, eu, toti am plecat la 25 de ani. Asa ne-a spus inca de la inceput domnul siman ca doar la 25 de ani putem parasi echipa. Aceasta era politica clubului si noi am inteles-o. Nu este chiar adevarat ca jucam pe paltoane la Sportul. Cind am terminat pe locul 4, am incasat fiecare 20.000 de euro".

Vine si Balan?
Ratiu a dezvaluit faptul ca si mijlocasul Sportului, Tibi Balan, ar fi aproape de un transfer la Timisoara."Domnul siman i-a anuntat pe Balan si pe Secareanu ca in aceasta vara le va da drumul. Balan  mi-a spus si mie ca ar fi dorit de Timisoara, dar de vreo sase zile nu am mai vorbit cu el", a spus Ratiu. Poli are in acest moment patru jucatori care au evoluat in Regie: Stelian Stancu, Gigel Bucur, Alin Ratiu si Sorin Radoi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează