FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV „Ne-am găsit mașinile zgâriate și cauciucurile sparte” » Fostul antrenor de la Rapid a luat cuvântul: „Cât timp Șumudică n-are contract, oricine e sub presiune!” + condamnă implicarea galeriei

Galeria Rapidului e recunoscută pentru atmosfera creată la meciuri, dar și pentru implicarea din viața echipei / foto: Raed Krishan
Galeria Rapidului e recunoscută pentru atmosfera creată la meciuri, dar și pentru implicarea din viața echipei / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 13:20 / Actualizat joi, 13 iulie 2023 15:29

Nicolae Grigore (39 de ani), proaspăt numit pe banca naționalei U16, fost antrenor pentru o scurtă perioadă la Rapid, club la care a adunat peste 200 de meciuri oficiale din postura de jucător, a vorbit pe larg, la GSP Live, despre tensiunile care au „dinamitat” Giuleștiul în ultimele zile.

Nicolae Grigore, antrenor care a avut de suferit în trecut din cauza liderului de galerie Liviu Ungurean, alias Bocciu', a trecut în revistă câteva episoade tensionate petrecute în perioada în care se afla pe banca giuleștenilor. Cunoscut drept un tip extrem de diplomat, Grigore recunoaște că nu s-a numărat niciodată printre favoriții peluzei și nu se ferește să afirme că nu e de acord cu genul de presiune exercitat de Peluza Nord a alb-vișiniilor. 

Se face liniște în Giulești! Nicu Gheară intervine în scandalul de la Rapid » Mesaj clar pentru liderii galeriei
Rapid
Se face liniște în Giulești! Nicu Gheară intervine în scandalul de la Rapid » Mesaj clar pentru liderii galeriei

Nicolae Grigore nu-i menajează pe fanii Rapidului: „Galeria a încercat întotdeauna să-și impună favoriții”

„Am plecat la presiunea galeriei, așa e. Nu m-au mirat episoadele (n.r. - petrecute la Rapid). Se adverește ceea ce am spus acum doi ani, faptul că galeria a încercat întotdeauna să-și impună ideile, favoriții. Probabil că-și doresc să fie antrenor cineva care e mai apropiat de ei.

Eu sunt la Rapid de la 10 ani și crede-mă că nici n-an numărul lor de telefon (n.r. - al liderilor de galerie).

Ei nu m-au vrut pe mine. Chiar dacă am crescut acolo, nu am tiparul de giuleștean care să se urce pe garduri, să strige... Suntem firi diferite”, își începe Grigore „spovedania”. 

Nicolae Grigore, dezvăluiri tari despre perioada petrecută la Rapid: „Ne-am gasit mașinile zgâriate și cauciucurile sparte”

Grigore a dezvăluit un episod tensionat cu galeria în prim-plan, petrecut în perioada în care Rapidul „orbecăia” în liga secundă:

„În primele două etape (n.r. - în care s-a aflat pe banca Rapidului), am jucat în pandemie, la Buftea, fără spectatori. Eu am prins acel Rapid care s-a chinuit prin liga a doua. Chiar vorbeam cu Pancu, îi spuneam că noi am prins echipa prin gropile din Regie, prin Buftea, că nu aveam teren... A fost chinul ligilor inferioare. 

Am avut primul meci cu Ripensia. Aveam 2-0 în minutul 65. Toată lumea credea că s-a terminat meciul, dar ne-au egalat în ultimul minut, dintr-o fază fixă. Extrem de dezamăgitor, dar era ceva care nu venise pe un fond de joc slab.

„Ne-am găsit mașinile zgâriate și cauciucurile sparte” » Fostul antrenor de la Rapid a luat cuvântul: „Cât timp Șumudică n-are contract, oricine e sub presiune!” + condamnă implicarea galeriei
Nicolae Grigore, în perioada în care antrena la Rapid / foto: GSP

Ne-am dus apoi la Buzău, o echipă foarte bună de Liga 2, și am făcut 0-0. Știi ce s-a întâmplat când am ajuns înapoi în Regie? Ne-am găsit mașinile zgâriate și cauciucurile sparte! Ăsta este modul de a pune presiune! La următorul cantonament de dinaintea următorului meci, eu vorbeam de strategie și fotbaliștii mă întrebau unde-și lasă mașinile”, a spus Nicolae Grigore, la matinalul GSP Live de joi.

Nicolae Grigore: „Cât timp Șumudică nu va avea contract, orice antrenor e sub presiune în Giulești!”

Nicolae Grigore a încheiat discuția despre Rapid cu un pronostic legat de situația iscată în club:„Fără nicio tentă negativă, dar mai spun ceva. Atât timp cât Șumudică nu va avea contract, orice antrenor va fi sub presiune în Giulești!”

Nu mi se pare normal absolut nimic din ce s-a întâmplat acum la Rapid. Nu mi se pare normală presiunea care s-a făcut. Mi se pare normală, în schimb, atitudinea clubului, mai puțin a lui Daniel Niculae, cu acea postare. Dacă s-ar fi ajuns la alt rezultat (n.r. - altă numire), credibilitatea patronatului de la Rapid era distrusă, din punctul meu de vedere, fiindcă sunt și suporteri care nu-l voiau pe Șumudică. 

Galeria a greșit, e evident, și cred că și cei de acolo (n.r. - fanii) conștientizează că au greșit. Poate ar fi fost o strategie mai bună să încerce să aibă niște discuții interne (n.r. - cu clubul). 

- Nicolae Grigore, fost jucător și antrenor Rapid

Nicolae Grigore a avut o scurtă experiență la Rapid

Nicolae Grigore a ocupat în ultimul an funcția de antrenor secund la Neftchi Baku, unde staff-ul tehnic a fost condus de Laurențiu Reghecampf. Anterior, Grigore a fost „principal” la Metaloglobus, în sezonul 2021/2022, și la Rapid pentru scurtă vreme între decembrie 2020 și martie 2021. 

Citește și alte știri despre Rapid: 

Se face liniște în Giulești! Nicu Gheară intervine în scandalul de la Rapid » Mesaj clar pentru liderii galeriei

Încă o „palmă” de la distanță pentru Marius Șumudică: „Nu faci circul ăsta dacă vrei să vii la Rapid! Peste tot a avut probleme”

Condamnați?! 4 fotbaliști de la Rapid tremură după plecarea lui Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
ED_BAD
ED_BAD  •  14 Iulie 2023, 00:18
Postat de Stefan09 pe 13 Iulie 2023, 16:08

N-ai cum sa arati ca Nicolae Grigore si sa antrenezi in Giulesti. Acolo trebuie sa ai ceafa ultra-lata, min 100kg in viu, sa fii tatuat din cap pana-n picioare, sa spui la fiecare doua fraze""sa moara familia mea", sa te rupi pe copilul minune si sa cinstesti memoria eliberatorului Kogalniceanu.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Stars
Stars  •  13 Iulie 2023, 23:18
Postat de jung pe 13 Iulie 2023, 19:12

Vii cu o ironie ieftina si vrei sa nu ma supar. Adica tu nu ai vrea sa deranjezi, dar vrei sa pari baiat destept. Ma rog, ce vrei tu, a***.

Nu e ironie ieftina, e istorie, statistica, sau cum vrei sa-i spui.....in 2016/2017 si 2017/2018 exista o pata de culoare, un neant, o absenta urmate de o renastere, continuitate sigur nu a fost, mare pacat!

jung
jung  •  13 Iulie 2023, 19:12
Postat de Stars pe 13 Iulie 2023, 18:20

Fara suparare, prin liga a 4-a erau 4 echipe ceferiste, le-ai incercat pe toate? :)

Vii cu o ironie ieftina si vrei sa nu ma supar. Adica tu nu ai vrea sa deranjezi, dar vrei sa pari baiat destept. Ma rog, ce vrei tu, a***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează