FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

VIDEO Fostul manager de la FCSB a analizat derby-ul cu CFR: „Au probleme când se întâmplă asta” » Ce zice despre absența unui număr 9 în echipă

Între două antrenamente la propria școală de fotbal, Narcis Răducan a vorbit despre partida dintre FCSB, club la care a fost director sportiv, și CFR Cluj.
Între două antrenamente la propria școală de fotbal, Narcis Răducan a vorbit despre partida dintre FCSB, club la care a fost director sportiv, și CFR Cluj.

Articol de - Publicat vineri, 19 martie 2021 18:36 / Actualizat vineri, 19 martie 2021 19:44

Între două antrenamente la propria școală de fotbal, Narcis Răducan a vorbit despre partida dintre FCSB, club la care a fost director sportiv, și CFR Cluj. Fostul fotbalist atrage atenția asupra punctelor puse în joc, pe care le vede foarte importante în economia play-off-ului.

- Domnule Răducan, cum va fi diseară, la FCSB - CFR?
- Chiar dacă nu va fi decisivă, partida are importanța sa. Pe de-o parte e o greutate psihologică, pentru că va conta cine câștigă acest ascendent moral înaintea play-off-ului, dar e și un avantaj palpabil. Când ai un avantaj, fie el minim, în fața rivalei, poți aborda de pe alte poziții meciurile directe din play-off. E un meci suficient de important cât să le facă pe ambele să-și dorească să câștige. Am văzut și pulsul celor două tabere, sunt precauți ambii antrenori. Raportul de valori e sensibil egal, mai ales acum că CFR are probleme în atac, contează în economia partidei.

- FCSB cum vi se pare?
- A arătat poftă de joc la fel de bună ca și CFR. Însă a cam fost deficitară în testele în care a întâlnit echipe care au fost foarte agresive, echipe care nu au lăsat-o să joace.

- N-au fost puține meciurile în care FCSB a clacat cu CFR, deși, să ne aducem aminte, la ultimul joc a dominat aprig, cum nu se mai întâmplase de multă vreme. Să fie tinerețea echipei de vină?
- Nu știu dacă e cuvântul potrivit. OK, tinerețea îți dă multe avantaje, dar sunt și dezavantaje. E vorba de inconstanță, e vorba că n-ai suficientă experiență pentru a aborda un meci de obiectiv imediat. Lucrurile astea le dobândești cu timpul. Fără îndoială că se cunosc. Știi cum e, fiecare caută să-și valorifice avantajele și punctele forte. E clar că FCSB are dezinvoltură în a juca ofensiv, atacă mult spațiile, preferă mult jocul pe contre, pentru că are tehnică în regim de viteză, îi convine să aibă mingea. Dacă vă uitați, în ultimele meciuri, cu mici excepții, toată linia ofensivă a fost configurată din mijlocași. În condițiile astea, normal că mingea e la ei.

- Da, dar sunt momente când lipsește atacantul...
- Pe de altă parte, roș-albaștrii au o problemă atunci când dau peste o echipă care stă foarte aproape, care-i obligă să joace sus. O echipă cu forță mai mare, cu experiență în lot, bună la faze fixe. Cred că diseară va reuși să câștige formația care va reuși să-și atragă în cursă adversarul.

- FCSB va ataca acest play-off fără un atacant veritabil în lot. Nu-i o problemă?
- Deja e un subiect analizat. A demonstrat că se poate. Dar acest "se poate" e valabil în anumite condiții. Sunt meciuri pe parcursul unui an când ai nevoie de avantajul unui număr 9, unul care să știe să joace cu spatele la poartă, care să joace pentru ceilalți. De altfel, atunci s-au și blocat cei de la FCSB, când jocul era închis și aveau nevoie de un punct de sprijin pentru jucătorii tehnici din atac. Vom vedea cât va conta acest lucru mai departe.

- Pe Ioniță l-ați primit la antrenamente, poate vine și Vukusici dacă rămâne. Asta așa, glumind puțin...
- Sperăm să vină doar în vizită. Să facă niște poze cu băieții și să dea autografe. M-aș bucura să văd jucătorii de Liga 1 doar la TV.

- Vi se pare că a primit prea repede eticheta de jucător slab? Vorbim totuși despre un atacant cu peste 20 de goluri în sezonul trecut...
- În mod normal, nu e un fotbalist slab, dar să știi că la FCSB ștampila e foarte aproape de fiecare jucător. Lucrurile astea și le-a asumat. Cu siguranță că acel post, de atacant, frige cel mai tare. Toți care vin intră într-un malaxor. Cine iese viu de acolo e tare. Cine nu pleacă mai departe și încearcă să demonstreze că a fost un accident.

Lupta la titlu se va da în 3. Craiova poate pune, fără îndoială, probleme. Văd că a început să câștige, iar diferența valorică între cele 3, FCSB, Craiova și CFR, nu e mare. În condițiile în care se înjumătățesc punctele, orice se poate întâmpla
- Narcis Răducan

VIDEO. Narcis Răducan despre derby-ul Ligii 1: „Nu e o partidă decisivă”

Citește și alte știri despre FCSB - CFR Cluj: 

Gigi Becali își laudă un fotbalist, chiar înaintea meciului cu CFR Cluj: „Stau de vorbă de la 25 de milioane de euro în sus”

Surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru derby-ul cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează